Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Belly @ 2009 01 10, 16:21)
niekaip nesuprantu ka cia reik isgaut. visos man nuotraukos beveik vienodos gavosi  doh.gif gal kad neloli lango fotkinau  g.gif sakau, gal reikia, kad daugiau spalvu?  g.gif

Man ti įdomu kodėl dienos šviesoje fotkinant wb pasirinktas lemputė? g.gif aš suprantu, kad reikėtų daylight wb, o lemputė, kai prie lempos fotkinama g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 10, 15:49)
Man ti įdomu kodėl dienos šviesoje fotkinant wb pasirinktas lemputė?  g.gif  aš suprantu, kad reikėtų daylight wb, o lemputė, kai prie lempos fotkinama  g.gif

Maniau namuose reik naudot lempute, o lauke saulute blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 10, 17:16)
Maniau namuose reik naudot lempute, o lauke saulute  blush2.gif

Tiesą sakant jaučiuos šiek tiek pasmetusi biggrin.gif bet jei lemputė nešviečia, gal ir wb lemputės nereikėtų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 10, 16:22)
Tiesą sakant jaučiuos šiek tiek pasmetusi biggrin.gif bet jei lemputė nešviečia, gal ir wb lemputės nereikėtų?  g.gif

g.gif dabar jau ir as pasimeciau bet tai tada turetu buti day light?dienos apsvietimas lemputes tikrai ne, tik vakare g.gif
Atsakyti
dedu savo WB tik man fotografuojant dienos sviesoj,kazkaip didelio skirtumo nesimato unsure.gif

dienos apsviet.
auto
user posted image
daylight
user posted image
custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 01 10, 17:18)
dedu savo WB tik man fotografuojant dienos sviesoj,kazkaip didelio skirtumo nesimato  unsure.gif

g.gif man su daylight atrodo baltesne balta ir noretusi biski arciau lotuliukas.gif blush2.gif kad geriau matytusi blush2.gif
Atsakyti
ir prie dirbtinio apsvietimo. cia mano akiai labiausiai skirtmas matosi blush2.gif
auto
user posted image
tungsten
user posted image
custom
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Edeva @ 2009 01 10, 18:22)
g.gif man su daylight atrodo baltesne balta ir noretusi biski arciau  lotuliukas.gif  blush2.gif kad geriau matytusi  blush2.gif

ir man doh.gif turbut fotografuodama balta lapa sugrybavau,nors ir tikrinau,kad seselio nebutu ... reiks ryt dar pabandyt bigsmile.gif prie prasto apsvietimo tai tas custom is tikro gerai ir laiko neuzima daug...
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 01 10, 17:29)
ir prie dirbtinio apsvietimo. cia mano akiai labiausiai skirtmas matosi  blush2.gif

g.gif nu jo bet biski per tamsu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 10, 15:21)
o kaip balta lapa fotkint, tiesiog taip?
user posted image

na man lapas neatrodo baltas. blush2.gif cia ji reik nefotkint, o nustatymuose uzfiksuoti. wink.gif

QUOTE(ediper @ 2009 01 10, 17:29)
ir prie dirbtinio apsvietimo. cia mano akiai labiausiai skirtmas matosi  blush2.gif
auto
...
ir man  doh.gif turbut fotografuodama balta lapa sugrybavau,nors ir tikrinau,kad seselio nebutu ... reiks ryt dar pabandyt  bigsmile.gif prie prasto apsvietimo tai tas custom is tikro gerai ir laiko neuzima daug...

na prie dirbtino tikrai schmoll.gif nekas gavosi.
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2009 01 10, 18:40)

na prie dirbtino tikrai  schmoll.gif  nekas gavosi.

aciu uz nuomone 4u.gif perfotografavau prie dirbtinio smile.gif dabar lyg ir geriau ? unsure.gif
auto
user posted image
tungsten
user posted image
custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 01 10, 18:39)
aciu uz nuomone  4u.gif perfotografavau prie dirbtinio  smile.gif  dabar lyg ir geriau ? unsure.gif

na jo dabar i balta jau panasu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2009 01 10, 13:51)
nerandu custom sad.gif

mano fotike ka randu tai va: Incandescent, fluorescent, direct sunlight, flash, cloudy, shade, white balance preset

Gal kas zino kur Nikon D40 custom wb rast?

pas mane Nikon d40 drinks_cheers.gif

rasau - spausti meniu mygtuka, tada kairej fotiko zenkliukas antras nuo virsaus tada white balance, tada white balance preset/use photo/select image ir pasirenki savo nufotkyta balta lapa biggrin.gif cia tas pats, kad pas kitas custom, taip g.gif blush2.gif
Atsakyti