Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(Olesta @ 2009 03 23, 11:38)
nuostabus pirmagimis, o jei norisi tamsesnių trupinukų, atraižas kitą kart sumesk dar į skardą ir prižiūrėdama, kad nesusviltų, paskrudink, įgaus tamsesnę spalvą 4u.gif ir prašau išduoti paslaptį iš ko padarei bitutes, mano dukrytė alpsta dėl bitučių ant medaus torto ax.gif

na,as irgi pagalvojau,kad reiktu tas atraizas kita karta atskirai pakepinti,ex,gyveni ir mokaisi biggrin.gif o bitutes ir tas gelytes dariau is cukrines mases,na,skundziausi,kad nelabai man ji pavyko,nes pudra pati dariausi,dazu taip pat jokiu neturejau,tai i pudra ipyliau ciberzoles milteliu,o visa kita -sparneliai,galvytes,bruksneliai-is sokolado smile.gif
aciu visoms uz paglaba ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
serenada,tavo tortas nuostabus,saunuole thumbup.gif
Atsakyti
serenda,labai grazus medutis thumbup.gif
Atsakyti
Serenada, nuostabus tortas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ypač man labai gražios tavo gėlytės wub.gif Sakyk, jas gal iš tos pačios medučio tešlos kepei g.gif

QUOTE(Olesta @ 2009 03 23, 11:38)
prašau išduoti paslaptį iš ko padarei bitutes, mano dukrytė alpsta dėl bitučių ant medaus torto ax.gif


Olesta, dar radau tortą puoštą su bitutėm - žemiau ir aprašymas yra kaip jos padarytos. Genialiai paprasta doh.gif ir kaip gražu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 23 kovo 2009 - 12:13
pats skaniausias tortas thumbup.gif nors kitokiu meginau daug, bet medutis lieka pirmoj vietoj thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Serenada @ 2009 03 23, 11:35)
Sveikutes,na,parodysiu savo ,,pirmagimi,, meduti smile.gif

na labai puikus medutis, net ir su bitutėm thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Aciu ,mergytes uz pagyras blush2.gif
RiMami,gelytes dariau irgi is tos pacios cukrines mases,kaip ir bituciu kunelius
Atsakyti
kaupiuosi ir as meduciui thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif O serenados jis toooooooooooooks grazus wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 03 23, 14:02)
Serenada, nuostabus tortas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif ypač man labai gražios tavo gėlytės  wub.gif Sakyk, jas gal iš tos pačios medučio tešlos kepei  g.gif
Olesta, dar radau tortą puoštą su bitutėm - žemiau ir aprašymas yra kaip jos padarytos. Genialiai paprasta  doh.gif ir kaip gražu  wub.gif


gal galit kas nors papasakot trumpai ka ten raso apie gamyba bituciu? Man su rusu kalba... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 03 23, 16:02)
gal galit kas nors papasakot trumpai ka ten raso apie gamyba bituciu? Man su rusu kalba...  doh.gif  doh.gif  doh.gif

bandau pagelbėti 4u.gif išverčiau ne pažodžiui, nes net neįsivaizduoju kas yra procesorius anot jų, bet manau, kad ne blogiau gausis ir su mūsų paprastais bliūdeliais, taigi:
Šokoladinės bitės

85 g tamsaus šokolado
1/3 stiklinės grietinėlės
2 a.š. medaus
29 g baltojo šokolado
16 plonų migdolų riešutų plokštelių

Ant garų ištirpinti juodąjį šokoladą.
Užkaitinti iki virimo grietinėlę ir medų.
Plona srovele užkaitintąją masę supilti maišant į šokoladą (šokoladas vis dar ant šiltos garų vonelės)
Konditerinio švirkšto ir 12 numeriuko antgalio pagalba išspausti bičių kūnelius. Jei neturim, manau rastume su kuo išspausti, kad ir nukirpus sviestinio popieriaus tūtelei kampiuką, kaip paišant šokoladu...Turėtų gautis 8 bitutės.
Ištirpintu baltu šokoladu padarome juosteles.
Iš migdolo plokštelių suformuojame sparnelius, įsmeigdamos šalia kūnelio...


