Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Pukė @ 2009 01 10, 18:55)
pas mane Nikon d40 drinks_cheers.gif

rasau - spausti meniu mygtuka, tada kairej fotiko zenkliukas antras nuo virsaus tada white balance, tada white balance preset/use photo/select image ir pasirenki savo nufotkyta balta lapa biggrin.gif cia tas pats, kad pas kitas custom, taip g.gif  blush2.gif

pas mane toks pats fotikas bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nusigrybavau doh.gif nu kiek fotkinau baltą lapą gaunasi melsva ta balta ir vsio unsure.gif

1. Auto wb
2. Tungsten wb
3. Custom wb

Čia prie dirbtinio apšvietimo...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 10, 20:38)
Nusigrybavau  doh.gif  nu kiek fotkinau baltą lapą gaunasi melsva ta balta ir vsio  unsure.gif

1. Auto wb
2. Tungsten wb
3. Custom wb

Čia prie dirbtinio apšvietimo...

man balta i balta panasiausia prie tungsten , o su custom kazkaip melsvoka g.gif
Atsakyti
laba vakara smile.gif

nu ir pridejot namu darbu blink.gif biggrin.gif doh.gif

eisiu darkart visus perziurinet... ax.gif ka prisimenu - tai parasysiu dabar....

Vasaraites tai visus nd uzskaitau, isskyrus paskutini wb ax.gif

Stikline - jo - balta kazkodel melsva... g.gif

Sidabrine, negera objekta pasiemei.... nefokusuoja autofokusas tau tokio vientisai balto daikto - arba naudok rankini fokusa, arba paimk kitoki daikta... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 10, 20:48)
Stikline - jo - balta kazkodel melsva...  g.gif

Ir čia geriausias variantas, kiti dar melsvesni unsure.gif
Atsakyti
Del fotografijos krastiniu santykio - kas turit galimybe - rinkites santyki 3:2 - nes tokiu santykiu spausdinamos fotkes fotolabuose... tokiu atveju negausit fotkiu su nukarpytais veidais, rankom ir pan.

-----------------

Man Julietos virdulys neatrodo visai baltas... g.gif

Boruzkai gero baliaus, ir jau nedaryk snd tu nd biggrin.gif kai skaitei pazengusiuju temas, gal uzstebejai, kokie ten dar buvo nd? ax.gif

Edeva, man custom wb atrodo su siek tiek melynu atspalviu... g.gif

Pacific - sufokusuota puikiai 4u.gif

Fize - kaip suprantu dar padarysi su preset/custom wb... ax.gif

Belly - cainikiuka dar pakankink biggrin.gif

Ediper - man rods gerai 4u.gif

-------------

man irgi reiktu eit pasifotkint nd, ale tyyyyngiu... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 10 sausio 2009 - 19:58
Laba vakara 4u.gif Vaje kiek Jūs daug prikalbėjot, vos spėju skaityti. biggrin.gif
O čia mano ND prie nenaturalaus apšvietimo. biggrin.gif

Auto WB
user posted image

Nežinau kaip vadinasi, bet pavaizduotas lemputės ženkliukas. biggrin.gif
user posted image

Custom WB
user posted image

Atsakyti
nu znk balsuoju uz auto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 10, 21:10)
nu znk balsuoju uz auto  biggrin.gif

Tai custom WB balta į baltą nepanaši, ane? g.gif
Atsakyti
Lygtais kažkam reikėjo papasakot kaip kelias foto sukelt į vieną lapą su PS? g.gif ar man vaidenasi? biggrin.gif Na papasakosiu vistiek, gal kam pravers.

1. Atsidarome naują lapą su ctrl+N iškrenta lentelė, nustatymų galima nekeisti, tiesiog spausti ok.
2. Atsidaryti reikiamą foto su ctrl+O.
3. Tą foto pasižymėti taip, kaip parodyta paveikslėlyje (Rectangular Marquee Tool) ir spausti ctrl+C (copy)

user posted image

4. Nuleisti foto žemyn ir baltame lange daryt ctrl+V (paste), įsilipdo ta pažymėta foto, bet ji dažniausiai būna labai didelė. Tuomet ją koreguot su įrankiu, kuris pažymėtas pav. (Move tool) iki reikiamo dydžio.

user posted image

5. Gaunasi toks vaizdialis. Beje dešinėje pusėje, kur varnelės yra layeriai, taigi bet kada baltą lapą galima padidinti, jei reikia paspaudus ant jo layerio.

user posted image

Taip pat sukelti kitas foto. Jų padėtį keisti paspaudus kairėje pusėje ant layerio. Kokio foto layerį paspaudi, ta foto ir aktyvuojasi.

Sorry už eterio teršimą...esu visiškai blaiva dar lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 10 sausio 2009 - 20:18
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 10, 20:57)

Ediper - man rods gerai  4u.gif
-------------

valio thumbup.gif ryt dar pabandysiu prie nat. apsviet. o gal jei geras apsvietimas naturaliai,tai nereikia tada daug demesio kreipti i wb ? g.gif cia as tokias naivias isvadas bandau isvedziot biggrin.gif blush2.gif

QUOTE(lamella @ 2009 01 10, 21:09)
Laba vakara 4u.gif Vaje kiek Jūs daug prikalbėjot, vos spėju skaityti. biggrin.gif
O čia mano ND prie nenaturalaus apšvietimo. biggrin.gif

su auto balciausias baltumas pagal mane rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 01 10, 20:14)
Tai custom WB balta į baltą nepanaši, ane? g.gif

auto - panasesne..... g.gif custom - man zalsva lyg.... g.gif
Atsakyti