Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Armana @ 2009 01 08, 11:03)
Alio-nka, ką darei su PS, nes man neišeina išgauti tokios nuotraukos.

Niekaip nedingsta violetinis atspalvis:

Image=Adjustments-Selective Color-ir ten jau zaidziu su spalvom

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 12:16)
nu man po Saules Pugos sleptis po lapais...  blush2.gif  biggrin.gif

user posted image

tavo spalvos dar tikroviskesnes, bet man nepatinka snego isdeginimas, kuris atsiranda po korekcijos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 29 sausio 2009 - 15:47
QUOTE(alio-nka @ 2009 01 08, 13:16)

tavo spalvos dar tikroviskesnes, bet man nepatinka snego isdeginimas, kuris atsiranda po korekcijos

maciau as ji... ax.gif bet nepavyko man jo isvengt... ax.gif is esmes reiktu sniega koreguot atskirai... ale tas daug laiko uzima... ax.gif vis tik darbe esu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 14:20)
maciau as ji...  ax.gif  bet nepavyko man jo isvengt... ax.gif  is esmes reiktu sniega koreguot atskirai... ale tas daug laiko uzima... ax.gif  vis tik darbe esu  biggrin.gif

Tai bent jau parašyk kaip tai daryt biggrin.gif na atskirai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 08, 13:23)
Tai bent jau parašyk kaip tai daryt  biggrin.gif  na atskirai...  ax.gif

Na pasizymi tik sniega (geriausia tai daryt ant sluoksnio kopijos) ir jau zaidi tik su jo spalvom (kitu objektu spalvos tada nesikeicia)... ax.gif

O kaip pasizymet ji PS, negaliu pasakyt... Gimpe tai gali but "protingos zirkles", arba "pazymejimas pagal spalva" - cia jau reik rinktis kas konkrecioj foto patogiau... ax.gif

p.s. tik tiek, kad tai jau ilgas zaidimas, ir foto turi but labai labai verta ta daryt... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 08 sausio 2009 - 13:32
o kaip jum sita foto? g.gif cia si ryta saule teka... ka daryt kitaip? g.gif

bet foto mazoka i neta det, ane? g.gif didesnes noretus man lyg... g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 08, 09:07)
o imanoma apkarpyti pagal formata atitinkama, na kaip kitose programose, pvz 3x2 ir pan? na, kad paskui nunesus foto daryt, man gautus 10x15 foto nenukaprytom galvom ar sonais biggrin.gif kaip ant PS uzsistatyt? unsure.gif nes is akies cia neuzstatysi unsure.gif

aš nesu bandžius su kitom programom, nežinau kaip ten blush2.gif mano fotikas fotografuoja 80,15X60,11 cm formatu. esu pasiskaičiavus proporcijas ir nuo trumposios kraštinės nukerpu tiek, kad liktų 53,43cm. gaunasi santykis 3X2. jei yra reikalas pakirpti ilgąją kraštinę, tada aišku trumpės ir trumpoji (75X50, 70X46,67ir t.t.). PS nusistatai ne santykį (bent jau su canvas size), o kraštinių ilgius, kuriuos reikia pasiskaičiuoti. kad nenukirptų galvos ar dar kažko reikės tau pačiai kirpti ne iš abiejų pusių, o iš vienos (rodyklių pagalba). fotolaboratorijose niekas nesismulkina ir kerpa nuo abiejų pusių. arba galima prašyti, kad nekarpytų ir darytų su baltais krašteliais, o juos paskui nupjaustyti su maketavimo peiliuku. na jei dar bus neaišku, tada iliustruosiu, nes aiškintoja iš manęs nelabai kokia biggrin.gif

Saulės pūga, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 08 sausio 2009 - 13:44
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 08, 14:31)
Na pasizymi tik sniega (geriausia tai daryt ant sluoksnio kopijos) ir jau zaidi tik su jo spalvom (kitu objektu spalvos tada nesikeicia)...  ax.gif

O kaip pasizymet ji PS, negaliu pasakyt... Gimpe tai gali but "protingos zirkles", arba "pazymejimas pagal spalva" - cia jau reik rinktis kas konkrecioj foto patogiau...  ax.gif

p.s. tik tiek, kad tai jau ilgas zaidimas, ir foto turi but labai labai verta ta daryt...  ax.gif

Va ką reiškia kai ilgai prie PS neprisėdi, visai atbukus esu....prisiminiau, kad kažkada mokiausi kaip ryškinti makiažą su atskirais sluoksniais... doh.gif ačiū biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 08, 13:38)
aš nesu bandžius su kitom programom, nežinau kaip ten  blush2.gif  mano fotikas fotografuoja 80,15X60,11 cm formatu. esu pasiskaičiavus proporcijas ir nuo trumposios kraštinės nukerpu tiek, kad liktų 53,43cm. gaunasi santykis 3X2. jei yra reikalas pakirpti ilgąją kraštinę, tada aišku trumpės ir trumpoji (75X50, 70X46,67ir t.t.). PS nusistatai ne santykį (bent jau su canvas size), o kraštinių ilgius, kuriuos reikia pasiskaičiuoti. kad nenukirptų galvos ar dar kažko reikės tau pačiai kirpti ne iš abiejų pusių, o iš vienos (rodyklių pagalba). fotolaboratorijose niekas nesismulkina ir kerpa nuo abiejų pusių. arba galima prašyti, kad nekarpytų ir darytų su baltais krašteliais, o juos paskui nupjaustyti su maketavimo peiliuku. na jei dar bus neaišku, tada iliustruosiu, nes aiškintoja iš manęs nelabai kokia  biggrin.gif

aciu mirksiukas.gif lyg ir supratau tongue.gif zodizu, ten reik irasyt cm ar pixeliais, o ne koki tai santyki? taip? ax.gif
aciu tau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 08, 14:34)

Na man tai patinka tokio foto biggrin.gif tudėl aš visada gėriuosi...gal šiek tiek ryškumo trūksta, vos vos pakontrastint bandyk.
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 08, 14:34)

Man patinka tokios foto. Grazios rytines spalvos. As gal nukirpciau virsuje ta pilka dangu.
Atsakyti
Bonda - spalvos labai man patinka wub.gif pritariu issakytiems pasiulymamas, gal kiek kontrasto, sharpo ir pabandysciau paeksperiemntuot su ta juosta virs debesu... g.gif
Atsakyti
dekui, bandysiu kazka gal ax.gif

o del dydzio ir nepasaket? noris siek tiek didesnes ar ne? g.gif mat kai zadu su PS karpyt dabar lotuliukas.gif riek zinot mazdaug blush2.gif
Atsakyti