QUOTE(Grazinatorius @ 2009 02 21, 19:42)
Parašykite ar kaip sekasi mokyti vaikus su šiomis kaladėlėmis, kiek supratau iš aprašymo rusų kalba, tai kaladėlės yra dviejų dydžių ir dar skirtingo skambesio.
Taip kaladėlės skiriasi skambesiu ir dydžiu.
Mano vyresnėlis išmoko skaityti visai neseniai (jam 4,5) . Su zaicevo kaladėlėm jis nežaidė. Turbūt nepatiko monotoniškumas, sudeliok, perskaityk. Bet pastūmį kaladėlės šiokį tokį padarė. Pradėjo jungti raides į skiemenis. Beje skaitymas yra ilgas procesas, niekada nebūna taip, kad parodėj ir jau išmoko (nebent labai talentingi vaikai). Pas mus pradžioje buvo raidės, jas išmokom būdami trijų. Paskui tarp trijų ir keturių vaikas vardijo visas raides, kurios įeidavo į žodį, pvz. pienas. sakydavo taip: p i e n a s. Klausdavo iš kokios raidės prasideda tas ir tas žodis. Kartais paprašydavo, kad žodį jam padigtuotume paraidžiui. Bet raidžių nejungdavo į žodį. O kai aš norėjau pagreitintį procesą, bandžiau vaikui siūlyti zaicevo kaladėles, bet jos vaiko nesudomino. Todėl skatyti išmokom kitais būdais.
Žaidėm žodžių loto, darėm stebuklingą ratą su raidėmis. vaidindavom pasakas su užrašais. ant laiptų klijuodavau skiemenis, kad lipdamas laipteliu aukštyn perskaitytų junginį: ra,re,ri,ru,ro,rė,ry,rū. Ir dar prisigalvodavom kitokių žaidimų, šiuos žaidimus tebežaidžiam iki šiol kad skaitymo įgūdžiai lavėtų toliau. Jeigu kam nors įdomu galiu šiuos žaidimus aprašyti detaliau.
O mažasis mano darytas kaladėles mėto ir bando jas sunaikinti. Matyt seka vyresniojo brolio pavyzdžiu.