Čia panašiai kaip glazūra tortams dengti man regis mirksiukas.gif
Atsakyti
hmm, o is ko ten tas korys toks padarytas? g.gif
atrodo tai labai idomiai
Atsakyti
QUOTE(Reff @ 2009 03 23, 18:08)
hmm, o is ko ten tas korys toks padarytas?  g.gif
atrodo tai labai idomiai


Nu pagalvojau mastau.gif kad svarbu ant kokio kremo tas korys daromas, iš ko jis daromas, kokia glazūra dengiama - taigi nedaug lieka iki pilno recepto. Tik neįsivaizduoju kaip išversti "šifonovyj" - vertimo programos ir žodynas nepagelbėjo verysad.gif Tikiuosi, kad išvis yra toks žodis "šifoninis" blush2.gif Taigi kam įdomu štai receptas:

ŠIFONINIS TORTAS – KORYS

Originalus receptas, autorė Alina Spredly

user posted image

Tortas netik atrodo efektingai, bet ir šelnia kremine konsistencija ir lengvu medaus skoniu visiškai pateisina savo pavadinimą.

Pagrindas:

8 v. š. (113 g) šalto sviesto
1/4 puodelio (50 g) cukraus
1,5 st. miltų be kaupo (200 g)
1/8 a. š. druskos
1 kiaušinis.

Abrikosinis įdaras ir glazūra:
3/4 st. (255 g) abrikosų uogienės

Kreminis įdaras:

4 tryniai
1 baltymas
2 1/4 a. š. želatinos (7 g)
žiupsnelis druskos
1/3 st. medaus (115 g)
1 st. pieno
3/4 st. riebios grietinėlės
1/8 a. š. vyno akmens (cream of tartar).

Šokoladinės bitės:

85 g karčiai-saldaus šokolado
1/3 stiklinės grietinėlės
2 a. š. medaus
29 g baltojo šokolado
16 plonų migdolų riešutų plokštelių.

Pagrindas.

Sumaišyti sausus ingredientus, sudėti sviestą, kapoti peiliu, kol pasidarys trapi masė.
Įmušti kiaušinį, užminkyti tešlą.
Galima visa tai daryti procesoriuje. Svarbu nepersistengti su užmaišymu, nes tešla nebus trapi.
Suteikti tešlai disko formą, dėti 30 minučių į šaldytuvą arba 10 min. į šaldiklį.
Iškočioti, įkloti į formą, kepti 5 minutes 218° C (425 F) temperatūrje, po to 15–20 minučių 190° C (375 F) temperatūroje, kol iškeps.
Jeigu pradės pūslėtis, subadyti tešlą šakute. Ataušinti.

Abrikosinis įdaras ir glazūra.

Procesoriuje paversti į piure 3/4 stiklinės (255 g) abrikosų uogienės.
Atpilti 1/3 piurė įdarui.
Likusią masę užvirti mažame puode arba mikrobangėje 2–3 min., kol masė taps tiršta ir pradės burbuliuoti. Perkošti.
Turi gautis 1/3 stiklinės glazūros ir apie 1 v. š. tirščių.
Tirščius tolygiai paskleisti ant pagrindo.

Kreminis įdaras.
Puode sumaišyti trynius, želatiną, druską ir medų.
Atskirai užvirinti pieną.
Įmaišyti keletą šaukštų pieno į trynių masę.
Palaipsniui supilti visą pieną.
Nuolat maišant, kaitinti iki temperatūros, kiek mažesnės negu virimo, neužvirinti.
Perkošti. Ataušinti. Masė turi būti vientisa, be gumuliukų.

Išplakti grietinėlę iki nestiprių putų.
Išplakti baltymą, sudėjus vyno akmenį (cream of tartar).
Atsargiai įmaišyti į kremą baltymą, po to grietinėlę, po to tą 1/3 stiklinės abrikosų uogienės, kurią mes atpylėme pradžioje. Supilti masę ant pagrindo.

Kad išgauti korio efektą, reikalinga burbuliuota plėvelė, naudojama transportuojant dūžtančius daiktus.
Plėvelės gabalą reikia nuplauti, atkirpti pagal torto dydį ir uždėti ant torto paviršiaus burbuliukais žemyn, lengvai prispaudžiant.
Dėti į šaldiklį 3 val. Ištraukus iš šaldiklio, atsargiai nuimti plėvelę, užtepti ant paviršiaus perkoštą 1/3 stiklinės glazūros.
Atitirpinti šaldytuve mažiausiai 1 val. (Pas mane jis prastovėjo 2 val. ant stalo).
Papuošti šokoladinėmis bitėmis.

Šokoladinės bitės
(išvertė Olesta)

user posted image

Šaltinis: The Pie and Pastry Bible - autorė Rose Levy Beranbaum
good-cook.ru

-----------------

Sėkmės, kurios bandysit kept mirksiukas.gif
Atsakyti