Aha, vistiek kalba tik apie LEGO. Aš tikrai ne prieš juos, bet... Statinys- miškelis tai fantastiškas, bet tai tikrovės atspindys ir bandymas atkartoti, nesvarbu ar iš statinio, ar tikrovėje matytą vaizdą- aikštelę, mišką, benzino kolonėlę. O abstrakcija, kai tame pačiame statinyje skirtingais momentais ar tuo pačiu, bet skirtingi žmonės gali įžvelgti visiškai skirtingus daiktus, kur? Kalbėjome su mokytoja neseniai, tai ji stebisi, kad dabar labai mažai vaikų sugeba žaisti pvz. su mediniu pagaliuku, - prikurti, pritaikyti jį visokioms visokiausioms situacijoms- jis gi universalus "žaislas". Vaikai bemoka sukurti istorija tik tada, kai mato jau gatavą atvaizduotą paveikslą. Žinote, tarp kūrėjo- menininko ir konstruktoriaus- architekto koks skirtumas. Taip ir su žaislais- vieni ugdo konstrukcinį, kiti-kūrybinį mąstymą. Nors reikalingi ir tie, ir tie. Tik aš už tai, kad vaiko aplinkoje vyrautų pastarieji.
Ir ačiu už labirintų nuotraukytę .
QUOTE(MEŠKA @ 2009 05 13, 17:18)
Aha, vistiek kalba tik apie LEGO. Aš tikrai ne prieš juos, bet... Statinys- miškelis tai fantastiškas, bet tai tikrovės atspindys ir bandymas atkartoti, nesvarbu ar iš statinio, ar tikrovėje matytą vaizdą- aikštelę, mišką, benzino kolonėlę. O abstrakcija, kai tame pačiame statinyje skirtingais momentais ar tuo pačiu, bet skirtingi žmonės gali įžvelgti visiškai skirtingus daiktus, kur? Kalbėjome su mokytoja neseniai, tai ji stebisi, kad dabar labai mažai vaikų sugeba žaisti pvz. su mediniu pagaliuku, - prikurti, pritaikyti jį visokioms visokiausioms situacijoms- jis gi universalus "žaislas". Vaikai bemoka sukurti istorija tik tada, kai mato jau gatavą atvaizduotą paveikslą. Žinote, tarp kūrėjo- menininko ir konstruktoriaus- architekto koks skirtumas. Taip ir su žaislais- vieni ugdo konstrukcinį, kiti-kūrybinį mąstymą. Nors reikalingi ir tie, ir tie. Tik aš už tai, kad vaiko aplinkoje vyrautų pastarieji.
Tai jeigu vaikas vietoj masinos plyta stumdo ir sako, kad tai masina - tai jau vaizduote??? Mano manymu, vaizduotė taip pat greičiausiai įgimtas dalykas (kiek teko vaikus stebet dirbant pedagogini darba), o jos lavinimas - geras dailykas, bet labai gero rezultato irgi nepasieksi, jei bus neduota... kai manajam uzeina noras, tai tiek tos vaizduotes kuriniu prisiziuriu- ne tik is konstruktoriu, kad net kartais stebiuos - matyt, ne i teti Kaip ir man, vaizduotės per akis Nors vaikystėj irgi lego ir konstruktoriumi su varzciukais tikroviskus statinius konstravau...
Sutinku, kad jusu nurodytas konstruktorius pasitarnauja vaizduotės lavinimui, bet yra ir daugiau gana paprastu zaislu, kurie tam duoda naudos
Kiekvienas renkasi užsiėmimą ir priemones pagal savo pageidavimus, pomėgius bei galimybes. Svarbu, jog atrastume laiko bei noro užsiimti bendra, smagia veikla su savo mylimais vaikiukais
QUOTE(simasta @ 2009 05 13, 21:59)
Kiekvienas renkasi užsiėmimą ir priemones pagal savo pageidavimus, pomėgius bei galimybes. Svarbu, jog atrastume laiko bei noro užsiimti bendra, smagia veikla su savo mylimais vaikiukais
Tikra tiesa .
Mano sunus labai megsta lego delioti, prikuria visokius bokstus, namus su atidaromais vartais, kuria visa miesta.Sako busiu architektas uzauges Manau kad gerai tie lego, lavima vaiku vaizduote.
as ir tik uz mano dukrai tik 2metai ir 8men.... bet nori tik lego kur tos mazosios kur nuo 4 metu tik , o su duplo nezaidzia, bet gal ir gerai... neisauksim is tu mazu lego....
QUOTE(j.vika @ 2009 05 15, 14:35)
as ir tik uz mano dukrai tik 2metai ir 8men.... bet nori tik lego kur tos mazosios kur nuo 4 metu tik , o su duplo nezaidzia, bet gal ir gerai... neisauksim is tu mazu lego....
Ar jau praemet lego deze? Jei taip, tai kokia mazyles reakcija?
QUOTE(Natele @ 2009 05 15, 15:37)
Ar jau praemet lego deze? Jei taip, tai kokia mazyles reakcija?
jo jo ta pati vakara... uzkart sauke daug detaliu
QUOTE(j.vika @ 2009 05 15, 16:14)
jo jo ta pati vakara... uzkart sauke daug detaliu
Smagu, kai vaikas dziaugiasi
gal kas turite parduoti lego paradisa?
parduotuvese tokiu nebera nes nebematau, siaip sie senokai isleisti, bet mergytei faini....
tai gal paska jau isaugti.....
parduotuvese tokiu nebera nes nebematau, siaip sie senokai isleisti, bet mergytei faini....
QUOTE(j.vika @ 2009 05 16, 10:07)
gal kas turite parduoti lego paradisa?
Vokietijoj, sendaikciu turguj, maciau naudotu mergaitisku lego deze (is ivairiu rinkiniu ten buvo (ir paradise, ir virtuveles daliu maciau ir zmoguciu ir dviratuku... ), tai 50eur prase... Kai pagalvoji, tai nera taip daug, jei detales neapkandziotos ir spalvos nepakeite... Ai, pagailejau Nors manasis ir ne mergaite, bet turi mergaitiska lego virtuvele, tai patenkintas zaidzia...
jo 50 eur dar nera daug jei geram stovi....