rodau ka gavau cia yra balta kaladele ant balto lapo
custom
lempa
auto
QUOTE(Edeva @ 2009 01 11, 12:49)
na man custom su violetiniu ar melsvu atspalviu rodo
QUOTE(liamuna @ 2009 01 11, 13:08)
na man custom su violetiniu ar melsvu atspalviu rodo
: tai as ir sakau kaip suprast jei lapa fotkinau?
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 11, 12:32)
Tas lapas, kuri fotkinat, kad nustatytumet custom wb - ir neturi buti baltas !!!
Jus nurodot fotikui, kad ta rozini/zalsva/melsva/gelsva lapa reikia laikyti baltu, tada fotikas automatiskai keicia visas spalvas - del to gaunam spalvas tokias, kokios jos turi but
Jus nurodot fotikui, kad ta rozini/zalsva/melsva/gelsva lapa reikia laikyti baltu, tada fotikas automatiskai keicia visas spalvas - del to gaunam spalvas tokias, kokios jos turi but
Ar esu tuo tikra???
Aš manau kad mes imam objektą kuris tikrai yra baltas, tačiau esant tam tikrom sąlygom atrodo gelsvas/pilkas/melsvas ar pan. Ir fotikui sakom kad visas spalvas reikia pakoreguoti tiek kiek koreguojam tą lapo spalvą iki baltos.
Kiek skaičiau, fotikas paima tą nurodytą spalvą ir padaro atitinkamas korekcijas iki baltos spalvos. Tada visom kitom spalvom taiko tą pačią korekciją. Jei mes imsim tarkim visiškai mėlyną lapą, tada fotikas nuims mėlyną spalvą visai ir matys tą lapą kaip baltą. Bet tada ji automatiškai nuims mėlyną spalvą nuo visų kitų spalvų.
Papildyta:
čia trumpai
http://www.efoto.lt/...palvos_balansas
bet as tada nesuprantu kodel raso kad nukreipciau fotika i balta lapa o jei bandau nukreipti ir rankiniu budu sufokusuot i kokia kitokia spalva vis raso daryk dar karta
dienos sviesa: nors auto man geriausias. nezinau...
auto wb:
saulyte wb:
ir rankinis wb:
auto wb:
saulyte wb:
ir rankinis wb:
tai kaip su ND aš matyt kažko nesupratau.reikia fotografuoti AUTO wb,dienos metu su nustatyta saulute ir vakare su nustatyta lempute.Taip?
QUOTE(Pacific @ 2009 01 11, 15:51)
Sidabrine, as tai snd prie dienos sviesos nespejau nufotkint, nes beveik nuo pat ryto dega apsvietimas, niuru lauke
tai va aš todel ir klausiu ,nes labai niuros ir tamsios dienos.pas mus namie beveik visada sviesa ijungta.tai dabar ir galvoju kaip čia ta saule prisikviest