Įkraunama...
Įkraunama...

zaicevo kaladėlės (lietuviškos)

QUOTE(Grazinatorius @ 2009 02 21, 19:42)
Parašykite ar kaip sekasi mokyti vaikus su šiomis kaladėlėmis, kiek supratau iš aprašymo rusų kalba, tai kaladėlės yra dviejų dydžių ir dar skirtingo skambesio.


Taip kaladėlės skiriasi skambesiu ir dydžiu.
Mano vyresnėlis išmoko skaityti visai neseniai (jam 4,5) . Su zaicevo kaladėlėm jis nežaidė. Turbūt nepatiko monotoniškumas, sudeliok, perskaityk. Bet pastūmį kaladėlės šiokį tokį padarė. Pradėjo jungti raides į skiemenis. Beje skaitymas yra ilgas procesas, niekada nebūna taip, kad parodėj ir jau išmoko (nebent labai talentingi vaikai). Pas mus pradžioje buvo raidės, jas išmokom būdami trijų. Paskui tarp trijų ir keturių vaikas vardijo visas raides, kurios įeidavo į žodį, pvz. pienas. sakydavo taip: p i e n a s. Klausdavo iš kokios raidės prasideda tas ir tas žodis. Kartais paprašydavo, kad žodį jam padigtuotume paraidžiui. Bet raidžių nejungdavo į žodį. O kai aš norėjau pagreitintį procesą, bandžiau vaikui siūlyti zaicevo kaladėles, bet jos vaiko nesudomino. Todėl skatyti išmokom kitais būdais.
Žaidėm žodžių loto, darėm stebuklingą ratą su raidėmis. vaidindavom pasakas su užrašais. ant laiptų klijuodavau skiemenis, kad lipdamas laipteliu aukštyn perskaitytų junginį: ra,re,ri,ru,ro,rė,ry,rū. Ir dar prisigalvodavom kitokių žaidimų, šiuos žaidimus tebežaidžiam iki šiol kad skaitymo įgūdžiai lavėtų toliau. Jeigu kam nors įdomu galiu šiuos žaidimus aprašyti detaliau.
O mažasis mano darytas kaladėles mėto ir bando jas sunaikinti. Matyt seka vyresniojo brolio pavyzdžiu.

Atsakyti
QUOTE(akine @ 2009 02 13, 11:34)
Vaikas mokosi skaityti ne raidėmis o skiemenimis. Juk dažnai būna taip, kad vaikas moka visas raides , o skaityti negali, nes nesujungia raidžių į skiemenį. Ant kaladėlių surašyti skiemenys. Vaikai išmoksta skaityti skiemesnis (po dvi raides), o paskui kaladėlės jungiamos ir skaitomas žodis.

Paprastai kaladėles galima rodyti vaikui nuo metų. Rodai kaladėlę ir sakai skiemenį. šiuo laikotarpiu vaikas turėtų išmokti aiškiau tarti žodžius, nesitikekit kad jis jau mokės skaityti.
Na o skaitymo įgūdžius lavinti rekomenduojama nuo 3-4 metų.
Zaicevo kaladėlės primena žaislines kaladėles, todėl visada akcentuojama, kad su jomis reikia žaisti, o ne mokytis.

Aciu uz sisamu aprasyma, dar pagalvosiu ir jei netingesiu reikes pasidaryti ax.gif
Atsakyti
Sveiki. Nu nesuprantu kame reikialas.. nesigauna sius, nedirba nei viena nuoroda g.gif
Atsakyti
QUOTE(akine @ 2009 02 21, 00:10)
O čia vsikas surašyta kokiais būdais galima mokyti skaityti vaiką ( be zaicevo kaladėlių). Sužinosit kokie yra skaitymo etapai, kaip ir kada taikyti tam tikras mokymo priemones. Žaidimų su raidėmis ir žodžiais  pavyzdžiai. Tik viskas rusų kalba.

