Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Uogienė @ 2009 01 08, 15:47)
Nukankinta  biggrin.gif

Nu zodz mokytis, mokytis ir dar karta mokytis  biggrin.gif

aha biggrin.gif visa sav dirbu su skaiciais ir lentelem, vakare tvarkau foto su programom, dar puse dienos prakybau SM - regejimas jau visai ant ribos daros... doh.gif reik kazkaip atostogas nuo kompo pasidaryt... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 sausio 2009 - 15:49
Uogiene, man vel 1 ir 2 atrodo thumbup.gif o del 3 si syki ne nezinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 14:24)
Cia vadinamoji kontrasto kauke.... kai foto buna labai kontrastinga - t.y. viena vieta jos labai sviesi, o kita labai tamsi ir kazka reik istraukt is seselio...  ax.gif  pasiteisina ne visais 100%, bet kokiais 80% atveju tikrai...  ax.gif

1. padarom sluoksnio kopija
2. nusodrinam spalvas (paverciam i bw) (sluoksnio kopija visu proceso metu turi buti aktyvi)
3. tada invertuotuojam (cia bus turbut invert)
4.  pakeisti veiksena is normali (normal) i perdengimas (PS - sluoksnių lange pakeisti iš Normal į Overlay)
5.  blur 10-30 ( cia bluro kiekis) (PS čia būtų Opacity tam pačiam sluoksnių lange)
6. save

Neparasiau esmes...  doh.gif  esme yra ta, kad tamsesnes vietas ta kontrasto kauke pasviesina, o sviesesnes patamsina...  ax.gif  palygina spalvas, kitaip sakant...  ax.gif

pakoregavau pagal PS. be šiaip gerai fokusas thumbup.gif

QUOTE(bonda @ 2009 01 08, 15:06)
patvarkiau pagal patarimus siek tiek ax.gif dabar man tikria geriau ziuris thumbup.gif  wub.gif aciuks wub.gif

o man pirmas toks tikresnis g.gif

QUOTE(fizė @ 2009 01 08, 15:25)
kol laukiu masiniuko, noriu ideti dar pabandyma pirmos uzduoties (jus tik nepykit  blush2.gif )

fize imk kokį daiktą su smulkiom detalėm ir pasisteng kad jis užimtų visą kadrą. tada gal aiškiau matysis g.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2009 01 08, 15:25)
kol laukiu masiniuko, noriu ideti dar pabandyma pirmos uzduoties (jus tik nepykit  blush2.gif )
f3.5

g.gif kazi kodel as kai darau didesni f man ilgiau laukia kol fotkinu rankos dreba ir gaunasi nerysku o pas tavi visur rysku g.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Uogienė @ 2009 01 08, 15:35)
Ir vėl aš su savo ND  blush2.gif jau įkyrėjau visoms  biggrin.gif nu bet gi nerimstu ir nors tu ką  doh.gif

bigsmile.gif as visus tris matau fokusus blush2.gif

bandziau wb bet neturiu ka rodyt siandien buvau nuvarius i panorama pafotkint kauno lotuliukas.gif tiksliau 40mm isbandyt nu patiko tiek daug pritraukia bigsmile.gif
Atsakyti
na bandau naują ND daryt
Fotklinta dienos šviesoj su skirtingais nustatymais.
Rankinis - nustatyta su baltu lapu
Daylight - pasirinkta fotiko programa
Auto - automatinis.

user posted image

ant balto nelabai matosi skirtumai, tai dėjau tris spalvas - balta, tikra raudona ir tikra geltona. realiausias vaizdas vistik su rankiniu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 08 sausio 2009 - 16:07
QUOTE(Sadi @ 2009 01 08, 17:00)
na bandau naują ND daryt

Oj, kažko aš nesupratau g.gif čia kaitaliotas wb fotike? Ar fotkinta dienos šviesoj ir prie lempos ?
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 08, 16:00)
na bandau naują ND daryt

4u.gif rankinis geriausiai liuks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 08, 15:56)
pakoregavau pagal PS. be šiaip gerai fokusas  thumbup.gif

thumbup.gif o bandei foto pakoreguot? man idomu ar gaunas... ax.gif

QUOTE(Edeva @ 2009 01 08, 15:56)
g.gif kazi kodel as kai darau didesni f man ilgiau laukia kol fotkinu rankos dreba ir gaunasi nerysku o pas tavi visur rysku  g.gif  lotuliukas.gif

o tu gerai perskaitei uzduoti? biggrin.gif ten parasyta, kad didinant skaiciuka reik didint iso mirksiukas.gif nes kitaip dideja islaikymas ir del ranku drebejimo nieko nesigauna mirksiukas.gif geriausia paisdek fotika ant stalo ir pries ji susideliok visus daiktus... tada nepakelus fotiko viska nusistatyk ir spausk - tikrai gausis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 16:03)
o tu gerai perskaitei uzduoti?  biggrin.gif  ten parasyta, kad didinant skaiciuka reik didint iso  mirksiukas.gif  nes kitaip dideja islaikymas ir del ranku drebejimo nieko nesigauna  mirksiukas.gif  geriausia paisdek fotika ant stalo ir pries ji susideliok visus daiktus... tada nepakelus fotiko viska nusistatyk ir spausk - tikrai gausis  mirksiukas.gif

4u.gif aha dabar ponial viskas gavosi normaliai 4u.gif aciu blush2.gif kartais paskaitai greit nesukramtai iki galo uz tai ir lieka neaiskumu biggrin.gif bandysiu ir as idet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 08, 16:02)
Oj, kažko aš nesupratau  g.gif  čia kaitaliotas wb fotike? Ar fotkinta dienos šviesoj ir prie lempos ?

čia fotkinta dienos šviesoj ir keisri fotiko nustatymai. bus dar vienas toks prie lempos.

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 16:03)
thumbup.gif o bandei foto pakoreguot? man idomu ar gaunas...  ax.gif

aha, bandžiau tikrai gerai traukia iš šešėlių thumbup.gif tik pasirinkau ant greičio nelabai kontrastinga fotkę, tai nupilkino perėjimus. bet pažaidus arba tinkamai parinkus foto - liuks dalykas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 08, 17:00)
na bandau naują ND daryt
Rankinis - nustatyta su baltu lapu
Daylight - pasirinkta fotiko programa
Auto - automatinis.

man patiko rankinis variantas. bet nesupratau tada, cia fonas idetas? g.gif o kodel tada daitai ne wb? ar as jau nieko nebesuprantu...? g.gif
Atsakyti
Aš matyt nesupratau ND užduoties. Maniau, kad reikia nufotkinti daiktą su Auto wb dienos šviesoj ir prie lempos ir vsio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 08 sausio 2009 - 16:14