Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(eda9 @ 2009 02 14, 12:05)
Aš kepsiu ax.gif Pirmą kartą, gyvenime nieko nekepiau blush2.gif Bet kai visas temas tiesiog praryjau, tai kaip galima nebandyti? smile.gif

O kaip sodą nugesinti reikia?   blush2.gif

užpilk ant sodos šlakelį acto, o jei į tešlą dedasi grietinė, tai joje nugesinsi, įdėsi sodą į grietinę, užputos gausiai ir bus nugesinta mirksiukas.gif prašom, prašom, kuo daugiau naujokių, tuo smagiau dalintis patirtimi, klausimais, klaidomis, pastabomis, aš irgi neseniai pradėjau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 14 vasario 2009 - 12:16
Pristatau savo meduti smile.gif Per daug nepeikit, puost as nemoku blush2.gif Kaip skonis dar nezinau, vezu rytoj mociutei dovanu ax.gif

Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif ....tikras medutis ir patikėk , papuošimo jam užtektinai bigsmile.gif
Atsakyti
Mano pirmasis medutis, nepeikit labai doh.gif

user posted image
Atsakyti
Kaip Jūs visos iš pirmo karto taip padarot?? Belieka tikėti, kad nesudėtinga ax.gif

O stiklinė kokio dydžio turi būti? Arba kiek miltų gramais dėti?
Atsakyti

Cia mano medutis Valentino dienos proga

user posted image
user posted image

Cipciuk, jau antra karta kepu meduti pagal jusu recepta. 4u.gif

Pirma karta dejau miltu tiek kiek nurodyta recepte ir man gavosi doh.gif toookia kieta tesla, kad trupejo ir buvo sunku kocioti. Si karta miltu dejau maziau, tesla buvo minksta , kociojosi gerai , na bet ir neiskilo ji man nieko , na gal truputi. verysad.gif O jums taip graziai isakyla , tiesiog meduolis gaunasi, na tiesiog nesuprantu niekaip ka blogai darau g.gif gal orkaite kalta , na bet ir isejo man is pilnos normos tik 5 lakstai 24cm. skersmens tortukas . trupiniuku nedaug , tik tiek kiek nuo sonu nupjausciau . Kaip Jums tiek daug gaunasi g.gif Dabar tortas gavosi daug riebios grietineles ir mazai meduolio.

Ir dar , gal kas bandete kepti medaus torta ,kad lakstai butu tarsi biskvitas , purus . kazkada seniai pas drauge valgiau, uzsirasiau tik recepta,be darbo eigos , tik parasyta kad viskas maisoma ant garu , bandziau ir pati daryti , dar vaikai mazuciai buvo bet niekas man ten nesigavo , tai visa tesla nukeliavi i kibira . Tai dabar palyginau receptus , jie tokie pat , tik miltu dedasi tik trys stiklines. O kaip iskepti ta skysta tesla g.gif kokioje formoje ar kaip g.gif gal kas zinote . 4u.gif

Atsakyti
dar klausimas blush2.gif Rašo, kad "I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus isskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdanciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyti (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps. Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos ) , gerai ismaisyti, nukekti bliuda ir supilti miltus,"

Tai miltų su visais produktais nedėti, vėliau?
Atsakyti
Visu meduciai grazus, saunuoles mergaites.

QUOTE(amorosa @ 2009 02 15, 11:06)

Ir dar , gal kas bandete kepti medaus torta ,kad lakstai butu tarsi biskvitas , purus .

Jei tesla skysta, tai ja kaip ir paprasta biskvita turbut reikia kepti. Paemi isardoma forma, uzkloji ja popierium, pripili kazkiek teslos ir i orkaite, kai iskepa, isemi ir sekanti blyna kepi.

QUOTE(eda9 @ 2009 02 15, 11:23)
Tai miltų su visais produktais  nedėti, vėliau?

