Merginos, del Magdes reikia kreiptis i Daividija, ji kepe sita pyraga.
Va CIA, receptas zemiau. Cia visa temele apie ta izymu tarybiniu laiku pyraga. Einu iskelsiu ta temele i virsu, kad neters meducio tema
Taigi ir aš išbandžiau Cipciuko medutį, super, labai skanus, ne sausas
Pirmas bandymas buvo daryti butelį, kadangi sumanymas buvo ne toks, koks gavosi, mat norėjau apdengti mastika, bet tikriausiai buvo ne ta diena, tai ji man trūkinėjo ir pan buvau gilioje panikoje, nes reikėjo greitai išvažiuoti, tad teko suktis su tuom ką turėjau po ranka, bet esmė išliko ta pati, bandžiau išpjaustyti butelį, jis iš šio medučio lakštų išsipjaustė puikiai, tad į papuošimą nežiūrėkit, nes jo kaip ir nėra
Antras taip pat cipciuko medutis, jį dariau naktį, nes tik vėlai vakare sužinojau, kad uošviai atvažiuoja Gerai bent tai, kad jis gaminasi gana greitai
Pirmas bandymas buvo daryti butelį, kadangi sumanymas buvo ne toks, koks gavosi, mat norėjau apdengti mastika, bet tikriausiai buvo ne ta diena, tai ji man trūkinėjo ir pan buvau gilioje panikoje, nes reikėjo greitai išvažiuoti, tad teko suktis su tuom ką turėjau po ranka, bet esmė išliko ta pati, bandžiau išpjaustyti butelį, jis iš šio medučio lakštų išsipjaustė puikiai, tad į papuošimą nežiūrėkit, nes jo kaip ir nėra
Antras taip pat cipciuko medutis, jį dariau naktį, nes tik vėlai vakare sužinojau, kad uošviai atvažiuoja Gerai bent tai, kad jis gaminasi gana greitai
QUOTE(mamy5 @ 2009 03 25, 21:44)
Sveiki.Cipciuk kreipiuosi į Jus pradėjau krimst konditerijos mokslus mokinamės dabar kremus-pertepimus(šarlote,glesė,sviestinius....)tai va dėstytoja man sako kad negali būt kad grietinėlė laikosi ir tortas nevažinėja į šonus,aš jai aiškinu kad gali(katik padariau tavo tortą medaus,ryt nešiu pasirodyt(tikiuosi baisiai neišpeiks))tai va ji man sako kad būtinai reik žalatinos tirpalo pilt.Bandysiu išsiaiškint kur čia šuo pakastas,manau kad ji turi omenį tą kitą medutį kurį reik iš kept iš purios meduolinės masės.Jei ne paslaptis o iš kur Jūs gavote šio medučio rec??
Nu tai tu jai yrodyk , kad tie lakštai gali nevažinėti ....išplak , ir lai pabando juos pajudinti perteptus
Ir tam kitam tas pats , kam ten želatina , jei ta grietinėlė kaip " molis" vos užtepti gali
Aš jį pirkau ..... ....prieš 25 metus .
Papildyta:
Na va kitamia puslapyje radau įvertinimą ...šaunu , kad patiko .....o želatina dedasi kai grietinėlė yra neriebi , neturinti 35 procentų , va bus ji 34 - ir fsio , tu jos neišplaksi iki standumo , tada nori nenori tenka dėti želatiną
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 27, 19:07)
Nu tai tu jai yrodyk , kad tie lakštai gali nevažinėti ....išplak , ir lai pabando juos pajudinti perteptus
Ir tam kitam tas pats , kam ten želatina , jei ta grietinėlė kaip " molis" vos užtepti gali
Aš jį pirkau ..... ....prieš 25 metus .
Papildyta:
Na va kitamia puslapyje radau įvertinimą ...šaunu , kad patiko .....o želatina dedasi kai grietinėlė yra neriebi , neturinti 35 procentų , va bus ji 34 - ir fsio , tu jos neišplaksi iki standumo , tada nori nenori tenka dėti želatiną
Ir tam kitam tas pats , kam ten želatina , jei ta grietinėlė kaip " molis" vos užtepti gali
Aš jį pirkau ..... ....prieš 25 metus .
Papildyta:
Na va kitamia puslapyje radau įvertinimą ...šaunu , kad patiko .....o želatina dedasi kai grietinėlė yra neriebi , neturinti 35 procentų , va bus ji 34 - ir fsio , tu jos neišplaksi iki standumo , tada nori nenori tenka dėti želatiną
as dar prie to pacio isiterpti noriu ar tinka grietinele Mu 35% ar jau i ja reikia deti zelatinos tirpalo (kitokios negavau)
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 27, 19:07)
va bus ji 34 - ir fsio , tu jos neišplaksi iki standumo , tada nori nenori tenka dėti želatiną
Cipciuk, istikro galvoji, kad grietinele zemaitijos visada buna tiek %kiek ''polozeno''
Aistuzele, kokie torciukai , o tas bonkius tai geruolis
QUOTE(georgiana @ 2009 03 27, 20:51)
as dar prie to pacio isiterpti noriu ar tinka grietinele Mu 35% ar jau i ja reikia deti zelatinos tirpalo (kitokios negavau)
nereikia , išsiplaka gerai, aš bandžiau, bet vienintelį kartą, man jos skonis nepatiko
QUOTE(Olesta @ 2009 03 28, 10:01)
nereikia , išsiplaka gerai, aš bandžiau, bet vienintelį kartą, man jos skonis nepatiko
aciu uz patarima jau padariau krema bet kur deti puse bliudo kur liko, dariau pagal Cipsiuko norma rasyta, nei i kamera kisti nei suvalgyti maniskiai kiek tai prikiso pilvus o po to sako nerodyk bloga, kur deti ar ismesti velnias bet gaila daug ant jos pinigeliu isleidau
QUOTE(georgiana @ 2009 03 28, 16:14)
aciu uz patarima jau padariau krema bet kur deti puse bliudo kur liko, dariau pagal Cipsiuko norma rasyta, nei i kamera kisti nei suvalgyti maniskiai kiek tai prikiso pilvus o po to sako nerodyk bloga, kur deti ar ismesti velnias bet gaila daug ant jos pinigeliu isleidau
iškepk šeimynai eklerų ir prikišk kremo į juos
nius, mano antras bandymas
nualpsiu, greit pasakok iš ko tas kaspinas, iš šokolado??? kaip padarytas????gražuma
QUOTE(vassara @ 2009 03 28, 19:38)
Labai gražus bandymas
QUOTE(vassara @ 2009 03 28, 19:38)
na koks grožis
Apie šokoladinius kaspinus turiu tokią informąciją, gal Vassara taip pat darė Šokoladinį kaspiną siūloma daryti taip: ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje, pasiruoškite kepimo popierių ir nusipieškite norimą ornamentą, tepkite plonai ir padėkite į šaldiklį 3-4 min, tada ištraukit, šokoladas bus sukietėjęs, bet dar lankstus.