Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Claude @ 2009 01 11, 21:28)
Tai, kad pasirenkant funkciją PRE, galima pasirinkti nuotrauką iš jau esančių fotoaparate, taigi prieš tai nufotografuotą baltą lapą smile.gif

Na pas mane Nikone nieko neina pasirinkti ir šiaip tą baltą lapą reikia visada fotkinti tame apšvietime, kuriame fotografuoji.
Vadinasi, kaip suprantu vienuose fotikuose tas lapas užsifiksuoja kaip foto , o kituose ne - išvada biggrin.gif

Stikline, faini tavo bandymai labai. Gerai veikia fantazija thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

Kiap smagu, kad pas mus pradejo lankytis pazengusieji ir patarti thumbup.gif

QUOTE(Levanda @ 2009 01 11, 21:01)
Nugrybavau kazkiek su wb, tai bent kitokia nuotrauka kiek geresne parodysiu 

Man labai labai patinka rolleyes.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 01 11, 22:00)
Šiandien dariau bandymus  biggrin.gif  kokteiliukai visdėlto įkvepia  lotuliukas.gif

Pirmasis variantas superinis wub.gif
Atsakyti
Laba ryta smile.gif

Stikline - as vis tik balsuoju uz pirma ax.gif man ir tos kojos ten geriau, tokia valiukiska, moteriska, viliojanti serija ax.gif o antra jau gaunas, kad su ta koja nori nuspirt ziurova hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 12 sausio 2009 - 09:21
QUOTE(Stikline @ 2009 01 11, 22:00)
Šiandien dariau bandymus  biggrin.gif  kokteiliukai visdėlto įkvepia  lotuliukas.gif 

user posted image

Laukiu kritikos  blush2.gif

Olialia bigsmile.gif bigsmile.gif
man dvi pirmos atrodo super,o trečia/koja/truputi kaip per ruka g.gif gal čia taip tik man atrodo g.gif

QUOTE(Levanda @ 2009 01 11, 22:03)
Man grazu...  thumbup.gif
Papildyta:
Cia Airijoj, Dubline prie juros vaikstinejau  smile.gif

man ji graži butu ir ryškiom spalvom.beje laaabai panasia foto dar vakar fotokudroje atrodo maciau tik ten ryskiom spalvom foto 4u.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 01 11, 23:10)
Okay, dedu kitą variantą biggrin.gif

user posted image

Sadi, dėjau šarpo, dariau kontrastingai ir kažkaip man nžn...man šiandien norisi švelniai...va kaip dabar yr  ax.gif

man pirmas variantas thumbup.gif
Atsakyti
darkart paziurejau - visiskai netrukdo man tas kojos neryskumas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 12, 10:26)
Olialia  bigsmile.gif  bigsmile.gif
man dvi pirmos atrodo super,o trečia/koja/truputi kaip per ruka g.gif gal čia taip tik man atrodo g.gif

Ačiū visiems už teigiamas emocijas 4u.gif
Reiks namie pažiūrėt gal tarp keletos bandymų yra kojų geresnių lotuliukas.gif
Atsakyti
Stikline, man patinka thumbup.gif vis griztu paziuret dar ir dar cool.gif

p.s. o cia bandziau prie dienos sviesos.
1. auto 2. cloud 3. custom.
user posted image
Papildyta:
na kaip ta custom padaryt lyg ir supratau. bet dabar paaiskinkit kada tai reikia naudot? ax.gif
Atsakyti
Žinot kas man įdomu...kaip baltą daiktą fotografuot baltame fone...čia apie tuos kiaušinius biggrin.gif Ar yra kokios taisyklės?
Atsakyti
bet ir prikalbejot per savaitgali blink.gif doh.gif thumbup.gif as tai ilsiuos nuo kompo paprastai tada tongue.gif
QUOTE(linole @ 2009 01 09, 21:01)
Mano pirmieji WB ND.

mano akim super thumbup.gif

QUOTE(JulieTa @ 2009 01 10, 08:05)
inesaS dekui, nepaziurejau, kad ten dar toliau yra  doh.gif dirbtinoj sviesoj, atlieku ND  rolleyes.gif

o ant saulytes ar lemputes uzstatynejai? g.gif

QUOTE(Edeva @ 2009 01 10, 10:24)

man tai su saulyte, jauciu, kad artimiausia tai spalvai mirksiukas.gif

QUOTE(Pacific @ 2009 01 10, 10:38)
ir as pabandziau smile.gif

fokusas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2009 01 12, 10:35)
1. Stikline, man patinka  thumbup.gif vis griztu paziuret dar ir dar  cool.gif

2. na kaip ta custom padaryt lyg ir supratau. bet dabar paaiskinkit kada tai reikia naudot?  ax.gif

1. Vuo, čia jau gerai thumbup.gif

2. Natūrali ar dirbtinė šviesa nėra visiškai baltos spalvos. Kaitrinė lemputė, pavyzdžiui, šviečia geltonai, giedrą dieną (kalnuose) saulės šviesa turi mėlyną atspalvį. Daiktai tokioje šviesoje irgi įgauna atitinkamą atspalvi – balta tampa ne balta. Žmogaus akis puikiai prisitaiko prie apšvietimo spalvos ir jos dažniausiai net neskiria. Fotoaparatui taip pat būtina ‚prisitaikyti‘. Dauguma skaitmeninių fotoaparatų tai puikiai atlieka automatiniu balto balanso režimu (Whitei Balance). Standartiniai nustatymai retai tiksliai atitinka aplinkos šviesą, todėl sudėtingesnėse situacijose geriau naudotis rankiniu balto balanso nustatymu (http://www.efoto.lt/terminai/baltos_spalvos_balansas)
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 01 10, 13:20)
o jus pastebejot, kad wb ND dauguma i trasa eina su vaistu pakeliais  lotuliukas.gif

uztat, kad baltos pakuotes daznai buna su raidem -i ka gali fokusuot biggrin.gif

QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 10, 13:44)

mano namu darbai.atrodo tiek daug baltos spalvos yra,bet kai reikia man ji visa papilkėjusi atrodo  biggrin.gif

o pas tave irgi ner rankinio nustatymo WB? unsure.gif
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 10, 13:57)
Na kol nieks nekomentuoja mano ankstsniu ND, bandau pirma dali sukelt WB kol dienos sviesa 4u.gif

naturaliam apsvietime

lyg ir gerai drinks_cheers.gif

QUOTE(ediper @ 2009 01 10, 17:18)
dedu savo WB tik man fotografuojant dienos sviesoj,kazkaip didelio skirtumo nesimato  unsure.gif

matyt fotikas neblogas thumbup.gif koks? ax.gif

QUOTE(ediper @ 2009 01 10, 17:29)
ir prie dirbtinio apsvietimo.

super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 12, 09:38)
Žinot kas man įdomu...kaip baltą daiktą fotografuot baltame fone...čia apie tuos kiaušinius biggrin.gif Ar yra kokios taisyklės?

vat nzn... reik ieskot - gal pagrindas - rankinis fokusavimas.... g.gif
Atsakyti