Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(RiMami @ 2009 02 16, 19:10)
Oho kokia krūva paplotėlių  blink.gif  blink.gif  blink.gif Išbandyk mano grietininį kremą - aš dabar įsigudrinau į grietininį kremą damaišyti plaktos grietinėlės, puresnis kremas gaunasi wub.gif O paskutiniu metu dar į 1-2 sluoksnius dedu želės gabaliukų ir dar vieną sluoksnį apdėlioju bananų griežinėliais (juos būtinai apšlakstyti citrinos sultimis) - labai skanu ir gaiviau  wub.gif Kaip tik kitą savaitę užsiimsiu užsakymu būtent su žele+bananais+grietininis kremas. Tik tokiu kremu pertepus - negalėsi puošt su beze. Bet aš ir šią kliūtį įveikiau - tiesiog nedatepiau kremo iki kraštų, po to visus tarpus kruopščiai aptepiau plakta grietinėle taip "izoliuodama" grietininį kremą su želatina. O tada jau puošiau su beze. Taip padarytas mano tas didelis šimtadienio tortas buvo. Bet čia rizikingas toks būdas, bet man pavyko

aciu. kazka panasiai ir galvoju... vat tik kad grietinele su grietine maisyti, tai jauciu butu nedaeje bigsmile.gif

QUOTE(Masiania* @ 2009 02 16, 19:18)
Oho, kokia kruvele blink.gif Jei nesimiegos, reikes paskaiciuot, kiek vienetu lotuliukas.gif
Pertipimai: grietinele, grietine, jogurtas mirksiukas.gif

lygtais 75 buvo cool.gif tai iki 30 tortu truksta minimum tiek pat cool.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 16, 21:02)

lygtais 75 buvo  cool.gif  tai iki 30 tortu truksta minimum tiek pat  cool.gif

Apakinsi tokia dovana bigsmile.gif Ir su fura vesi dovanot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 02 16, 20:10)
Oho kokia krūva paplotėlių  blink.gif  blink.gif  blink.gif Išbandyk mano grietininį kremą - aš dabar įsigudrinau į grietininį kremą damaišyti plaktos grietinėlės, puresnis kremas gaunasi wub.gif O paskutiniu metu dar į 1-2 sluoksnius dedu želės gabaliukų ir dar vieną sluoksnį apdėlioju bananų griežinėliais (juos būtinai apšlakstyti citrinos sultimis) - labai skanu ir gaiviau  wub.gif Kaip tik kitą savaitę užsiimsiu užsakymu būtent su žele+bananais+grietininis kremas. Tik tokiu kremu pertepus - negalėsi puošt su beze. Bet aš ir šią kliūtį įveikiau - tiesiog nedatepiau kremo iki kraštų, po to visus tarpus kruopščiai aptepiau plakta grietinėle taip "izoliuodama" grietininį kremą su želatina. O tada jau puošiau su beze. Taip padarytas mano tas didelis šimtadienio tortas buvo. Bet čia rizikingas toks būdas, bet man pavyko

mmmm, labai skanus turėtų būti šitas kremas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 16, 17:58)
Projektas "30 tortu ir 1 zvakute"
prikepiau tsakant  ax.gif  biggrin.gif  dabar greit visos klokit kokius tik sugalvojat meducio pertepimus...
user posted image

vis tiek issiaiskinsiu umn.gif ka ne taip darau g.gif kodel man nesigauna tokio storio lakstai. O dabar galvoju ,kad pirma : kiausiniai buvo per mazi , todel nesigavo reikiamo kiekio teslos . antra: sodos buvo per mazai.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2009 02 17, 09:01)
vis tiek issiaiskinsiu umn.gif  ka ne taip darau  g.gif kodel man nesigauna tokio storio lakstai. O dabar galvoju ,kad pirma : kiausiniai buvo per mazi , todel nesigavo reikiamo kiekio teslos . antra: sodos buvo per mazai.

