Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 14:05)
Oj, Fize - nu znk sunkiai eina ka imatyt... lens.gif pirmam man rodos ner fokuso...  g.gif  pabandyk gal kitoki daikta fotkint... ar bent jau teksta is arciau... nes tikrai labai sunku izvelgt skirtumus...  ax.gif

nu va pabandziau is arciau 1 uzduoti atlikt (Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).

f3.5 ISO 200
user posted image

f10, ISO 400
user posted image

f22, ISO 800
user posted image

man taip atrodo as turbut ne taip diafragma su iso sustaciau blush2.gif
Atsakyti
Fize, pasiimk koki nors paprastesni daikta.... ax.gif na zaisliuka koki, puodeli ar siaip kokia smulkmena... nes dabar ir tau sunku ta darba atlikt, ir mums suprast, ar gerai padarei... ax.gif

va cia imetu savo nd... mirksiukas.gif kaip pvz...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 sausio 2009 - 14:46
QUOTE(fizė @ 2009 01 08, 14:39)
nu va pabandziau is arciau 1 uzduoti atlikt (Fotografuojam kokį nors daiktą nekeisdami atstumo iki objekto, nezūmindami, tik kaitaliodami diafragmą. Didžiausia, maženė, dar mažesnė... (Mažindami diafragmą didinkit iso).
.fotki.com/v1399/photos/1/1407646/7111244/DSC_2253-vi.jpg[/img]

man taip atrodo as turbut ne taip diafragma su iso sustaciau  blush2.gif

jei pakankamas apsvietimas tu to ISO gali ir nejudint mirksiukas.gif ir jei su knyga pasirink kokia eilute ar kelias i ka fokusuoji ir knyga turi but kokiu 30-45 laipsniu kampu mazdaug paremta...arba paguldyta, tik tu fotika laikai ne lygiai, o atitinkamai pasvirusi mirksiukas.gif tada gausis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 14:42)
Fize, pasiimk koki nors paprastesni daikta.... ax.gif  na zaisliuka koki, puodeli ar siaip kokia smulkmena... nes dabar ir tau sunku ta darba atlikt, ir mums suprast, ar gerai padarei...  ax.gif

va cia imetu savo nd...  mirksiukas.gif  kaip pvz...

QUOTE(bonda @ 2009 01 08, 14:46)
jei pakankamas apsvietimas tu to ISO gali ir nejudint mirksiukas.gif  ir jei su knyga pasirink kokia eilute ar kelias i ka fokusuoji ir knyga turi but kokiu 30-45 laipsniu kampu mazdaug paremta...arba paguldyta, tik tu fotika laikai ne lygiai, o atitinkamai pasvirusi mirksiukas.gif tada gausis mirksiukas.gif

aciu merginos, pabandysiu rytoj, o dabar begu i univera doh.gif
Atsakyti
patvarkiau pagal patarimus siek tiek ax.gif dabar man tikria geriau ziuris thumbup.gif wub.gif aciuks wub.gif
user posted image

cia pirmine ana -palyginimui ax.gif
user posted image
Atsakyti
aha zyymiai geriau thumbup.gif

pagal mano monitoriu sitas dydis pats tas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 sausio 2009 - 15:10
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 15:08)
aha zyymiai geriau  thumbup.gif

pagal mano monitoriu sitas dydis pats tas  mirksiukas.gif

ax.gif
turiu dar saule islindus jau is uz medziu vos -ale ta saule tokia isdegus gaunas ax.gif doh.gif g.gif
Atsakyti
kol laukiu masiniuko, noriu ideti dar pabandyma pirmos uzduoties (jus tik nepykit blush2.gif )

f3.5
user posted image

f10
user posted image

f22
user posted image
Atsakyti
Man atrodo, kad dabar gerai - kaip jus manot?

Fize, o tu matai skrituma tose foto? ax.gif t.y. kame jose skirtumas?
Atsakyti
Ir vėl aš su savo ND blush2.gif jau įkyrėjau visoms biggrin.gif nu bet gi nerimstu ir nors tu ką doh.gif

user posted image
user posted image
user posted image

Šį kartą man kompas rodo geriausiai visus daiktus, bet kaip iš tikrųjų yra, tai geriau matys labiau patyrusios ax.gif

o pas Fize tai net as matau skirtuma bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogienė: 08 sausio 2009 - 15:35
eikit sau - as jau neiko nebematau... lotuliukas.gif ziurekit daba kitos... nes jau akis skauda - bijau nusigrybaut... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 15:38)
eikit sau - as jau neiko nebematau...  lotuliukas.gif  ziurekit daba kitos... nes jau akis skauda - bijau nusigrybaut...  ax.gif

Nukankinta biggrin.gif

Nu zodz mokytis, mokytis ir dar karta mokytis biggrin.gif
kas cia yra, kai i SM sukeliu, tai nesimato to, kas man matosi per mano kompa pries sukeliant unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogienė: 08 sausio 2009 - 15:48