Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(RiMami @ 2009 03 24, 01:03)
Nu pagalvojau mastau.gif kad svarbu ant kokio kremo tas korys daromas, iš ko jis daromas, kokia glazūra dengiama - taigi nedaug lieka iki pilno recepto.


Aciu, RiMami,
reiketu prie progos pabandyti. atrodo tai labai simpatiskas smile.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kad čia užėjau, dabar žinosiu kuom savo tortuką dukriukės gimtadieniui puošt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 03 24, 00:03)

Išplakti grietinėlę iki nestiprių putų.
Išplakti baltymą, sudėjus vyno akmenį (cream of tartar).[COLOR=blue]
Atsargiai įmaišyti į kremą baltymą, po to grietinėlę, po to tą 1/3 stiklinės abrikosų uogienės, kurią mes atpylėme pradžioje. Supilti masę ant pagrindo.





Labai simpatiškas smile.gif ir norėčiau pabandyti. Bet kas čia per akmuo?
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 03 24, 09:39)
Labai simpatiškas smile.gif ir norėčiau pabandyti. Bet kas čia per akmuo?

pas mus tokio ner. plakam ir be jo.
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 03 24, 09:39)
Labai simpatiškas smile.gif ir norėčiau pabandyti. Bet kas čia per akmuo?


Šį punktą galima visai praleisti. Pacituosiu ką Mišelė rašė apie tą vyno akmenį:

QUOTE(RiMami @ 2008 11 11, 19:23)
Vyno akmuo:
"Tai rūgštis, parduodama baltų miltelių pavidalu, padedanti plakant stabilizuoti baltymus. Ją galima pakeisti bet kokia kita natūralia rūgštimi. Pvz., citrinų sulčių aš dėčiau ~1 a. š. ant  4 baltymų".

Atsakyti
labai ačiū smile.gif
Atsakyti
pasakykit, prašau, ar galiu vietoj kepimo popieriaus naudot folija kepant meduti? Nu neapsižiūrėjom, o tas pasibaigęs doh.gif Gal net neverta bandyt kept g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avenita @ 2009 03 24, 16:37)
pasakykit, prašau, ar galiu vietoj kepimo popieriaus naudot folija kepant meduti? Nu neapsižiūrėjom, o tas pasibaigęs  doh.gif Gal net neverta bandyt kept  g.gif


Kepk ant miltais pabarstytos skardos, seniau tik taip ir kepdavau thumbup.gif Dabar va tik įsigudrinau iškart ant popieriaus kočiot ir kept lotuliukas.gif Ant folijos man neteko kept g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 24 kovo 2009 - 17:06
Nu tiksliai doh.gif Dėkui už protingą mintį 4u.gif
Atsakyti
labukai 4u.gif
bandziau ir as vakar kepti meduti tongue.gif visas gamybos procesas ejosi lyg is pypkes thumbup.gif viskas super greitai. ir grietinele puikiai issiplake, tik man jis sausokas gavosi unsure.gif kremo atrodo negailejau, paspaudus tryksdavo per sonus. turbut per daug suspaudziau hihihi.gif bet kaip pirmas blynas tai tikrai neprisviles, prie arbatos puikus skanestas bigsmile.gif
poryt bandysiu dar viena kepti, tik turbut kremuka keisiu g.gif
ir dar, gal zinot kodel jis man suskilinejo? virsus kaip sacharos dykuma atrodo g.gif
user posted image
Atsakyti
šauniai padirbėjai 4u.gif , jei per sausas, tai arba lakštai per stori, arba per trumpai pabrandinai, jis skaniausias kai pastovi bent jau parą, o suskilo kas, viršutinis grietinėlės sluoksnis??? kažkur čia jau buvo apie tai, bet nepamenu atsakymo, man dar nei karto su šituo tortu taip nebuvo nutikę, tphu tphu tphu
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 03 24, 20:04)
šauniai padirbėjai 4u.gif , jei per sausas, tai arba lakštai per stori, arba per trumpai pabrandinai, jis skaniausias kai pastovi bent jau parą, o suskilo kas, viršutinis grietinėlės sluoksnis??? kažkur čia jau buvo apie tai, bet nepamenu atsakymo, man dar nei karto su šituo tortu taip nebuvo nutikę, tphu tphu tphu

aciu 4u.gif
niu, praejo 22val.
perskaiciau tik puse temos, einu skaityt toliau, gal rasiu atsakyma kodel sutrukinejo virsus.
Atsakyti