Pasidalinsiu ką darau
Kiaulienos kumpis, svarbu, kad būtų lašinukų ir skūros.
Prieš tai pamarinuoja, geriausia apie kokį 12 val. Marinuoju su garstyčių, medaus mišiniu, medaus dedu truputį daugiau, nei garstyčių. Pačią mėsą, prismaigstau česnaku, supjaustau česnako skiltutę į 4 dalis ir prismaigstau. Įtrinu trintu lauro lapu, pipirais. Marinuojama mėsa paslėgiama.
Kai mėsa pasimarinuoja ir ruošiama ją kepti, skūroje įpjaunu kvadratukus, tokį tinklelį, ir pašaunama į orkaitę. 180 laips. 35 min kepti apdengus folija, tada nuimama folija ir dar pakepama 10 min, ištraukiama, skūrą apibarstyti ruduoju cukrumi ir kepu dar kokį 15 min, kol apskrunda. (Žinoma laikas koreguojasi nuo mėsos gabaliuko dydžio).
Kitas patiekalas, vištienos suktinukai su kariu ir ananasais.
Vištiena marinuojama majonezo,naudojama vištienos krūtinėlė, kario ir medaus marinate. Viskas pagal skonį,mano vyras mėgsta aštriau, tada dedu daugiau kario ir dar čili pipiro miltelių, padruskinama. Pamarinuojama, kuo ilgiau tuo geriau. Viduj dažniausiai dedu smulkiai pjaustytą ananasą su sūriu, sumaišiusi su majonezu.
Mėsytę susukti į suktinuką ir persmeigiama mediniu iešmuku.
Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių, ne daugiau. Po apačia padėti dubenį ar puodą su vandeniu, kad mėsa neišsausėtų ir kepti apie 30-35 min. Galima pasidaryti vandens ir medaus mišinį, kad būtų nei per skysta nei per tiršta

ir kas 10 min apliet suktinukus, tuomet suktinukai pasidengia tokia karamelizuota glazūra.