Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

Prisikaičiau ir aš apie medutį ir nutariau išbandyti, taip skaniai ir viliojančiai jis visu čia atrodo thumbup.gif beje niekada dar nesu kepusi torto, blush2.gif jau isikepiau blynukus o poryt tepsiu, blynukai manau pavyko, nes vyras prie arbatikės jau degustavo ir nutarė kad labai skanu rolleyes.gif kai turėsiu visą darbo rezultatą įmesiu ir savo šedevrą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(orchidejaa @ 2009 02 18, 00:15)
Prisikaičiau ir aš apie medutį ir nutariau išbandyti, taip skaniai ir viliojančiai jis visu čia atrodo thumbup.gif beje niekada  dar nesu kepusi torto, blush2.gif jau  isikepiau blynukus o poryt tepsiu, blynukai manau pavyko, nes vyras prie arbatikės jau degustavo ir nutarė kad labai skanu rolleyes.gif kai turėsiu visą darbo rezultatą įmesiu ir savo šedevrą rolleyes.gif

Su nekantrumu lauksim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 02 17, 10:36)
Na jei atvirai, tai manau, kad pas MAMICY jie truputį storoki gavosi blush2.gif (o gal tik nuotraukoje taip atrodo  blush2.gif ) Dar pažiūrėk Cipciuko fotoreportažą apie medaus torto gamybą gal viską tu gerai darai. O kiaušinius reikia L dydžio imti  ax.gif

na bet ir Cipciuko neploni g.gif , gaila nenupaveikslavau saviskiu verysad.gif kazkaiptai manau turi buti santykis laksto ir grietineles , o tai kada lakstas plonas , o grietineles daug g.gif labai jau riebu gaunasi, bent jau mant taip gavosi , o ir gritineles emiau perpus maziau nei recepte parasyta , jei buciau visa dejusi , tai doh.gif

Siandien darbe planavau ,kad vat gryzusi meduti kepsiu, nusiprkau mazkarpones ir philadelhijos suriu, visa kita turiu, bet pritrukau laiko , na paliksiu visa tai sestadieniui, dar galvojau kokiu svieziu braskiu ipjaustyti , bet deje parduotuveje neradau. Zodziu geros idejos pliekamos sestadieniui

bandysiu tol kol surasiu man tinkama varianta. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šiandien buvo antras bandymas 4u.gif

Turiu 5 mažus lakštus ir 7 labai didelius, galėjau ir mažesnius, bet kažkaip išsipūtė smile.gif
Matyt, ne į pakankamai įkaitusią tešlą sodą dėjau praėjusį kartą. Dabar gerai kočiojosi net ir šalta tešla, o po trečio blyno tai ir ploni gavosi blush2.gif

Dabar radau tik 36 proc grietinėlės, indeliai po 200. Turiu 4, gal užteks? Bet pradžiai paskaitysiu dar visas temas, kad ko nepraleisčiau svarbaus ir normaliai sutepčiau smile.gif Apie puošimą visai nenutuokiu, tai reiks pasidomėti ax.gif Bet kadangi čia sau, tai gal ir nepuošiu g.gif
Atsakyti
4 tikrai uzteks. Ar tu nori pertepti ir maziukus ir didelius kartu? Nes siaip as 26 cm skersmens tortui, is 5 lakstu man uztenka kokio 1,5 didelio indelio, jei dar grietinele puosiu, tai na 2 dideliu. Tai gaunasi siek tiek daugiau nei 4 mazi. Nu ir sumaliau as cia biggrin.gif

Gerai atsaldyk grietinele, ir nesumusk sviesto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 18 vasario 2009 - 18:28
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 18, 18:27)
4 tikrai uzteks. Ar tu nori pertepti ir maziukus ir didelius kartu? Nes siaip as 26 cm skersmens tortui, is 5 lakstu man uztenka kokio 1,5 didelio indelio, jei dar grietinele puosiu, tai na 2 dideliu. Tai gaunasi siek tiek daugiau nei 4 mazi. Nu ir sumaliau as cia biggrin.gif

Gerai atsaldyk grietinele, ir nesumusk sviesto smile.gif

Dabar įdėjau į šaldytuvą prie pat sienelės iki ryt vakaro, tada bandysiu jau tepti. Tikiuosi, sviesto nebus smile.gif Gal yra kokių spec patarimų, ko gali pradedantis nepastebėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 02 18, 19:19)
Dabar įdėjau į šaldytuvą prie pat sienelės iki ryt vakaro, tada bandysiu jau tepti. Tikiuosi, sviesto nebus  smile.gif  Gal yra kokių spec patarimų, ko gali pradedantis nepastebėti?  g.gif

Na, as tepu kokiu 5 mm storiu grietineles sluoksni. Galima ideti zeles gabaliuku. Tortas skaniausias, kai pastovi diena, dvi, tada gerai sudreksta lakstai. Plakant grietinele, ji gerai isplakta skaitosi, kai bandant apversti inda, grietinele nekrenta is jo. Kas cia dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 02 18, 18:15)
Šiandien buvo antras bandymas  4u.gif

Tai jau galima sveikint, saunuole 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 18, 20:13)
Tai jau galima sveikint, saunuole 4u.gif

Kur čia jau sveikint? Čia tik lakštai, kitos ir tortą iš karto padaro cool.gif

Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 02 18, 20:43)
Kur čia jau sveikint? Čia tik lakštai, kitos ir tortą iš karto padaro cool.gif

Taigi tau butent tesla ir nesigaudavo, jei neklystu g.gif O jei si karta pavyko, tai valio thumbup.gif
Atsakyti
Kažkodėl mano pasąmonėje susiformavęs Medučio būtent iš tamsios tešlos vaizdinys smile.gif Cukraus niekad nedeginau, tad tortas išeidavo šviesutis. Šį kartą į tešlą įdėjau po 1 a.š. cinamono ir maltų gvazdikėlių – kvapas pasakiškas ir spalva tikrai meduoliška!
Atsakyti
Medaus tortas mmm...mniam-niam blush2.gif blush2.gif
Jis labai populiarus musu šeimoje blush2.gif Darau jį kiekviena savaite ir dar nepabodo(bent jau mano vyrukams) Tik mano receptukas šiek tiek kitos ax.gif pagal jį šį tortą gamindavo dar mano mama wub.gif
Atsakyti