Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 09:57)
tiesiog sakau tai, kaip man atrodo... ax.gif  tai butu malonu, jei neisizestumet, jei kartais biski griezciau ka pasakau  doh.gif  tongue.gif  4u.gif

irnesakyk.gif na cia dabar mirksiukas.gif

va as vel su nd tongue.gif tikiuosi si karta normaliai g.gif
f3.5 iso 100
user posted image
f11 iso 400
user posted image
f22 iso 800
user posted image
zoominta is toli (fokusas ant zodzio tantum tongue.gif ) bent turetu ten buti lotuliukas.gif
user posted image
is arciau
user posted image
ir arti
user posted image
Atsakyti
pirma tikrai uzskaitom thumbup.gif

antram - neesu tirka, kad fokusas ant tantum biggrin.gif bet nesikabinesiu biggrin.gif papasakok, kame matai skirtuma antro ND fotkese?

ir dar kazkaipman toks jausmas, kad tu mazindama fotkes prarandi labai daug kokybes... g.gif su kuo tu jas mazini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 09 sausio 2009 - 10:27
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 10:23)
pirma tikrai uzskaitom  thumbup.gif

antram - neesu tirka, kad fokusas ant tantum biggrin.gif bet nesikabinesiu biggrin.gif papasakok, kame matai skirtuma antro ND fotkese?

4u.gif aciu uz pirma o antram matau kuo daugiau zoominu tuo labiau isplaukes fonas gaunasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 10:12)
o PS nera galimybes Crop tool meniu nusistatyti, kad islaikytu proporcijas?  g.gif

nes tarkim Gimpe issikvietus crop'a, atsidaro meniu, kur gali uzdeti varnele, kad islaikytu proporcija (krastiniu santyki), plius gali pasirinkti gaires ( pvz. trecdalio taisykle arba aiksinius pjuvius) - tada zymint kerpama foto plota uzsideda tos linijos, kurios rodo, kur yra auksiniai taskai, arba trecdalio linijas  ax.gif manau, kad tikrai kazkur turetu buti tokios funkcijos...  ax.gif

yra galimybe smile.gif apie kirpima ir kad rodo auksinius taskus ir trecdaliu linijas cia man naujena bigsmile.gif reiktu pasidomet bigsmile.gif siaip turetu rodyt kazkur, juk cia PS biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 01 09, 10:25)
4u.gif aciu uz pirma o antram matau kuo daugiau zoominu tuo labiau isplaukes fonas gaunasi  blush2.gif

saunuole - prasom sekancius nd daryt thumbup.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 01 09, 10:26)
yra galimybe smile.gif apie kirpima ir kad rodo auksinius taskus ir trecdaliu linijas cia man naujena bigsmile.gif reiktu pasidomet bigsmile.gif siaip turetu rodyt kazkur, juk cia PS biggrin.gif

nu vat as irgi taip manau smile.gif nes bais patogus dalykas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 09 sausio 2009 - 10:30
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 10:30)
saunuole - prasom sekancius nd daryt  thumbup.gif

g.gif tai man dabar liko tik eiti arti link daikto ar per nauja ir W/b perdaryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 01 09, 10:34)
g.gif tai man dabar liko tik eiti arti link daikto ar per nauja ir W/b perdaryt? g.gif

pala. tavo buvo rafaelo, ane? ax.gif tai galvoju, kad merginos tau uzskaite ji, tai dar liko dienos sviesoj wink.gif ir tas zoominimas kojom drinks_cheers.gif

ale darais pirmune pas mus biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 09 sausio 2009 - 10:42
reikia pirmam temos lape parašyt kad profai iš kitos temos LABAI laukiami su komentarais bigsmile.gif

QUOTE(californiagirl @ 2009 01 09, 05:09)
Ir dar formatas, man asmeniskai, toks nepriimtinas- geriau ziurisi arba standartinis, arba kvadratu... priklauso nuo kadro koks formatas tinka. Nu bet cia gal ir bereikalingas kabinejimasis biggrin.gif

Komentarai yra gėris, nes pati apart savo gražaus vaiko daugiau ir nematau nieko doh.gif ten burnoj tai čiulptuko laikyklis, tipo ekologiškas ir visa kita, tai ir leidžiu graužt (čia pasiteisinau blush2.gif ) dėl rankų tai sutinku, o dėl formato nesupratau, čia nekirpta foto, standartinis fotiko dydis g.gif ar geriau būtų vrertikali?

