Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynos. Kam?

Nei aš, nei vyras, nesam tikintys. "Nesiženijom" bažnyčioj, ir nekrikštijom vaiko. Tik va seneliai ir proseneliai bando lipt ant galvos, jiem atrodo kad čia griekas, o man tik juoktis noris. Jei jiems trūksta švenčių, balių- galim bet kada suorganizuot, bet tikrai nesiruošiu vaidint prieš kažką geresnės, eit į bažnyčią ir vaidmainiaut. Nelabai suprantu ką duoda krikštas- kiek žinau, vaikas nepasidaro nemirtingas, ir nuo ligų neapsaugo, kokia jo prasmė? Gal tikinčiosios apšvies mane?

Leksa drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gyvenimas yra gražus: 24 kovo 2006 - 19:19
QUOTE(Leksa @ 2006 03 24, 15:59)
Atsiprasau, jei ka izeidziau  4u.gif  Bet esme ta, jog as nepazistu zmoniu, kurie tai dare del kitokiu priezasciu (kurias as paminejau anksciau).

O aš pažįstu. Daug. Ir tas taip pat turį šį tą reikšti prieš pateikiant tokius vertinimus. wink.gif

QUOTE(Gyvenimas yra gražus @ 2006 03 24, 19:18)
Nelabai suprantu ką duoda krikštas- kiek žinau, vaikas nepasidaro nemirtingas, ir nuo ligų neapsaugo, kokia jo prasmė? Gal tikinčiosios apšvies mane?

Apie tai šioje temoje jau tikrai rašyta (pati rašiau)... ir trečią kart pasikartosiu - tiesiog tai priimi arba ne. wink.gif
Galiu va dar ir nuorodą pakartot į oficialų mokymą...
Tiesiog klausimo esmė matyt buvo ne noras sužinoti (sorry jei klystu), o paironizuoti, bet bet kuriuo atveju...

 ! 
prieš užduodamos klausimą, nepatingėkite pažiūrėti ar į jį bent jau toje pačioje temoje nebuvo atsakyta
Atsakyti
Patieska, tuomet as noriu paklaust. Juk anksciau (pradedant nuo Jezaus) krikstijami buvo suauge zmones, o ne vaikai. Tai buvo ju samoningas pasirinkimas. Tik baznycia veliau sumaste, jog reikia mazus vaikus krikstyti. Negi tuomet negalima teigti, kad visgi krikstyti deretu tik suaugusius zmones? Juk ne visada baznycia teisi ir neklystanti (kad ir viduramziais mokesciu rinkimas, raganu deginimas ant lauzo). Gal ir dabar baznycia daro tai neteisetai pries dieva (ir Jezaus mokyma)?
Nezinau, ar suprantamai issireiskiau g.gif
Atsakyti
Suprantamai, o dabar aš tikiuos suprantamai pasakysiu, kad ir apie tą "vėliau sumąstė", "buvo krikštijami tik suaugę" šioje temoje jau taip pat kalbėta. Sakyčiau net nemažai.
Na kad ir čia
http://www.supermama...pic=39540&st=36
ir dar keli puslapiai aplink wink.gif
Atsakyti
Sweikos,

