Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sadi @ 2009 01 08, 16:10)
čia fotkinta dienos šviesoj ir keisri fotiko nustatymai. bus dar vienas toks prie lempos.
aha, bandžiau tikrai gerai traukia iš šešėlių  thumbup.gif tik pasirinkau ant greičio nelabai kontrastinga fotkę, tai nupilkino perėjimus. bet pažaidus arba tinkamai parinkus foto - liuks dalykas  thumbup.gif

super tada smile.gif reiskias galim kazkiek susisneket tarp gimpo ir PS biggrin.gif

Jeezus nu su tuo wb jus duodat biggrin.gif jau ir mane supainiojot... biggrin.gif

man patiko Sadi variantas... ax.gif kad det po 3 foto... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 sausio 2009 - 16:23
QUOTE(JulieTa @ 2009 01 08, 16:13)
man patiko rankinis variantas. bet nesupratau tada, cia fonas idetas?  g.gif o kodel tada daitai ne wb? ar as jau nieko nebesuprantu...?  g.gif

ne, fonas tai geltonas staliukas. ką reiškia daiktai ne wb? g.gif dariau tik su balta cukrine, bet man sunkiai matėsi skirtumas, tai parodžiau skirtumus aiškiau. juk tikslas - gaut teisingą wb?

QUOTE(Stikline @ 2009 01 08, 16:13)
Aš matyt nesupratau ND užduoties. Maniau, kad reikia nufotkinti daiktą su Auto wb dienos šviesoj ir prie lempos ir vsio  ax.gif

o tai koks tada mokymosi tikslas? jei tik nupleškini su auto ir tiek? aš supratau kad užduoties esmė yra - išgaut tikras daiktų spalvas wb pagalba esant skirtingam apšvietimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 08, 16:19)

o tai koks tada mokymosi tikslas? jei tik nupleškini su auto ir tiek? aš supratau kad užduoties esmė yra - išgaut tikras daiktų spalvas wb pagalba esant skirtingam apšvietimui  g.gif

taip tikslas yra toks drinks_cheers.gif
Atsakyti
o as paziurejau i sadi ND ir man ta balta tai ne rankiniam baltesne blush2.gif doh.gif o ir daiktu gi baltumas baltumui nelygus g.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 01 08, 16:13)
Aš matyt nesupratau ND užduoties. Maniau, kad reikia nufotkinti daiktą su Auto wb dienos šviesoj ir prie lempos ir vsio  ax.gif

o as maniau, kad paciam nureguliavus WB ar rankiniu, ar ant atitinkamo zenklo? g.gif g.gif -na kad gautus is tiesu balta g.gif
Atsakyti
nu tai darkart pakoreguot uzduoti? ax.gif biggrin.gif

dabar pagalvojau, ar mes turim koki balta daikta, kad butu pas visus namuos ir toks pats? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 sausio 2009 - 16:31
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 16:30)
nu tai darkart pakoreguot uzduoti?  ax.gif  biggrin.gif

burtinai tongue.gif -matai kaip gaunas ax.gif
Atsakyti
as apskritai neturiu visiskai balto daikto nebent reiks prasisukt pro dukros zaislus lotuliukas.gif

dabar jus man paaiskinkit kaip ta custom white padaryt ta prasme balta lapa kaip custom?as nemoku sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 17:30)
nu tai darkart pakoreguot uzduoti?  ax.gif  biggrin.gif

dabar pagalvojau, ar mes turim koki balta daikta, kad butu pas visus namuos ir toks pats?  g.gif

o gal balta lapa, manyciau toks lapas pas visus vienodos spalvos turetu buti biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif kartoju:

Nu okis - tada dar karta koreguoju ND uzduoti:

*Balta daikta fotografuojam 2-jose aplinkose: naturaliam apsvietime ir dirbtiniam apsvietime (kambario sviestuvai, be blico!).

**Kad geriau matytumem skirtuma, darom po 3 spalvotas foto kiekvienam apsvietime:
1. automatiniu wb - auto wb,
2. pusiau automatiniu - daylight wb (dazniausiai buna nupiesta saulyte),
3. rankiniu wb - custom wb

*** jokiu korekciju fotoshopu, isskyrus apkarpyma, sumazinima, sharp'a ir remelius smile.gif (sukciavimas kenkia patiems autoriams mirksiukas.gif biggrin.gif )

Papildyta:
QUOTE(jolitana @ 2009 01 08, 16:39)
o gal balta lapa, manyciau toks lapas pas visus vienodos spalvos turetu buti biggrin.gif

nebent is to balto lapo ka nors islankstyt... g.gif nes taip tai bus beda su fotkinimu, fokusu ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 sausio 2009 - 16:55
balta puodeli gal visos turi? zodziu po 3 foto daryti su naturalia sviesa ir su dirbtina 3 foto. teisingai? g.gif
bet foto nespalvotos, juodai baltos? ar as kazka painioju? g.gif
Atsakyti
Nu pas jus ir tempai blink.gif
As tai fotografuoju baltus diedo baltinius ax.gif
Atsakyti
jo su baltu lapu butu problemyte

kaip jums mano sniegucio spalva, ar panasi i balta? cia siaip nuotraukyte, ne ND.

user posted image
Atsakyti