QUOTE(Reff @ 2009 03 23, 18:08)
hmm, o is ko ten tas korys toks padarytas?
atrodo tai labai idomiai
Nu pagalvojau
kad svarbu ant kokio kremo tas korys daromas, iš ko jis daromas, kokia glazūra dengiama - taigi nedaug lieka iki pilno recepto. Tik neįsivaizduoju kaip išversti "šifonovyj" - vertimo programos ir žodynas nepagelbėjo
Tikiuosi, kad išvis yra toks žodis "šifoninis"
Taigi kam įdomu štai receptas:
ŠIFONINIS TORTAS KORYS
Originalus receptas,
autorė Alina Spredly
Tortas netik atrodo efektingai, bet ir šelnia kremine konsistencija ir lengvu medaus skoniu visiškai pateisina savo pavadinimą.
Pagrindas:
8 v. š. (113 g) šalto sviesto
1/4 puodelio (50 g) cukraus
1,5 st. miltų be kaupo (200 g)
1/8 a. š. druskos
1 kiaušinis.
Abrikosinis įdaras ir glazūra:
3/4 st. (255 g) abrikosų uogienės
Kreminis įdaras:
4 tryniai
1 baltymas
2 1/4 a. š. želatinos (7 g)
žiupsnelis druskos
1/3 st. medaus (115 g)
1 st. pieno
3/4 st. riebios grietinėlės
1/8 a. š. vyno akmens (cream of tartar).
Šokoladinės bitės:
85 g karčiai-saldaus šokolado
1/3 stiklinės grietinėlės
2 a. š. medaus
29 g baltojo šokolado
16 plonų migdolų riešutų plokštelių.
Pagrindas.
Sumaišyti sausus ingredientus, sudėti sviestą, kapoti peiliu, kol pasidarys trapi masė.
Įmušti kiaušinį, užminkyti tešlą.
Galima visa tai daryti procesoriuje. Svarbu nepersistengti su užmaišymu, nes tešla nebus trapi.
Suteikti tešlai disko formą, dėti 30 minučių į šaldytuvą arba 10 min. į šaldiklį.
Iškočioti, įkloti į formą, kepti 5 minutes 218° C (425 F) temperatūrje, po to 1520 minučių 190° C (375 F) temperatūroje, kol iškeps.
Jeigu pradės pūslėtis, subadyti tešlą šakute. Ataušinti.
Abrikosinis įdaras ir glazūra.
Procesoriuje paversti į piure 3/4 stiklinės (255 g) abrikosų uogienės.
Atpilti 1/3 piurė įdarui.
Likusią masę užvirti mažame puode arba mikrobangėje 23 min., kol masė taps tiršta ir pradės burbuliuoti. Perkošti.
Turi gautis 1/3 stiklinės glazūros ir apie 1 v. š. tirščių.
Tirščius tolygiai paskleisti ant pagrindo.
Kreminis įdaras.
Puode sumaišyti trynius, želatiną, druską ir medų.
Atskirai užvirinti pieną.
Įmaišyti keletą šaukštų pieno į trynių masę.
Palaipsniui supilti visą pieną.
Nuolat maišant, kaitinti iki temperatūros, kiek mažesnės negu virimo, neužvirinti.
Perkošti. Ataušinti. Masė turi būti vientisa, be gumuliukų.
Išplakti grietinėlę iki nestiprių putų.
Išplakti baltymą, sudėjus vyno akmenį (cream of tartar).
Atsargiai įmaišyti į kremą baltymą, po to grietinėlę, po to tą 1/3 stiklinės abrikosų uogienės, kurią mes atpylėme pradžioje. Supilti masę ant pagrindo.
Kad išgauti korio efektą, reikalinga burbuliuota plėvelė, naudojama transportuojant dūžtančius daiktus.
Plėvelės gabalą reikia nuplauti, atkirpti pagal torto dydį ir uždėti ant torto paviršiaus burbuliukais žemyn, lengvai prispaudžiant.
Dėti į šaldiklį 3 val. Ištraukus iš šaldiklio, atsargiai nuimti plėvelę, užtepti ant paviršiaus perkoštą 1/3 stiklinės glazūros.
Atitirpinti šaldytuve mažiausiai 1 val. (Pas mane jis prastovėjo 2 val. ant stalo).
Papuošti šokoladinėmis bitėmis.
Šokoladinės bitės (išvertė Olesta)
Šaltinis: The Pie and Pastry Bible - autorė Rose Levy Beranbaum
good-cook.ru
-----------------
Sėkmės, kurios bandysit kept