Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

rodau ka gavau cia yra balta kaladele ant balto lapo 4u.gif
custom
user posted image

lempa
user posted image

auto
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 01 11, 12:49)
rodau ka gavau cia yra balta kaladele ant balto lapo  4u.gif
custom

na man custom su violetiniu ar melsvu g.gif atspalviu rodo
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 01 11, 13:08)
na man custom su violetiniu ar melsvu  g.gif  atspalviu rodo

doh.gif: tai as ir sakau kaip suprast jei lapa fotkinau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 11, 12:32)
Tas lapas, kuri fotkinat, kad nustatytumet custom wb - ir neturi buti baltas !!!
Jus nurodot fotikui, kad ta rozini/zalsva/melsva/gelsva lapa reikia laikyti baltu, tada fotikas automatiskai keicia visas spalvas - del to gaunam spalvas tokias, kokios jos turi but  mirksiukas.gif

Ar esu tuo tikra???
Aš manau kad mes imam objektą kuris tikrai yra baltas, tačiau esant tam tikrom sąlygom atrodo gelsvas/pilkas/melsvas ar pan. Ir fotikui sakom kad visas spalvas reikia pakoreguoti tiek kiek koreguojam tą lapo spalvą iki baltos.

Kiek skaičiau, fotikas paima tą nurodytą spalvą ir padaro atitinkamas korekcijas iki baltos spalvos. Tada visom kitom spalvom taiko tą pačią korekciją. Jei mes imsim tarkim visiškai mėlyną lapą, tada fotikas nuims mėlyną spalvą visai ir matys tą lapą kaip baltą. Bet tada ji automatiškai nuims mėlyną spalvą nuo visų kitų spalvų.

Papildyta:
čia trumpai
http://www.efoto.lt/...palvos_balansas
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 01 11, 12:49)
rodau ka gavau cia yra balta kaladele ant balto lapo  4u.gif

man realiausia balta prie lempos , o ta costum labai jau i ruda panasi g.gif
Atsakyti
schmoll.gif bet as tada nesuprantu kodel raso kad nukreipciau fotika i balta lapa g.gif o jei bandau nukreipti ir rankiniu budu sufokusuot i kokia kitokia spalva vis raso daryk dar karta doh.gif
Atsakyti
bandau rodyt kas man gavosi g.gif

auto wb

user posted image

dienos sviesa

user posted image

ir costum wb g.gif g.gif

user posted image

perfotkinau dar karta .. su costum wb .. dabar jau geriau doh.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 11 sausio 2009 - 15:02
dienos sviesa: nors auto man geriausias. nezinau... doh.gif
auto wb:
user posted image
saulyte wb:
user posted image
ir rankinis wb:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 11 sausio 2009 - 15:21
auto

user posted image
su lempute
user posted image

custom doh.gif nu visai negerai.
user posted image
Atsakyti
tai kaip su ND aš matyt kažko nesupratau.reikia fotografuoti AUTO wb,dienos metu su nustatyta saulute ir vakare su nustatyta lempute.Taip?
Atsakyti
Sidabrine, as tai snd prie dienos sviesos nespejau nufotkint, nes beveik nuo pat ryto dega apsvietimas, niuru lauke unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2009 01 11, 15:51)
Sidabrine, as tai snd prie dienos sviesos nespejau nufotkint, nes beveik nuo pat ryto dega apsvietimas, niuru lauke  unsure.gif

tai va aš todel ir klausiu ax.gif ,nes labai niuros ir tamsios dienos.pas mus namie beveik visada sviesa ijungta.tai dabar ir galvoju kaip čia ta saule prisikviest g.gif 4u.gif
Atsakyti