QUOTE(Egliukasz @ 2009 01 19, 21:39)
PIENO PRODUKTAI
Rimčiausios pieno vartojimo pasekmės yra tos, kad organizme susidaro gleivių.
Jos padengia gleivinių membranas ir tuomet viskas labai vangiai gali prasisunkti. Yra manoma, kad pienas bei pieno produktai yra pagrindinis nutukimo faktorius.
1)Pieną gerkite vieną, be nieko.Tai daugiausia gleivių turintis maistas žemėje, ir su niekuo kitu jis nesuderina.
2)Jei užsimanote sūrio, tai smulkiai jį supjaustykite ir užbarstykite ant salotų. Arba išlydę užpilkite ant kokių nors daržovių.Nepirkite labai geltonų sūrių, nes juose yra cheminių medžiagų.Jeigu mėgstate picą, nieko tokio, jeigu ją retkarčiais suvalgysite.Tik žinokite kiek žalos ji pridaro ir nepiknaudžiaukite.Jei vieną dieną valgėte picą, tai kitą dieną išvalykite organizmą.
3)Jogurtą valgykite tuščiu skrandžiu arba kaip salotų uždarą. Susitaisykite salotų ir užsipilkyte juos jogurtu. Po to nevalgykite vaisių, nes viskas drauge fermentuosis, pus ir terš jūsų organizmą.
iš kur gauti kalcio? O kalcio gausu visose lapinėse daržovėse, visų rūšių neapdorotuose riešutuose, o sezamo sėklose kalcio yra daugiau nei bet kokiame kitame žemės maiste.Jeigu kasdien valgysite vaisius bei daržoves, o retkarčiais ir riešutus, tai kalcio tikrai nestokosite.Puikūs kalcio šaltiniai yra neapdorotos sezamo sėklos, neapdoroti riešutai, kopūstai, visos lapinės daržovės, džiovintos figos, datulės bei slyvos.
Kadangi riebalai apsunkina baltymų virškinimą, tai sviesto yra geriau nevartoti su baltymais.Tačiau sviestą galima valgyti su angliavandeniais. Tikra ironija, kad žmonės valgo pieno produktus kalciui gauti, o esantis jų organizme kalcis yra panaudojamas neutralizuoti suvalgytų pieno produktų pasekmėms.Tad peršasi išvada, jog užuot apkrovus organizmą kalciu, verčiau pakeisti mūsų mitybos įpročius taip, kad mūsų sistemoje mažiau pasigamintų rūgščių.
Na nezinau, ar tikrai pieno produktai yra tokie, kaip cia raso. Ir tos darzoves kalcio turi nepalyginamai maziau. Neapdoroti riesutai yra labai kaloringi, jei sneketi apie dieta...Kitoje literaturoje, skaiciau, kad pieno produktai kaip tik labai reikalingi metant svori, kadangi irodyta, kad ju reikia suvalgyti nedaug, ir jau jautiesi sotus. Todel sunku ju persivalgyti. Ir as ta pastebejau, varske labai soti yra. Net liesa. O dar kitur skaiciau, kad pieno riebalai yra labai naudingi, ten visokiu tu omega rugsciu turi, ir reikia nebijoti vartoti riebiu pieno gaminiu. Siaip yra daug daug skirtingu nuomoniu ir tyrimu...Sunku atsirinkti tiesa nuo nesamoniu...
p.s. apie gleives girdejau, bet nesupratau, kas gali prasisunkti.