Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 11, 15:46)
tai kaip su ND aš matyt kažko nesupratau.reikia fotografuoti AUTO wb,dienos metu su nustatyta saulute ir vakare su nustatyta lempute.Taip?

dar kai rankiniu budu pasirenki wb. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 11, 13:19)
Ar esu tuo tikra???

biggrin.gif nesusisnekejom biggrin.gif bandysiu darkart parasyt, ka norejau... ax.gif

norint nustatyti rankini wb - fotkinamas BALTAS lapas.

nustatinejant wb balansa ir fotkinant BALTA lapa (auto wb rezimu) NUFOTKINUS, tas lapas NEBUTINAI TURI GAUTIS BALTAS.... dazniausiai jis gaunas su kazkokiu atspalviu - gelsvu/zalsvu/melsvu ir pan. Nustacius wb, fotikas ta balta spalva, su kazkokiu atspalviu - laiko jau visiskai balta ir atitinkamai koreguoja visas spalvas wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Edeva @ 2009 01 11, 12:49)
rodau ka gavau cia yra balta kaladele ant balto lapo  4u.gif

nu nelabai... ax.gif

QUOTE(boruzka @ 2009 01 11, 14:46)
bandau rodyt kas man gavosi  g.gif

perfotkinus atrodo gerai... ax.gif

QUOTE(Pacific @ 2009 01 11, 15:45)
custom doh.gif nu visai negerai.

aha, negerai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 11, 16:13)
biggrin.gif  nesusisnekejom  biggrin.gif bandysiu darkart parasyt, ka norejau...  ax.gif
norint nustatyti rankini wb - fotkinamas BALTAS lapas.

nustatinejant wb balansa ir fotkinant BALTA lapa (auto wb rezimu) NUFOTKINUS, tas lapas NEBUTINAI TURI GAUTIS BALTAS....  dazniausiai jis gaunas su kazkokiu atspalviu - gelsvu/zalsvu/melsvu ir pan.  Nustacius wb, fotikas ta balta spalva, su kazkokiu atspalviu - laiko jau visiskai balta ir atitinkamai koreguoja visas spalvas wink.gif

Peperoni o kur ta nufotografuota balta lapa laikyti?na turiu omenyje kai nufotografuoji auto wb rezimu.kas toliau?pas mane gaunasi melsvas g.gif tai čia kaip supratau normalu,kad su atspalviu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 11, 16:21)
Peperoni o kur ta nufotografuota balta lapa laikyti?na turiu omenyje kai nufotografuoji auto wb rezimu.kas toliau?pas mane gaunasi melsvas g.gif tai čia kaip supratau normalu,kad su atspalviu  ax.gif

jo - normalu... mirksiukas.gif tada seka procedura, priklausanti nuo fotiko modelio - reikia ta melsva lapa pasirinkti uz wb pagrinda....

o tas baltas lapas buna kartu su fotkem.... nori istrini paskui, nori palieki kitam kartui (nors nzn ar tai naudinga... g.gif ) - cia jau kaip tau atrodo geriau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 sausio 2009 - 16:42
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 11, 16:25)
jo - normalu... mirksiukas.gif  tada seka procedura, priklausanti nuo fotiko modelio - reikia ta melsva lapa pasirinkti uz wb pagrinda....

o as baltas lapas buna kartu su fotkem.... nori istrini paskui, nori palieki  kitam kartui (nors nzn ar tai naudinga... g.gif ) - cia jau kaip tau atrodo geriau  biggrin.gif

aš savo fotiko tašėj jau nuo praitos savaitės laikau balta lapa biggrin.gif
Peperoni o kaip ta procedura atlikti?ta lapa nufotografavus palikti ir tada tik i nustatymus eiti ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 11, 16:42)
aš savo fotiko tašėj jau nuo praitos savaitės laikau balta lapa  biggrin.gif
Peperoni o kaip ta procedura atlikti?ta lapa nufotografavus palikti ir tada tik i nustatymus eiti ar kaip?

negaliu tau pasakyt, nes nezinau koks tavo fotikas... blush2.gif
Atsakyti
na bandau dar karta priduot namu darba blush2.gif

auto
user posted image
su lenpute
user posted image
custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2009 01 11, 16:54)
na bandau dar karta priduot namu darba  blush2.gif

puodelis siek tiek rusvas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 11, 16:56)
puodelis siek tiek rusvas?  g.gif

siaip toks baltai pilkas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2009 01 11, 17:01)
siaip toks baltai pilkas  g.gif

o matau rusva biggrin.gif
Atsakyti
na tada visai nesuprantu kaip padaryt doh.gif
Atsakyti
Na va - maniskiai nd naturaliam apsivietime... Skirtumas tikrai nera didelis, bet gerai isiziurejus, man vis tiek labiau patinka custom wb biggrin.gif

auto.......................................................................................cloudy.......................................................................custom
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Pacific @ 2009 01 11, 17:14)
na tada visai nesuprantu kaip padaryt  doh.gif

visu pirma pasididink ISO iki kokiu 400, nes dabar 220 mazoka.... pasidedi fotika, priesais ji puodeli.... fotkini (neatkelus fotiko nuo stalo) ant auto, tada ant lempuciu.... paskui atremk balta lapeli i puodeli, priartink fotika tiek, kad balta spalva uzimtu visa kadra ir nufotkink rankiniu fokusu.... tada nustatyk ta custom wb.... ir vel padejus fotika priesasi puodeli fotkink.... TURI GAUTIS smile.gif 4u.gif
Atsakyti