Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Stikline @ 2009 01 10, 19:38)
Nusigrybavau  doh.gif  nu kiek fotkinau baltą lapą gaunasi melsva ta balta ir vsio  unsure.gif

1. Auto wb
2. Tungsten wb
3. Custom wb

Čia prie dirbtinio apšvietimo...

matrau, kad rankinis yra vis tik thumbup.gif aha, melsvoka unsure.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 10, 19:57)
Del fotografijos krastiniu santykio - kas turit galimybe - rinkites santyki 3:2 - nes tokiu santykiu spausdinamos fotkes fotolabuose... tokiu atveju negausit fotkiu su nukarpytais veidais, rankom ir pan.

aha, santykis 3:2 ar 2:3, tai fotkes atspausdinamos gauinas 10x15 cm mirksiukas.gif nieko nenukarpo biggrin.gif

QUOTE(lamella @ 2009 01 10, 20:09)

O čia mano ND prie nenaturalaus apšvietimo. biggrin.gif

man ir auto geriausia atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
Stikline,super nuotraukytes thumbup.gif Man pirmoji labiau aptiko,bet ir antra gerule smile.gif
Mergaites,jeigu ant auto WB gaunasi baltesnis,tai vadinasi blogam apsvietime balta lapa nufotkinau,taip?Nors spalvos man tada tikresnes,nei ant auto gaunasi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 12 sausio 2009 - 09:56
Labas rytas.

bandau is naujo det ND

Auto WB

user posted image

Saulute WB

user posted image

PRE WB (kaip supratau tai kaip custom)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 01 10, 20:20)
Peperoni pakartosiu vistik ND nes manau, kad pavyko si kart  bigsmile.gif  tik matos, kad rankos dreba ... tingejau stova traukti biggrin.gif

del WB viskas thumbup.gif bet kad nefokuse visai -tai schmoll.gif as neuzskaityciau blush2.gif tongue.gif
QUOTE(lamella @ 2009 01 10, 20:44)

Custom wb nusistatau su spauzdinimui skirtu lapu, gal todėl blogai gaunas...O Jūs ką balto fotografuojat tam custom?

as lapa, servete, lekste ir pan tongue.gif
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 10, 21:18)

auto, lemputes, custom...  ax.gif

thumbup.gif geras thumbup.gif
Atsakyti
nu man kazkodel dvi paskutines kaip vienodos atrodo unsure.gif , nors keiciau WB g.gif

Stikline, nuotraukos thumbup.gif ypac pirmas variantas
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 12, 10:52)
matrau, kad rankinis yra vis tik thumbup.gif aha, melsvoka  unsure.gif

Nu yra biggrin.gif pagerinta muilinė juk biggrin.gif

Peperoni, o kaip padaryt, kad baltas objektas išsiskirtų iš balto foto? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 10, 21:42)

Ar sutinkat pratesiant wb techniniu darbu tema - kituose namu darbuose fotkint balta kiausini baltam fone?  ax.gif

as tai bijau, kad mano fotikas nefokusas i baltus daiktus blush2.gif nes va bandziau visiskai balta puodeli fotkint i ji fokusuojant -niekaip schmoll.gif schmoll.gif tik jei pokusuoji i krasta, kad ir kita spalva butu unsure.gif kazi ar imanoma su kai kuriais balta baltame? g.gif
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 10, 22:02)

noriu pasitart del sios foto...  ax.gif  ar yr cia kas, ar mest siukslynan?  ax.gif
...greitai...

man ji idomi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 12, 09:57)
Nu yra  biggrin.gif pagerinta muilinė juk biggrin.gif
Peperoni, o kaip padaryt, kad baltas objektas išsiskirtų iš balto foto?  biggrin.gif

Nu su apsvietimu zaist reik ko gero... g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 12, 10:01)
as tai bijau, kad mano fotikas nefokusas i baltus daiktus blush2.gif  nes va bandziau visiskai balta puodeli fotkint i ji fokusuojant -niekaip schmoll.gif  schmoll.gif tik jei pokusuoji i krasta, kad ir kita spalva butu unsure.gif kazi ar imanoma su kai kuriais balta baltame? g.gif

man ji idomi thumbup.gif

as irgi bandziau balta lapa nufotkint, tai niekaip, nefokusuoja man nors tu ka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 12, 09:54)
Mergaites,jeigu ant auto WB gaunasi baltesnis,tai vadinasi blogam apsvietime balta lapa nufotkinau,taip?Nors spalvos man tada tikresnes,nei ant auto gaunasi unsure.gif

tavo tikslas gauti kuo naturalesne spalva wink.gif jei tau ant custom jinai naturalesne - vadinas viskas ok smile.gif

QUOTE(fizė @ 2009 01 12, 09:55)
Labas rytas.

bandau is naujo det ND

sunku man apsisprest - o kaip tau paciai atrodo? sulyginus foto ir tikra daikto spalva?

------------

del kiauso baltam fone - tai jooo... su fotiku, neturinciu rankinio fokuso - ko gero labai sudetinga tai padaryt bus... g.gif nebent klijuot lipdukus kokius ant kiausinio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2009 01 12, 10:03)
as irgi bandziau balta lapa nufotkint, tai niekaip, nefokusuoja man nors tu ka  unsure.gif

labas rytas 4u.gif

sorry kad pasikartosiu, bet ar objektyvas tiksliai ant MF nustatytas ?

Stikline man patiko pirmas variantas wub.gif

Levanda galejai su ta foto nieko nedaryt wub.gif originalas wub.gif wub.gif
cia gal ne i tema, bet man patiko Levandos parasas L&D kaika primena ... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 12 sausio 2009 - 10:09
QUOTE(fizė @ 2009 01 12, 09:55)
Labas rytas.

bandau is naujo det ND

Auto WB

user posted image

Saulute WB

user posted image

PRE WB (kaip supratau tai kaip custom)

user posted image

cia bus kaip ir pas men, tamsus fonas dave baltai spalvai atspali mirksiukas.gif (su mano puoduku irgi buvo taip vakar), jei bus fonas sviesesnis tai ir atspalvis bus kitoks.
Atsakyti