Miltus reikia deti jau kai tesla nuemi nuo garu voneles. O ant garu voneles reikia tesla statyti, visu pirma, kad margarinas ir medus istirptu, antra, pati teslos struktura keiciasi - labai puri tampa.
Atsakyti
nu čia mistika kažkokia, iš pilnos normos gaunasi 11 lakštų kaip uoga 24-26 cm skersmens, kočiojam 3-4 mm storiu, trupinukų jei dau nori, reikia 1 lakštą tam paaukoti mirksiukas.gif
ar labai karštai iškaitinai tešlą? ar nugesinai sodą? miltų gi ir recepte rašoma, gali pritrūkti arba ne, priklauso ir nuo kiaušinio dydžio, spėsit miltų dasidėti, neskubėkit sudėti iš karto, pilkit maišydamos tešlą, palaipsniui ir pamatysit, kaip puikiai gausis thumbup.gif miltai dedasi paskiausiai. Kai užsidedat bliūdelį ant garų, negali liestis jis su vandeniu, kaitinam kiaušinius, cukrų, medų ir margariną, kai gerai užkaista, supilam nugesintą sodą, tešla gausiai užputoja, nusikeliam tą biūdelį ir maišydamos medinius šaukštu palaipsniui pilamės sijotus miltus, turi gautis thumbup.gif nenuleiskit rankų thumbup.gif tikrai šaunus torčiukas. Grietinėlės kuriai buvo per daug, 5 lakštams tikrai kad per daug, medučio lakštai prapuolė grietinėlėje, tekit kitą kart mažiau, na iš savo patirties kiek žinojau, surašiau. Miltai dedami jau nukaitus bliūdelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 15, 11:37)
nu čia mistika kažkokia, iš pilnos normos gaunasi 11 lakštų kaip uoga 24-26 cm skersmens, kočiojam 3-4 mm storiu, trupinukų jei dau nori, reikia 1 lakštą tam paaukoti mirksiukas.gif
ar labai karštai iškaitinai tešlą? ar nugesinai sodą? miltų gi ir recepte rašoma, gali pritrūkti arba ne, priklauso ir nuo kiaušinio dydžio, spėsit miltų dasidėti, neskubėkit sudėti iš karto, pilkit maišydamos tešlą, palaipsniui ir pamatysit, kaip puikiai gausis thumbup.gif miltai dedasi paskiausiai. Kai užsidedat bliūdelį ant garų, negali liestis jis su vandeniu, kaitinam kiaušinius, cukrų, medų ir margariną, kai gerai užkaista, supilam nugesintą sodą, tešla gausiai užputoja, nusikeliam tą biūdelį ir maišydamos medinius šaukštu palaipsniui pilamės sijotus miltus, turi gautis thumbup.gif nenuleiskit rankų thumbup.gif tikrai šaunus torčiukas. Grietinėlės kuriai buvo per daug, 5 lakštams tikrai kad per daug, medučio lakštai prapuolė grietinėlėje, tekit kitą kart mažiau, na iš savo patirties kiek žinojau, surašiau. Miltai dedami jau nukaitus bliūdelį 4u.gif

Na viska dariau lygiai taip kaip parasyta , ir suputojo graziai idejus nugesinta soda , tiesiog kaip kremas gavosi , ir miltus dejau jau nuo ugnies nukelus g.gif , na bet kaip reikejo tesla dalinti , norint ja padalinti i 11 daliu , tai jau blink.gif toookia permatoma butu buvusi g.gif kur jau ten tada 3-4mm. ir orkaite gerai atrodo ikaitinu toks jausmas ,kad ta tesla nekyla ,o dega ilgiau palaikius g.gif Na orkaite ne elektrine , o dujine paprasta, ir iki kiek temperaturos ikaista nezinau.
O grietineles tai ir taip maziau dejau , tik du indelius po 500ml.jei dar tiek buciau dejusi , tai kur ten blink.gif butu tik grietinele.
na vis tiek dar kada bandysiu daryti , pigus jis gaunasi , tai ir galiu dazniau semyna lepinti
Atsakyti
Cipciuko fotosesiją tada dar kartą peržiūrėt reikia, niekas niekur nepakyla, vos vos pastebimai papurėja lakštelis, kepamas jis ne ilgiau kaip 2-4 minutes, pakilimu tešlos nelabai pavadinsi, na pakyla šiek tiek kepant kiek spėja, viską man regis darai gerai, per daug savikritikos lotuliukas.gif ne taip kaip meduoliai schmoll.gif man regis viską gerai darai, tik iš pilnos normos, tai tikrai bent 10 lakštų ir vienas trupiniams turi išeiti, kočiok karštą. Aš dariau taip: iš karštos tešlos susivoliojau tokį volą0dešrą, ją su žirklėmis į 11 dalių sukarpiau ir staigiai kočiojau, dėjau į orkaitę, ištraukus apipjoviau lėkštę užsidėjus ir vsio bigsmile.gif net lėkštę pamatavau 23 cm skersmens lėkštė, iškepiau 11 lakštų, o ką apipjausčiau, tai liko trupiniams, kurių užteko 2 tortams, ir dar šiandien tebeturiu gerą saują o su jais papuošiau dar papildomai du tortukų 17 cm skersmens šonus ir 1 torto 26 cm skersmens, pakočiok nuo dūšios 4u.gif gausis viskas puikiai, ir dar man klausimas, kokius miltus dėjai?????
Atsakyti
user posted image
Neperseniausiai ir as kepiau meducio torta pagal Cipciuka, isejo labai skanus, dziaugiausi savo pirmu bandymu essen.gif:
Taciau turiu pastabeliu:
mane suklaidino sis pasakymas unsure.gif
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 01 07, 22:14)
Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas
Tad dziaugiausi, kad ne is puses normos dariau o is 2/3, gavau ~24cm skersmens keturiu sluoksiu torta.

Taip pat grietineles kita karta naudociau gerokai maziau, 1-nai teslos normai - puse kiekio grietineles... bigsmile.gif

O kokio dydzio tortus jus gaunate? Gal cia tik man toks nestandartas... g.gif
Atsakyti