http://rapidshare.co...hitaem_doma.exe

Superinis dalykas thumbup.gif . Perzvelgiau tik koki trecdali, butinai grisiu prie jo veliau (nes maziukui dar pusantru metuku, tai didzioji dalis nelabai aktuali). Cia tarsi atsakymas toms mamoms, korios tvirtina, kad nereikia "tyciotis" is vaiko ir "versti" ji mokytis (na, tegu turi normalia vaikyste, mokykloje netures ka veikti ir pan.). Niekada nesiruosiau o versti, galvojau, kad galima sugalvoti zaidima, kad jam butiu idomu ir tuo paciu naudinga. Cia apstu toukiu zaidimu pavyzdziu.
Akine, aciu 4u.gif
Atsakyti

Atnaujinta nuoroda
http://rapidshare.co...8389/ZAICEV.rar
Atsakyti
labai jums ačiū... dabar tik susipirkt priemones, pasidaryt ir bandysim lavintis su dukrele wub.gif
Atsakyti

Atnaujinta nuoroda
http://rapidshare.co...8389/ZAICEV.rar

4u.gif ACIUKAS!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
user posted image

Kaip galima žaisti su žodžiais. Prisinešam šakelių. Ant jų kabinam žodžius su miško gyvūnais. Vaikas turi išrinkti, kurie yra paukščiai , o kurie gyvūnai. Gyvūnai keliauja ant žemės.
Vaidinam pasaką, kaip kiškelis ėjo skandintis ir sutiko genį. Kiškelis ir genys yra žodžiai užrašyti ant lapelių.
Vaidinam pasaką kaip lapė pamatė varną su sūrių, užsimanė ji paragauti ir pradėjo girti varną. Reikia neminėti gyvūnų pavadinimų, o tiesiog rodyti kortelę ir pasakoti. Pvz, atėjo miško gyvūnas ( o koks tai gyvūnas gal gali perskaityti?), sutiko paukštį ( o koks tai paukštis?).

paskui šitas žaidimas peraugo į matematiką. skaičiavom kiek žvėrių liko ant žemės, kik paukščių ant medžių.

Atsakyti
Paiimam mažas gyvūnų figurėles, arba galima pasiimti mažus gyvūnėlius iš kinder siurprizo. Sustatom dėžutes , ant dėžučių rašom gyvūnų pavadinimus. Vaikas turi surasti gyvūnams namus.

Sudeliojam korteles su gyvūnų pavadinimais. pasakojam oasaką, ūkyje gyveno protingi gyvūnai, visi jie mokėjo skaityti. Atėjo vilkas ir sako, kas nesuras savo vardą tą prarysiu. Vaikas turi sustatyti gyvūnus ant kortelių su pavadinimais. Jei neranda gyvūno kortelės vilkas nusineša tą gyvūną į mišką.
Atsakyti
Pagal zaicevo metodiką galima mokytis ne tik skatymo , bet ir mtematikos. Įdedu skaičių juosta nuo 1 iki 99:
http://rapidshare.co..._lenta_0-99.rar
Atsakyti
Dar vienas žaidimas su žodžiais. Žaidžiam traukinio, ar autobuso. Reikia kortelių su maršrutu; kaimas, miškas , miestas, upė, kalnas, pieva. Imam didesnę mašinėlę ir sakom, kad važiuosim pagal specialų maršrutą, vaikas turi perskaityti kortelę, kitaip mašina nevažiuoja. Atvžiavus į miestą einam į parduotuvę, į kalnus lipam į spintą, į upę, pereinam per tiltelį ir t.t.
Atsakyti
Žaidimas su skaičių juosta (Prieš tai ją reikėtų atspausdinti ir sujungti skaičių juostą į vientisinę liniją).

Ištiesiam skaičių juosta ant grindų. Keliaiviai ( įvairūs maži gyvūnai iš kinder siurprizo) keliaus į stoteles. Kelaiviams priklijuojamas bilietas su lipnia juostele ir stotelės numeriu, pvz. 25,32,51. Autobusas iš stoties visus keliaivius surenka ir išvežioja į stoteles ( karvė į 25, katinas į 32 it t.t.)

Atsakyti