QUOTE(Pukė @ 2009 01 09, 08:56)
Sadi leliaus akytes kokios ryskios thumbup.gif kokie nustatymai ir fotkinimo salygos? blush2.gif

ryški saulė iš dešinės pusės, lelius lovoj. Mažiausia F, pas mane buvo 3,5 nes zoominau. svarbiausia šviesa, nes tada išlsaikymas trumpėja, nespėja sujudėt. tavo antroj fotkei biški sujudėjo man rodos, paplaukusi foto g.gif

QUOTE(Uogienė @ 2009 01 09, 09:06)
nepykit, kad kisu cia savo trigrasi, bet as is ziurovo puses juk galiu tarti zodeli? Ta prasme, juk foto daromos ne tik, kad profas prikibtu, bet ir eilinem zuvelem paziureti?  biggrin.gif

kaip jau ir sakė - visos mes daugiau ar mažiau eilinės žuvelės, bet kitaip ir neišmoksim mirksiukas.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 09:34)
Sadi - akytes pagautos nerealiai wub.gif , ir vintage man graziai ziuris... bet ta metaline sagtele burnytej ir nukapotos rankytes nubraukia visa grozi  unsure.gif

kablys tai ne tas žodis, aš vis sprendžiu dilema kas svarbiau - mokslai ktu ar mokslai sm doh.gif kol kas pralaimi ktu doh.gif lotuliukas.gif

vat akių grožis užtemdė protą ir viskas doh.gif einu pasikuisiu dar fotike smile.gif

ačiū visoms už komentarus labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 09, 10:51)
reikia pirmam temos lape parašyt kad profai iš kitos temos LABAI laukiami su komentarais bigsmile.gif

aha drinks_cheers.gif , ir dar kas atidarines nauja tema - reik prie techniniu namu darbu ir situs apie wb ikelt... ax.gif

man tai baisiausia, kad sitas skyrelis laimi pries mano darba... blush2.gif doh.gif va cia tai jau baisuma... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 09 sausio 2009 - 10:54
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 10:53)
aha drinks_cheers.gif , ir dar kas atidarines nauja tema - reik prie techniniu namu darbu ir situs apie wb ikelt...  ax.gif

man tai baisiausia, kad sitas skyrelis laimi pries mano darba...  blush2.gif  doh.gif  va cia tai jau baisuma... unsure.gif

darbas dar nieko, bet kai vaikam pusryciai neduoti, o as cia sedziu doh.gif lotuliukas.gif ir PS lotuliukas.gif doh.gif

nu va, pataisiau spalvas biski blush2.gif dar kairiji stalo kampa reiktu kazkaip palygint-pratrint, bet kaip ta graziai padaryt su PS unsure.gif jauciu, paprasciausia butu perfotografuot doh.gif

senoji

user posted image

taisyta - padariau tiesiog auto color balance

user posted image

o cia rankom pareguliuota spalvos - kuris geresnis variantas g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukė: 09 sausio 2009 - 11:05
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 10:41)
pala. tavo buvo rafaelo, ane?  ax.gif  tai galvoju, kad merginos tau uzskaite ji,  tai dar liko dienos sviesoj wink.gif ir tas zoominimas kojom  drinks_cheers.gif

ale darais pirmune pas mus  biggrin.gif  tongue.gif

gerai tada darau dienos sviesoj ,su tom kojom biski rankos dreba teks fotkint didesni daikta lotuliukas.gif

o dabar tai prajuokinai nerealiai user posted imageuser posted image kadangi mb namie jis su dukryte buna tai as visa jusu bigsmile.gif ismokti labai noriu pries jus as ta pati maziausia zuvelyte as net bijau komentuot mintyse jusu foto pakomentuoju poto ziuriu ar pataikiau blush2.gif nes fotkia turiu tik pora sav tai net teorijos nemoku bet stengiuosi biggrin.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 09, 10:51)
kablys tai ne tas žodis, aš vis sprendžiu dilema kas svarbiau - mokslai ktu ar mokslai sm doh.gif kol kas pralaimi ktu  doh.gif  lotuliukas.gif

blink.gif pas mane irgi sm laimi nors turiu butinai teises issilaikyt reikia teorija iskalt niekaip negaliu unsure.gif kazkokiu vaistu reiks nuo sm doh.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 09, 10:53)
aha drinks_cheers.gif , ir dar kas atidarines nauja tema - reik prie techniniu namu darbu ir situs apie wb ikelt...  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 01 09, 10:53)
tai kaip man ja pagrazint  biggrin.gif

Manau, kad čia tas variantas, kai reikia koreguoti sluoksniais. Dangų atskirai, žuvėdrą atskirai smile.gif
Atsakyti