Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

vat noreciau pasidaryt tortuka ta medaus ,bet galvoju jis man truputi per didelis kazin jeigu as daryciau is puses visko ar irgi taip gerai gautusi g.gif
Papildyta:
tuk tuk ar yra kas nors
ax.gif
Atsakyti
yra yra 4u.gif jau dabar kaip laisvo oro direktorė, visi dienos darbai nudirbti, blynus tik liko iškepti, bet vakariau, tegu pakorėja dar ax.gif medutį kepti gali drąsiai iš pusės normos, nes iš visos gaunasi 2 normalaus dydžio tortai thumbup.gif iš pusės normos turėtų gautis 5-6 vnt. 24 cm lakštų
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 24, 14:46)
yra yra 4u.gif jau dabar kaip laisvo oro direktorė, visi dienos darbai nudirbti, blynus tik liko iškepti, bet vakariau, tegu pakorėja dar ax.gif medutį kepti gali drąsiai iš pusės normos, nes iš visos gaunasi 2 normalaus dydžio tortai thumbup.gif iš pusės normos turėtų gautis 5-6 vnt. 24 cm lakštų

smile.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(shrekiuke @ 2009 02 23, 21:37)
o gal galit pasufleruot kokiam torčiukui tiktų plikytas kremukas?

Napoleonas ir visi i ji panasus tortukai, t.y. visos jo rusys. Dar tinka plikytos teslos (eklerai kaip buna) tortams mirksiukas.gif

QUOTE(gytenis @ 2009 02 24, 04:40)
PENSININKAS IR MEDAUS

Tas pats.

QUOTE(MAMICY @ 2009 02 24, 06:25)
medaus=pensininkas=bičiulis

Dar sodziaus ir dar keli pavadinimai yra smile.gif
Atsakyti
Nu labai skanus torciukas gavosi 4u.gif Nesemes i svecius, tai visi panoro kartoti bigsmile.gif ir dar recepto klausinejo biggrin.gif
Beje krema dariau su grietine-grietinele-zelatina 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapute33: 24 vasario 2009 - 19:34
Skanus.
Būtinai kartosim. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2009 02 24, 04:40)
Kepejos,jus man pasakykit kuo skiriasi tortai PENSININKAS IR MEDAUS,nes pries 15-20 metu,musu seimoj buvo kepamas pensininkas,bet receptas medaus torto.Labai butu idomu suzinoti,jusu nuomones,gal jusu seimuose ir kepdavo pensininkus biggrin.gif


O aš truputi gal ir paprieštarausiu ......taip , dauk metų medutis , pensininkas , senolis , bitutė , buvo laikomi tais pačiais tortais , bet aš turiu receptą , kuris vadinasi pensininkas , į jį ieina kakava ir tikrai kitaip gaminasi , galiu pasakyti , kad tikrai skanus tortas , jeigu , ką domins idėsiu recepta , bet jo skonis visai kitoks nei medučio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 24, 19:39)
O aš truputi gal ir paprieštarausiu ......taip , dauk metų medutis , pensininkas , senolis , bitutė , buvo laikomi tais pačiais tortais , bet aš turiu receptą , kuris vadinasi pensininkas , į jį ieina kakava  ir tikrai kitaip gaminasi , galiu pasakyti , kad tikrai skanus tortas , jeigu , ką domins idėsiu recepta , bet jo skonis visai kitoks nei medučio  schmoll.gif



Idekite , dar ir pensininko recepta, nes mano drauge ruse meduti vadina siuo pavadinimu, ai net pikta. As pati receptu uzrasus vedu nuo 1988m. turiu kelis meducio receptus, bet jie taip ,ir vadinami , medaus tortas.

Ir dar ,Cipciuk , sakete, kad lakstus meduciui apipjaunate pries kepima , jie jums tokie lygus ir iskepa ? ar tuos nelygumus paslepiate aptepant grietinele g.gif >Turejau dar lakstu kuriuo kepiau praeita savaite, vienam tortui apipjoviau jau iskepusius lakstus , o kitam pries kepima , tai situ man net forma issikraipe, na dabar aptepiau grietinele , tai puse bedos g.gif Pertepima dariau dziovinti vaisiai +grietinele+suris maskarpone +suris panasusi skoniu(tik kaina mazesne) i philadelphia. Kita savaite prisizasejau draugei gimtadienio proga iskepti torta, tai dabar bandau pertepimus ,kuris skanesnis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 24 vasario 2009 - 22:37
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 24, 10:39)
O aš truputi gal ir paprieštarausiu ......taip , dauk metų medutis , pensininkas , senolis , bitutė , buvo laikomi tais pačiais tortais , bet aš turiu receptą , kuris vadinasi pensininkas , į jį ieina kakava  ir tikrai kitaip gaminasi , galiu pasakyti , kad tikrai skanus tortas , jeigu , ką domins idėsiu recepta , bet jo skonis visai kitoks nei medučio  schmoll.gif

Na aciu jums Cipciuk uz atsakyma,visdelto ka reiskia profai ismanantys apie tortus,o as reiskia kepdavau medaus,bet kazkodel vadindavom PENSININKU biggrin.gif O recepto PENSININKO tikro ir as noreciau ax.gif
Atsakyti
"PENSININKAS " arba kitaip " PENSININKŲ TORTAS "

L a k š t a m s :

Stiklinė grietinės ( 250 )
2 dideli šaukštai kakavos
1 stiklinė cukraus ( 250 )
2 nubraukti arb. šaukšteliai kepimo miltelių
2-3 stiklinės miltų ( po 250 )....patariu , nepilkite iš karto visų miltų ,
mėgstamų prieskonių ( aš dedu cinamoną , nes kitų nemėgstu ) .

K r e m u i :

3-4 stiklinės grietinės ( po 250 )
1 stiklinė cukraus (250 )
citrinos sultys ir jos tarkuota žievelė .

Iš nurodytų produktų užminkoma tešla , palaikoma šaltai , ir iškočiojami 5-6 lakštai , apipjaunami , kad būtų trupinių , ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje 180-200 C.

Kremui grietinę, cukrų ir citrinos sultis bei žievelę , paplakama , kol viskas ištirpsta ir tyrė truputi sutirštėja .

Atvėsusius lakštus , kiekvieną atskirai aptepame kremu , truputi palaukiame ( kad nors truputi isigertų ) ir sudedame vieną ant kito . Viršų ir šonus aptepame kremu ir būtinai per naktį laikomas šaltai . Kitą dieną tortas aplyginamas , šonai puošiami trupiniais , o viršus truputi pasiliktu kremu ( bet čia kiekvienos fantazija kaip jį papuošti ) .

Tai receptas iš knygos SAU IR SVEČIAMS , 1989 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 25 vasario 2009 - 00:52
Turiu ta knyga bigsmile.gif tiksliau ji pas mama smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 25 vasario 2009 - 11:14
O į " pensininkų" tortą kiaušiniai nesideda?
Atsakyti