Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

Mergytės noriu paitarti 4u.gif

Iškepiau ir aš meditį, liuks gavosi, 12 lakštų. Iš 6 sutepiau vieną torčiuką, BET man kažkodėl jis sausokas gavosi unsure.gif

Ar tuos lakštus reikia preiš tepant kaškuo sulaistyt ar kaip? Kodėl nuogrietinėlės gavosis suasas?
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2009 03 03, 16:48)
Mergytės noriu paitarti  4u.gif

Iškepiau ir aš meditį, liuks gavosi, 12 lakštų. Iš 6 sutepiau vieną torčiuką, BET man kažkodėl jis sausokas gavosi  unsure.gif 

Ar tuos lakštus reikia preiš tepant kaškuo sulaistyt ar kaip? Kodėl nuogrietinėlės gavosis suasas?

O kiek laiko suteptas stovejo? Ir kiek kremo mazdaug dejai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 03, 18:14)
O kiek laiko suteptas stovejo? Ir kiek kremo mazdaug dejai?  g.gif

Stovėjo per naktį šaldytuve. O giretinėlės dėjau pagal cipciuko receptą, bet man truputuką liko.
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 03, 04:15)
Jetau  blink.gif .....30 cm. skersmens 6 lakštai + 6 lakštai po 15 cm......arba  po 25 cm. 12 lakštelių ......bet man dar daugiau gaunasi  blush2.gif , nes aš apipjaunu nekeptus , suminkau atraižas ir vėl darau lakštelius .....tai nė nežinau kiek jų būna  blush2.gif

Na,jei buciau pjauscius pries kepant,tai apie 12 butu buve....Gal tada nieko ne taip nepridariau g.gif
Atsakyti
Siandien bandziau savo pirma meduka daryti, stai koks gavosi wink.gif
Biski puosymas nevykes, na bet ateityje ismoksiu graziai puosti wink.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikutės, na ateinu dar pagalbon...
pirmiausiai kiekiai, jei skersmuo 26-28, tai 6-8 lakšteliai yra normalu. Aš dabar dariau paskutinį kartą 20 cm skersmens 11 lakštelių, plius liko daug papuošimams išsispaudžiau iš liekanų ir trupinukų ateičiai gausiai prisigaminau.
Dėl grietinėlės, palaikykit medutį bent jau parą suteptą, tirpsta burnoj, savaitgalį išbandžiau, kuo ilgiau stovi, tuo geriau persigeria, ir NEPERKEPKIT lakštelių, kai įgauna gražią auksinę spalvą, traukit lauk.
Kam atšąla tešla ir nespėjat suktis su kočiojimu, kepimu ir pjaustymu vienu metu - patarimas, atsikirpkit tiek kepimo popieriaus gabaliukų, kiek pasidarot tešlos gabaliukų, tada iškart kočiojat visus ir kraunat viens ant kito...kepimo popierius, lakštelis, kepimo popierius lakštelis, ir taip visus ar bent pusę jų, tada spėsit viską laiku ir greitai...
lakšteliai nesitraukia schmoll.gif medų dedu naminį, nebežinau ką pridurti, labai skanus tortikas, labai thumbup.gif
Atsakyti
Padegintą cukrų reikia pilti i labai ikaitusę masę vis sukant ją lopetėle ( maišant ) , ir dar kiek pakaitinti , jis visiškai ištirpsta ir tikrai nesutrauks kiaušinių smile.gif
Atsakyti
supratau smile.gif aš gražuolė suverčiau viską iškart smile.gif nu ir gera, bet dabar aišku. Ačiū
Atsakyti
g.gif o as viska sudejau iskart,virs verdancio puodo, iskyrus miltus,ir maisiau maisiau maisiau,viskas gavosi super
Atsakyti
QUOTE(padima @ 2009 03 04, 11:21)
g.gif o as viska sudejau iskart,virs verdancio puodo, iskyrus miltus,ir maisiau maisiau maisiau,viskas gavosi super

Ir as taip dariau ir nieko man,taip pagal recepta supratau,kad viska iskart apart miultu ir sodos... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 03 03, 21:53)
Sveikutės, na ateinu dar pagalbon...
pirmiausiai kiekiai, jei skersmuo 26-28, tai 6-8 lakšteliai yra normalu. Aš dabar dariau paskutinį kartą 20 cm skersmens 11 lakštelių, plius liko daug papuošimams išsispaudžiau iš liekanų ir trupinukų ateičiai gausiai prisigaminau.
Dėl grietinėlės, palaikykit medutį bent jau parą suteptą, tirpsta burnoj, savaitgalį išbandžiau, kuo ilgiau stovi, tuo geriau persigeria, ir NEPERKEPKIT lakštelių, kai įgauna gražią auksinę spalvą, traukit lauk.
Kam atšąla tešla ir nespėjat suktis su kočiojimu, kepimu ir pjaustymu vienu metu - patarimas, atsikirpkit tiek kepimo popieriaus gabaliukų, kiek pasidarot tešlos gabaliukų, tada iškart kočiojat visus ir kraunat viens ant kito...kepimo popierius, lakštelis, kepimo popierius lakštelis, ir taip visus ar bent pusę jų, tada spėsit viską laiku ir greitai...
lakšteliai nesitraukia schmoll.gif medų dedu naminį, nebežinau ką pridurti, labai skanus tortikas, labai thumbup.gif

As taip ir darau,nes suneliui tik 5menesiukai,tai pats tas"zisti noriu,viskas idomu",o dar aktyvus,tad norint teveli palepinti-didelis smalyzius-prisigalvoju visko lotuliukas.gif
Atsakyti
mano mažyliui irgi tiek pat, tik daugiau dienelių, tai irgi sukuosi ax.gif
Atsakyti
Kažkada esu dariusi medaus tortą rolleyes.gif Reiks papandyt pagal siūlomą receptuką smile.gif
Atsakyti