Prisikaičiau ir aš apie medutį ir nutariau išbandyti, taip skaniai ir viliojančiai jis visu čia atrodo beje niekada dar nesu kepusi torto, jau isikepiau blynukus o poryt tepsiu, blynukai manau pavyko, nes vyras prie arbatikės jau degustavo ir nutarė kad labai skanu kai turėsiu visą darbo rezultatą įmesiu ir savo šedevrą
QUOTE(orchidejaa @ 2009 02 18, 00:15)
Prisikaičiau ir aš apie medutį ir nutariau išbandyti, taip skaniai ir viliojančiai jis visu čia atrodo beje niekada dar nesu kepusi torto, jau isikepiau blynukus o poryt tepsiu, blynukai manau pavyko, nes vyras prie arbatikės jau degustavo ir nutarė kad labai skanu kai turėsiu visą darbo rezultatą įmesiu ir savo šedevrą
Su nekantrumu lauksim
QUOTE(RiMami @ 2009 02 17, 10:36)
Na jei atvirai, tai manau, kad pas MAMICY jie truputį storoki gavosi (o gal tik nuotraukoje taip atrodo ) Dar pažiūrėk Cipciuko fotoreportažą apie medaus torto gamybą gal viską tu gerai darai. O kiaušinius reikia L dydžio imti
na bet ir Cipciuko neploni , gaila nenupaveikslavau saviskiu kazkaiptai manau turi buti santykis laksto ir grietineles , o tai kada lakstas plonas , o grietineles daug labai jau riebu gaunasi, bent jau mant taip gavosi , o ir gritineles emiau perpus maziau nei recepte parasyta , jei buciau visa dejusi , tai
Siandien darbe planavau ,kad vat gryzusi meduti kepsiu, nusiprkau mazkarpones ir philadelhijos suriu, visa kita turiu, bet pritrukau laiko , na paliksiu visa tai sestadieniui, dar galvojau kokiu svieziu braskiu ipjaustyti , bet deje parduotuveje neradau. Zodziu geros idejos pliekamos sestadieniui
bandysiu tol kol surasiu man tinkama varianta.
Šiandien buvo antras bandymas
Turiu 5 mažus lakštus ir 7 labai didelius, galėjau ir mažesnius, bet kažkaip išsipūtė
Matyt, ne į pakankamai įkaitusią tešlą sodą dėjau praėjusį kartą. Dabar gerai kočiojosi net ir šalta tešla, o po trečio blyno tai ir ploni gavosi
Dabar radau tik 36 proc grietinėlės, indeliai po 200. Turiu 4, gal užteks? Bet pradžiai paskaitysiu dar visas temas, kad ko nepraleisčiau svarbaus ir normaliai sutepčiau Apie puošimą visai nenutuokiu, tai reiks pasidomėti Bet kadangi čia sau, tai gal ir nepuošiu
Turiu 5 mažus lakštus ir 7 labai didelius, galėjau ir mažesnius, bet kažkaip išsipūtė
Matyt, ne į pakankamai įkaitusią tešlą sodą dėjau praėjusį kartą. Dabar gerai kočiojosi net ir šalta tešla, o po trečio blyno tai ir ploni gavosi
Dabar radau tik 36 proc grietinėlės, indeliai po 200. Turiu 4, gal užteks? Bet pradžiai paskaitysiu dar visas temas, kad ko nepraleisčiau svarbaus ir normaliai sutepčiau Apie puošimą visai nenutuokiu, tai reiks pasidomėti Bet kadangi čia sau, tai gal ir nepuošiu
4 tikrai uzteks. Ar tu nori pertepti ir maziukus ir didelius kartu? Nes siaip as 26 cm skersmens tortui, is 5 lakstu man uztenka kokio 1,5 didelio indelio, jei dar grietinele puosiu, tai na 2 dideliu. Tai gaunasi siek tiek daugiau nei 4 mazi. Nu ir sumaliau as cia
Gerai atsaldyk grietinele, ir nesumusk sviesto
Gerai atsaldyk grietinele, ir nesumusk sviesto
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 18, 18:27)
4 tikrai uzteks. Ar tu nori pertepti ir maziukus ir didelius kartu? Nes siaip as 26 cm skersmens tortui, is 5 lakstu man uztenka kokio 1,5 didelio indelio, jei dar grietinele puosiu, tai na 2 dideliu. Tai gaunasi siek tiek daugiau nei 4 mazi. Nu ir sumaliau as cia
Gerai atsaldyk grietinele, ir nesumusk sviesto
Gerai atsaldyk grietinele, ir nesumusk sviesto
Dabar įdėjau į šaldytuvą prie pat sienelės iki ryt vakaro, tada bandysiu jau tepti. Tikiuosi, sviesto nebus Gal yra kokių spec patarimų, ko gali pradedantis nepastebėti?
QUOTE(eda9 @ 2009 02 18, 19:19)
Dabar įdėjau į šaldytuvą prie pat sienelės iki ryt vakaro, tada bandysiu jau tepti. Tikiuosi, sviesto nebus Gal yra kokių spec patarimų, ko gali pradedantis nepastebėti?
Na, as tepu kokiu 5 mm storiu grietineles sluoksni. Galima ideti zeles gabaliuku. Tortas skaniausias, kai pastovi diena, dvi, tada gerai sudreksta lakstai. Plakant grietinele, ji gerai isplakta skaitosi, kai bandant apversti inda, grietinele nekrenta is jo. Kas cia dar
QUOTE(eda9 @ 2009 02 18, 18:15)
Šiandien buvo antras bandymas
Tai jau galima sveikint, saunuole
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 18, 20:13)
Tai jau galima sveikint, saunuole
Kur čia jau sveikint? Čia tik lakštai, kitos ir tortą iš karto padaro
QUOTE(eda9 @ 2009 02 18, 20:43)
Kur čia jau sveikint? Čia tik lakštai, kitos ir tortą iš karto padaro
Taigi tau butent tesla ir nesigaudavo, jei neklystu O jei si karta pavyko, tai valio
Kažkodėl mano pasąmonėje susiformavęs Medučio būtent iš tamsios tešlos vaizdinys Cukraus niekad nedeginau, tad tortas išeidavo šviesutis. Šį kartą į tešlą įdėjau po 1 a.š. cinamono ir maltų gvazdikėlių kvapas pasakiškas ir spalva tikrai meduoliška!
Medaus tortas mmm...mniam-niam
Jis labai populiarus musu šeimoje Darau jį kiekviena savaite ir dar nepabodo(bent jau mano vyrukams) Tik mano receptukas šiek tiek kitos pagal jį šį tortą gamindavo dar mano mama
Jis labai populiarus musu šeimoje Darau jį kiekviena savaite ir dar nepabodo(bent jau mano vyrukams) Tik mano receptukas šiek tiek kitos pagal jį šį tortą gamindavo dar mano mama