vat noreciau pasidaryt tortuka ta medaus ,bet galvoju jis man truputi per didelis kazin jeigu as daryciau is puses visko ar irgi taip gerai gautusi
Papildyta:
tuk tuk ar yra kas nors
yra yra jau dabar kaip laisvo oro direktorė, visi dienos darbai nudirbti, blynus tik liko iškepti, bet vakariau, tegu pakorėja dar medutį kepti gali drąsiai iš pusės normos, nes iš visos gaunasi 2 normalaus dydžio tortai iš pusės normos turėtų gautis 5-6 vnt. 24 cm lakštų
QUOTE(Olesta @ 2009 02 24, 14:46)
yra yra jau dabar kaip laisvo oro direktorė, visi dienos darbai nudirbti, blynus tik liko iškepti, bet vakariau, tegu pakorėja dar medutį kepti gali drąsiai iš pusės normos, nes iš visos gaunasi 2 normalaus dydžio tortai iš pusės normos turėtų gautis 5-6 vnt. 24 cm lakštų
aciu
QUOTE(shrekiuke @ 2009 02 23, 21:37)
o gal galit pasufleruot kokiam torčiukui tiktų plikytas kremukas?
Napoleonas ir visi i ji panasus tortukai, t.y. visos jo rusys. Dar tinka plikytos teslos (eklerai kaip buna) tortams
QUOTE(gytenis @ 2009 02 24, 04:40)
PENSININKAS IR MEDAUS
Tas pats.
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 24, 06:25)
medaus=pensininkas=bičiulis
Dar sodziaus ir dar keli pavadinimai yra
Nu labai skanus torciukas gavosi Nesemes i svecius, tai visi panoro kartoti ir dar recepto klausinejo
Beje krema dariau su grietine-grietinele-zelatina
Beje krema dariau su grietine-grietinele-zelatina
Skanus.
Būtinai kartosim.
Būtinai kartosim.
QUOTE(gytenis @ 2009 02 24, 04:40)
Kepejos,jus man pasakykit kuo skiriasi tortai PENSININKAS IR MEDAUS,nes pries 15-20 metu,musu seimoj buvo kepamas pensininkas,bet receptas medaus torto.Labai butu idomu suzinoti,jusu nuomones,gal jusu seimuose ir kepdavo pensininkus
O aš truputi gal ir paprieštarausiu ......taip , dauk metų medutis , pensininkas , senolis , bitutė , buvo laikomi tais pačiais tortais , bet aš turiu receptą , kuris vadinasi pensininkas , į jį ieina kakava ir tikrai kitaip gaminasi , galiu pasakyti , kad tikrai skanus tortas , jeigu , ką domins idėsiu recepta , bet jo skonis visai kitoks nei medučio
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 24, 19:39)
O aš truputi gal ir paprieštarausiu ......taip , dauk metų medutis , pensininkas , senolis , bitutė , buvo laikomi tais pačiais tortais , bet aš turiu receptą , kuris vadinasi pensininkas , į jį ieina kakava ir tikrai kitaip gaminasi , galiu pasakyti , kad tikrai skanus tortas , jeigu , ką domins idėsiu recepta , bet jo skonis visai kitoks nei medučio
Idekite , dar ir pensininko recepta, nes mano drauge ruse meduti vadina siuo pavadinimu, ai net pikta. As pati receptu uzrasus vedu nuo 1988m. turiu kelis meducio receptus, bet jie taip ,ir vadinami , medaus tortas.