Na jei atvirai, tai manau, kad pas MAMICY jie truputį storoki gavosi blush2.gif (o gal tik nuotraukoje taip atrodo blush2.gif ) Dar pažiūrėk Cipciuko fotoreportažą apie medaus torto gamybą gal viską tu gerai darai. O kiaušinius reikia L dydžio imti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2009 02 17, 09:01)
vis tiek issiaiskinsiu umn.gif  ka ne taip darau  g.gif kodel man nesigauna tokio storio lakstai. O dabar galvoju ,kad pirma : kiausiniai buvo per mazi , todel nesigavo reikiamo kiekio teslos . antra: sodos buvo per mazai.

cia turek omeny, kad tu lakstu dydis yra labai mazas, tai storis gal ne taip atrodo... o siaip tai kiek kepiau nepasakyciau, kad labai man ten uzputotu nuo sodos... ir pyliau as tikrai ne putojimo metu, o jau normaliai nusiputojusia soda smile.gif

dar tiesa bandziau cukru padeginti ir supyliau i salta tesla... tai gavosi su griliazu lakstai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 17, 10:37)
cia turek omeny, kad tu lakstu dydis yra labai mazas, tai storis gal ne taip atrodo... o siaip tai kiek kepiau nepasakyciau, kad labai man ten uzputotu nuo sodos... ir pyliau as tikrai ne putojimo metu, o jau normaliai nusiputojusia soda smile.gif

dar tiesa bandziau cukru padeginti ir supyliau i salta tesla... tai gavosi su griliazu lakstai biggrin.gif

nu blyn, raudonom didelėm raidėm Cipciuko parašyta va čia paskaityk 4u.gif ir neputos, nes neteisingai pylei
supyliau i salta tesla. o čia antra klaidelė, man regis Cipciukas pila tikrai ne įšaltą tešlą, nes tada sušoka į gabalą cukrus mirksiukas.gif eik skaityti dar kartą Cipciuko pamokas, aš skaičiau gal 15 kartų, kol išsiaiškinau kaip, ką, kada daryti, Sėkmės kuo dideliausios 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 17, 10:53)
nu blyn, raudonom  didelėm raidėm Cipciuko parašyta va čia paskaityk 4u.gif  ir neputos, nes neteisingai pylei
supyliau i salta tesla. o čia antra klaidelė, man regis Cipciukas pila tikrai ne įšaltą tešlą, nes tada sušoka į gabalą cukrus mirksiukas.gif eik skaityti dar kartą Cipciuko pamokas, aš skaičiau gal 15 kartų, kol išsiaiškinau kaip, ką, kada daryti, Sėkmės kuo dideliausios 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Taigi kiekvienas gali daryti taip, kaip jam patinka ir visiskai nebutina tiksliai laikytis recepto ir vos ne mintinai ji ismokti, tai juk kulinarija, o ne vaistu gaminimas mirksiukas.gif
Tuoj uzmetys mane pomidorais
Atsakyti
Man irgi jie pasirode storoki g.gif as tai kai kepu, tai tokie sakyciau ploni gaunasi. Bet cia gal foto tik taip atrodo, kad storoki. As soda uzpilu actu, kol dar kaitinu tesla, tada i gerai ikaitusia supilu ta soda, ir suputoja. Nu ne baisiai suputoja, bet matosi, kai putos ant virsaus susidaro.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
O as sodos kiek kepiau is viso nenugesindavau meduciui rolleyes.gif Tik svarbu nepadauginti, nes vienakart siek tiek jautesi doh.gif ir tada labai geria man putoja, bet tikriausiai taip daryti nereikia lotuliukas.gif Ir puoda dedu tiesiai ant ugnies, o ne ant vandens voneles rolleyes.gif Dabar visai sumaisysiu nepatyrusias meducio kepejas unsure.gif Bet jus taip nedarykit, cia tik mano ismislai cool.gif
Atsakyti
Šiaip jei dedamas natūralus medus - tai soda tikrai tikrai pati su medumi sureaguoja ir gesinti tikrai nebūtina. Bet, kadangi mes Cipciuko medučiui naudojam dirbtinį medų - todėl ir gesinam.
Taigi Cipciukas neseniai rašė, kad sodą sudėti reikia, ką tik užgesintą, kol dar šaukšte reakcija vyksta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 02 17, 15:20)
Šiaip jei dedamas natūralus medus - tai soda tikrai tikrai pati su medumi sureaguoja ir gesinti tikrai nebūtina. Bet, kadangi mes Cipciuko medučiui naudojam dirbtinį medų - todėl ir gesinam.
Taigi Cipciukas neseniai rašė, kad sodą sudėti reikia, ką tik užgesintą, kol dar šaukšte reakcija vyksta  ax.gif

Man gavosi, ir siek tiek su anksciau nugesinta, kai jau isputojusi biggrin.gif ziuriu, cia mes kiekviena tiek visko prigalvojam lotuliukas.gif
Atsakyti