Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

JulieTa, manau, WB gerai. mirksiukas.gif 4u.gif

Aciu uz mano ND ivertinimus. 4u.gif
Sakau, APAKAU. Tokio custom wb dar niekad neteko isgauti. Anksciau stengdavausi laikyti popieriu kuo arciau objektyvo. O cia ji atremiau i varpeli-tai gal sitai suzaide teigiamai, kad popierius buvo lygiai tokioje pacioje padetyje kaip ir objektas? g.gif
Nors sakiau, paskui toje pacioje vietoje su tuo paciu custom fotografavau atversta knygute. Bet i ja nefokusavo (pas mane daznai taip buna, kai nera kontrastiniu tasku). Tai fokuso vieta pada knygutes lapo sone. Tai knygute jau gavosi pilkesne.

Siandien pabandysiu lauke ka nors pamakliavoti.

Pas mane fotike yra nuotraukos dydzio santykis 3:2. Bet tada ziurint per monitoriu krastai lieka tusti (juodi). Nuotrauku praktiskai nespausdinu, tai taikausi prie monitoriaus. Ale kai kokia iskyla butinybe atsispausdinti-tada verkiu... doh.gif

Vakar uzkretet. rolleyes.gif Neturejau nei sulciu nei ledo, tai isvariau stikla gryno Campari... Karrrrtussss gyvate...
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 01 10, 08:57)
Labas rytas  4u.gif

Julieta man irgi tinka  ax.gif as siandien eisiu baliavoti, gal ten pavyks ND pasidaryt  bigsmile.gif  lotuliukas.gif

Nu jus duodat lotuliukas.gif Baliavot,tai baliavost o ne ND daryti biggrin.gif
Atsakyti
nu jus turekit sazines ciut pasivyjau taip ir nzn ar nd mano uzskaityti biggrin.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 09, 11:45)
čia gal rašydama f reikšmes sumaišei? Nes mažėjant f turėtų mažėti ir ryškumo zona

unsure.gif kazka jau pridariau vel lotuliukas.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 09, 11:48)
taip ir aš suprantu, bet ten ryškiausia prie f3.5, išplaukęs fonas prie f22 g.gif

Pažiūrėjau exif, viskas ok, sumaišė rašydama

ei miargos paaiskinkit ka as ten pridirbau doh.gif nu ziolpiu ziople esu doh.gif lotuliukas.gif ir dar klausimas kaip tu paziuri efix is foto? g.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 11:50)
oj blyn - net nepastebejau...  as kazkip vakar jau uzskaiciau ta pirma nd, ir nebesigilinau snd

blush2.gif

QUOTE(boruzka @ 2009 01 09, 13:18)
neiseina niekaip .... susikuriu nauja lapa ir nieks man nesikoreguoja  doh.gif ner melynos linijos su kuria tie krastai tampytusi  tol kol nesuprasiu kame reikalas nesiimsiu nieko kito

o tau reikia kiek skyliu koliazui? g.gif

QUOTE(bonda @ 2009 01 09, 15:06)
Rodau as savo puse ND su WB ax.gif
uzskaitysim? g.gif  biggrin.gif

wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 01 10, 10:45)

Vakar uzkretet.  rolleyes.gif Neturejau nei sulciu nei ledo, tai isvariau stikla gryno Campari... Karrrrtussss gyvate...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif man Campari tai feeee, vieną kartą paragavau, antro karto nebenoriu biggrin.gif
Atsakyti
jus man dabar pasakykit man imti fotika ? ar palaukti kol tas siuliukas bus nuimtas ? Su PS sunku ji butu panaikinti ? g.gif

beja as siandien atsiverciau pazengusiuju berods 30 tema ... jos tik tada mokesi wb bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 10 sausio 2009 - 10:02
QUOTE(Stikline @ 2009 01 10, 09:54)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  man Campari tai feeee, vieną kartą paragavau, antro karto nebenoriu  biggrin.gif

Kazkada man Camparis su apelsinu sultim buvo pats skaniausias gerimas.Bet viena karta neturejau sulciu ir isgeriau puse stiklines gryno,tai nuo to laiko ir nebenoriu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 10, 11:04)
Kazkada man Camparis su apelsinu sultim buvo pats skaniausias gerimas.Bet viena karta  neturejau sulciu ir isgeriau puse stiklines gryno,tai nuo to laiko ir nebenoriu. schmoll.gif

Na, as be sulciu tai nebenoresiu... biggrin.gif Bet su sultimis - nieko. Megstu kartumynus.
smile.gif alc.gif

Boruzka, siula su PS pabandyk panaikinti Smudge tool. Bagsteli ant tos vietos, kokios spalvos tau reik. Tiesiog braukai ir sulieji. As plauka nuo vaiko veido juo panaikinau. Tiesa, ten buvo jb nuotrauka. Su splavota gal sunkiau. Bet pabandyk. mirksiukas.gif
Oho, greita Tu - 30 temu perskaitei. thumbup.gif As vos 11 blush2.gif

Manau techninius dalykus svarbiau pradzioje ismokti. drinks_cheers.gif O veliau galima bus lavinti igudzius. smile.gif

Moterytes, pakalbekit apie koliazus. mirksiukas.gif As ryt is sostines grizusi pasiskaitysiu, nes irgi noriu ismokti. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 01 09, 21:01)
Mano pirmieji WB ND.
Apakau koks skirtumas. Idedu savo idealaus baltumo kurybineje fotografijoje  biggrin.gif sudeginta rankdarbi.

Auto
user posted image

Elektros lempute
user posted image

Custom
user posted image

pirmojoj pamaniau, kad lininiai siulai, o cia pasirodo balti bigsmile.gif

as supratau, kad reikia fotkint prie visu apsvietimu taip, kad daiktas butu baltas, nusistaty ta WB, kad butu kuo panasesne spalva g.gif ar neteisingai supratau unsure.gif

jau daejo blush2.gif pasiskaiciau uzduoti idemiau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukė: 10 sausio 2009 - 10:35
QUOTE(boruzka @ 2009 01 10, 09:59)
beja as siandien atsiverciau pazengusiuju berods 30 tema ... jos tik tada mokesi wb  bigsmile.gif

blink.gif ar mes greitos ar jos leciau dirba? g.gif kazi kas geriau g.gif

va mano dienos sviesoj nd blush2.gif
auto
user posted image
saulyte nupiesta (daylight apsvietimas)
user posted image
ir custom
user posted image
Atsakyti
Labas rytas, bandau dar karteli, gal si uzskaitysit bigsmile.gif

F22/iso800
user posted image