na pabandysiu parasyti labai paprastai, krikstas yra pirmasis sakramentas, kurio metu yra nuplaunama gimtoji nuodeme, gauta po Adomo ir Ievos nuopuolio rojuje...Krikstas panaikina visas nuodemes..
Kriksto metu asmuo tampa Kataliku Baznycios bendruomenes nariu ir Dievo vaiku...Bei igauna teise priimti visus kitus sakramentus (atgaila, komunija, sutvirtinima ir pan.)Kriksto sakramentas yra teikiamas baznycioje, jo metu turi dalyvauti tevai ir kriksto tevai(butu idealu, kad jie butu susituoke).. kriksto tevu pareiga yra siekis vesti, lydeti vaika dvasinio gyvenimo kelyje...na labai paprastai aisku velgi sia tema yra labai daug parasyta mazu knyguciu (pvz. yra knyga kriksto tevams ir taip vadinasi) joje yra labai placiai aprasoma kada atsirado kriksto sakramentas ir kokia jo svarba zmogaus gyvenime...
Atsakyti
na as netikiu tom pasakom apie Adomo irIevos nuopolius,man atrodo kad kriksto metu zmogus gauna apsauga
Atsakyti
Na apie netikejima ar tikejima tavo valia...tai velgi nereikia suprasti pazodzui....bet jei nori pasiskaityti daugiau manau geriausia pasiimk katekizma ir paskaityk...trumpai drutai ir viskas bus aisku rolleyes.gif ir nekils klausimu...
Atsakyti
Jei patys tuokėtės katalikų bažnyčioje, tai PRIVALOTE katalikiškai auklėti ir pakrikštyti savo vaikus, nes tokią priesaiką davėte prie altoriaus.
Atsakyti
Šiaip nežinau kaip jus (kurios tuokiesi bažnyčioje), bet mes su vyru tardami priesaiką pažadėjom vaikus auklėti katalikiškai (neprisimenu kaip būtent tai buvo įvardyta, bet esme tame, kad jis bus auklėjamas taip, kad pažintų Dievą), dėl to ir ne tik dėl to žadu krykštyti savo vaikus kai jų turėsiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2005 07 24, 00:25)
Norejau isgirst mamyciu argumentus, kodel nusprendet krikstyt savo vaikelius. Ar net nesvarstet apie tai (apie argumentus)?

As savo mazyles nekrikstysiu, nes:
1. Nesu religinga
2. Mano leliuko tetis ne katalikas, taigi jo atzvilgiu krikstynos butu nepagarba. Kodel mazyle turetu buti katalike, o ne metodiste?
3. Manau, nereiktu piknaudziauti vien tuscia tradicija. Apeigose turi buti tam tikra prasme, o ne tik kriksto tevu isrinkimas, grazus drabuzeliai ir balius sveciams.
4. Mano mazyle viena diena uzaugs ir pati nuspres.

Kokie jusu argumentai krikstyti ar nekrisktyti? Kiek pastebiu vyrauja masinis krikstijimas. Si tradicija tokia gili ir stipri, kad daugelis jau net nebepaiso turi tai prasme kazkokia ar ne. Nesakau, kad mane tai piktina, bet kazkaip keistai ir pavirsutiniskai atrodo, kai zmones i baznycia remiasi tik krikstynu, mirties ar vestuviu progom...



As esu uzaugusi katalikiskoje seimoje ir esu priemusi visus sakramentus - pradedant krikstu ir baigiant santuoka. Taciau mano vyras augo visai kitokioje seimoje. Nors jis buvo pakrikstytas 15 metu, nei baznycios, nei kunigu jis nepripazista. Todel mes tuokdamiesi i baznycia nejome. Auginame 10 metu suneli ir as labai noreciau, kad jis butu pakrikstytas, o vyras sako, kad sunus pats pasirinks ar krikstytis ar ne. Taciau neziurint i tai mes vis tiek ji krikstysime gal kita vasara.
Atsakyti
pritariu nuomonei, kad krikstyti tik todel, kad neva "taip reikia", yra pati didziausia nesamone...tam, kad parodyti draugam ir giminem, kad esi tikintis ir neva tavo vaikas toks bus?taip, lietuviai jau tokia "katalikiska" tauta, kad prisimena savo "tikejima" per kaledas, velykas, laidotuves, vestuves, ir, kas be ko, krikstynas...
Atsakyti
QUOTE(bouuu @ 2006 07 14, 23:27)
pritariu nuomonei, kad krikstyti tik todel, kad neva "taip reikia", yra pati didziausia nesamone...tam, kad parodyti draugam ir giminem, kad esi tikintis ir neva tavo vaikas toks bus?taip, lietuviai jau tokia "katalikiska" tauta, kad prisimena savo "tikejima" per kaledas, velykas, laidotuves, vestuves, ir, kas be ko, krikstynas...


drinks_cheers.gif
aš galvojau galvojau ir nusprendžiau, kad vaikų nekrikštysiu. cool.gif tam nepritaria, bet pats krikštijimo ruošos nenori imtis, taigi tuo viskas ir baigiasi.
iš pradžių buvom ir bažnyčią pasirinkę, ir krikštatėvius beveik pakvietę, bet nutariau, kad nereikia - tik papildomos išlaidos baliui. o tikėti tai aš netikiu, tai nematau reikalo savęs ir kitų apgaudinėti.
Atsakyti