http://www.alfa.lt/straipsnis/10260638
kaip tik straipsniukas apie grazuoliukus
QUOTE(porsche @ 2007 09 08, 16:55)
Labai ziaurus vaikai siais laikais, bus sunkoka.
Na ziaurus suauge todel ir vaikai ...
O ryzikai-strasdeniai man labai grazus
As vaikystej net buvau nusiziurejus bet
O saipomasi ne tik is plauku bet ir ausu, noses, koju ilgu arba trumpu, akinuku ir viso kito..
Prie manes nerasdavo ko prikipt tai varda iskraipydavo arba su mama kanors susiedavo.. buvau jautri nemegau pravardziuotis bet visada rasdavau kuo atsikirsti..
Prisimenu kad viena syk labai netinkamai atsikirtau.. (kai paaugau suzinojau kad tai baisi liga.. ir lyg siol skaudu kad to nezinojau tada, turejau laaaabai iskauditi )
Stiprybes ir isminties mamytes, paruosent vaikucius i realuji pasauli
Mano plaukai ne raudoni, o javų spalvos, bet irgi vaikystėje buvau ryže vadinama. O dar ir akinius nešiojau, tai patyčių sočiai būdavo. Mano dukra paveldėjo mano plaukų spalvą, tai žiūrėsim, kaip bus...Tiek, kad jos blakstienos juodos, o ne baltos, kaip paprastai būna ryžiukų.
Visi informacija apie raudonu plauku gena yra cia:
http://myredhairgene...age1/page1.html
Raudonu plauku genas yra recesyvinis, t.y. nedominuojantis, todel tevai netgi gali nezinoti, kad yra sio geno nesiotojai ir susitike du juodaplaukiai tureti raudonplaukius vaikucius.
Yra galimos trys variacijos:
1. Kai abu tevai yra tik geno nesiotojai, t.y. nei vienas is ju nera raudonplaukis, tada gimti vaikui raudonplaukiui yra 25% tikimybe
R-kitos spalvos plauku genas
r-raudonu plauku genas
taigi abu tevai yra Rr-nesiotojai ir susitikus jiems gaunasi tokia variacija:
R r
R Rr Rr
r Rr rr
taigi rr- reiskia raudonplaukis vaikas.
2. Kai vienas is tevu yra raudonplaukis, o kitas nera geno nesiotojas - nei vienas is vaiku neturi jokiu sansu gimti raudonplaukiu:
r r
R Rr Rr
R Rr Rr
3. Kai vienas is tevu yra raudonplaukis, o kitas tik geno nesiotojas - vaikas turi 50% tikimybe gimti raudonplaukis
r r
R Rr Rr
r rr rr
ir, zinoma, kai abu tevai yra raudonplaikiai visi vaikai gims raudonplaukiai.
Tikiuosi si informacija bus naudinga ir teveliams bus aiskiau, kodel ju vaikuciai kartais nustebina savo vaiku spalva.
http://myredhairgene...age1/page1.html
Raudonu plauku genas yra recesyvinis, t.y. nedominuojantis, todel tevai netgi gali nezinoti, kad yra sio geno nesiotojai ir susitike du juodaplaukiai tureti raudonplaukius vaikucius.
Yra galimos trys variacijos:
1. Kai abu tevai yra tik geno nesiotojai, t.y. nei vienas is ju nera raudonplaukis, tada gimti vaikui raudonplaukiui yra 25% tikimybe
R-kitos spalvos plauku genas
r-raudonu plauku genas
taigi abu tevai yra Rr-nesiotojai ir susitikus jiems gaunasi tokia variacija:
R r
R Rr Rr
r Rr rr
taigi rr- reiskia raudonplaukis vaikas.
2. Kai vienas is tevu yra raudonplaukis, o kitas nera geno nesiotojas - nei vienas is vaiku neturi jokiu sansu gimti raudonplaukiu:
r r
R Rr Rr
R Rr Rr
3. Kai vienas is tevu yra raudonplaukis, o kitas tik geno nesiotojas - vaikas turi 50% tikimybe gimti raudonplaukis
r r
R Rr Rr
r rr rr
ir, zinoma, kai abu tevai yra raudonplaikiai visi vaikai gims raudonplaukiai.
Tikiuosi si informacija bus naudinga ir teveliams bus aiskiau, kodel ju vaikuciai kartais nustebina savo vaiku spalva.
QUOTE(editavil @ 2007 12 21, 16:09)
mano dickis irgi auksinis berniukas
norejau paklausti kada pastebejote kad jusu vaikucio plaukuciai tapo auksiniais? Ar jau gimete su tokiais?
QUOTE(tulpe @ 2005 07 22, 14:06)
sveikos mamytes mano panelei tuoj du metukai ji auksiniu plauku .Mes abu su vyru esam sviesaplaukiai .Man mano vaikas pats graziausias svarbu kad sveikas ir protingas bet sioje temoje norejau paklausti kaip tokiems vaikams sekasi darzelyje mokykloje ar nesulaukia patyciu is bendraamziu kaip sperndziate tas prob jei jos iskyla aciu
is patirties galiu pasakyti, jog momykloje tokiems vaikams nelengva, pati tyokiu pazinojau...mergaitems gerai jos nusidazo plaukus ir visi pamirsta kad jos buvo raudonkases, o berniukams isviso sunku ypac jei dar yra letesnis ir nemoka apsiginti, tokie dalykai visada pastebimi ir yra viena geriausiu priezasciu prisikabinti....tikiu kad suaugusiam zmoguoi tai grazu, bet vaikams tai vienintelis dalykas-ryzas ir viskas.....
neturi tokių problemų
Mano dičkė - raudonplaukė nuo gimimo (bet be strazdanų)...kol kas lanko tik darželį, tai jokių komentarų dėl plaukų spalvos dar nesigirdi...bet tikrai tikiu, kad mokykloje teks išgirst...turės mergina mano išmokt nekreipt dėmesio, nesureikšmint pašaipų dėl plaukų spalvos
Nemanau,jog tai didele problema,juk svarbiausia,jog pats vaikutis yra sveikas
Mano puseserės sūnelis-auksaplaukis-tikras saldainiukas