Ir dar ,Cipciuk , sakete, kad lakstus meduciui apipjaunate pries kepima , jie jums tokie lygus ir iskepa ? ar tuos nelygumus paslepiate aptepant grietinele >Turejau dar lakstu kuriuo kepiau praeita savaite, vienam tortui apipjoviau jau iskepusius lakstus , o kitam pries kepima , tai situ man net forma issikraipe, na dabar aptepiau grietinele , tai puse bedos Pertepima dariau dziovinti vaisiai +grietinele+suris maskarpone +suris panasusi skoniu(tik kaina mazesne) i philadelphia. Kita savaite prisizasejau draugei gimtadienio proga iskepti torta, tai dabar bandau pertepimus ,kuris skanesnis
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 24, 10:39)
O aš truputi gal ir paprieštarausiu ......taip , dauk metų medutis , pensininkas , senolis , bitutė , buvo laikomi tais pačiais tortais , bet aš turiu receptą , kuris vadinasi pensininkas , į jį ieina kakava ir tikrai kitaip gaminasi , galiu pasakyti , kad tikrai skanus tortas , jeigu , ką domins idėsiu recepta , bet jo skonis visai kitoks nei medučio
Na aciu jums Cipciuk uz atsakyma,visdelto ka reiskia profai ismanantys apie tortus,o as reiskia kepdavau medaus,bet kazkodel vadindavom PENSININKU O recepto PENSININKO tikro ir as noreciau
"PENSININKAS " arba kitaip " PENSININKŲ TORTAS "
L a k š t a m s :
Stiklinė grietinės ( 250 )
2 dideli šaukštai kakavos
1 stiklinė cukraus ( 250 )
2 nubraukti arb. šaukšteliai kepimo miltelių
2-3 stiklinės miltų ( po 250 )....patariu , nepilkite iš karto visų miltų ,
mėgstamų prieskonių ( aš dedu cinamoną , nes kitų nemėgstu ) .
K r e m u i :
3-4 stiklinės grietinės ( po 250 )
1 stiklinė cukraus (250 )
citrinos sultys ir jos tarkuota žievelė .
Iš nurodytų produktų užminkoma tešla , palaikoma šaltai , ir iškočiojami 5-6 lakštai , apipjaunami , kad būtų trupinių , ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje 180-200 C.
Kremui grietinę, cukrų ir citrinos sultis bei žievelę , paplakama , kol viskas ištirpsta ir tyrė truputi sutirštėja .
Atvėsusius lakštus , kiekvieną atskirai aptepame kremu , truputi palaukiame ( kad nors truputi isigertų ) ir sudedame vieną ant kito . Viršų ir šonus aptepame kremu ir būtinai per naktį laikomas šaltai . Kitą dieną tortas aplyginamas , šonai puošiami trupiniais , o viršus truputi pasiliktu kremu ( bet čia kiekvienos fantazija kaip jį papuošti ) .
Tai receptas iš knygos SAU IR SVEČIAMS , 1989 m.
L a k š t a m s :
Stiklinė grietinės ( 250 )
2 dideli šaukštai kakavos
1 stiklinė cukraus ( 250 )
2 nubraukti arb. šaukšteliai kepimo miltelių
2-3 stiklinės miltų ( po 250 )....patariu , nepilkite iš karto visų miltų ,
mėgstamų prieskonių ( aš dedu cinamoną , nes kitų nemėgstu ) .
K r e m u i :
3-4 stiklinės grietinės ( po 250 )
1 stiklinė cukraus (250 )
citrinos sultys ir jos tarkuota žievelė .
Iš nurodytų produktų užminkoma tešla , palaikoma šaltai , ir iškočiojami 5-6 lakštai , apipjaunami , kad būtų trupinių , ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje 180-200 C.
Kremui grietinę, cukrų ir citrinos sultis bei žievelę , paplakama , kol viskas ištirpsta ir tyrė truputi sutirštėja .
Atvėsusius lakštus , kiekvieną atskirai aptepame kremu , truputi palaukiame ( kad nors truputi isigertų ) ir sudedame vieną ant kito . Viršų ir šonus aptepame kremu ir būtinai per naktį laikomas šaltai . Kitą dieną tortas aplyginamas , šonai puošiami trupiniais , o viršus truputi pasiliktu kremu ( bet čia kiekvienos fantazija kaip jį papuošti ) .
Tai receptas iš knygos SAU IR SVEČIAMS , 1989 m.
Turiu ta knyga tiksliau ji pas mama
O į " pensininkų" tortą kiaušiniai nesideda?