QUOTE(Olesta @ 2009 02 15, 11:37)
nu čia mistika kažkokia, iš pilnos normos gaunasi 11 lakštų kaip uoga 24-26 cm skersmens, kočiojam 3-4 mm storiu, trupinukų jei dau nori, reikia 1 lakštą tam paaukoti
ar labai karštai iškaitinai tešlą? ar nugesinai sodą? miltų gi ir recepte rašoma, gali pritrūkti arba ne, priklauso ir nuo kiaušinio dydžio, spėsit miltų dasidėti, neskubėkit sudėti iš karto, pilkit maišydamos tešlą, palaipsniui ir pamatysit, kaip puikiai gausis
miltai dedasi paskiausiai. Kai užsidedat bliūdelį ant garų, negali liestis jis su vandeniu, kaitinam kiaušinius, cukrų, medų ir margariną, kai gerai užkaista, supilam nugesintą sodą, tešla gausiai užputoja, nusikeliam tą biūdelį ir maišydamos medinius šaukštu palaipsniui pilamės sijotus miltus, turi gautis
nenuleiskit rankų
tikrai šaunus torčiukas. Grietinėlės kuriai buvo per daug, 5 lakštams tikrai kad per daug, medučio lakštai prapuolė grietinėlėje, tekit kitą kart mažiau, na iš savo patirties kiek žinojau, surašiau.
Miltai dedami jau nukaitus bliūdelį
Na viska dariau lygiai taip kaip parasyta , ir suputojo graziai idejus nugesinta soda , tiesiog kaip kremas gavosi , ir miltus dejau jau nuo ugnies nukelus
, na bet kaip reikejo tesla dalinti , norint ja padalinti i 11 daliu , tai jau
toookia permatoma butu buvusi
kur jau ten tada 3-4mm. ir orkaite gerai atrodo ikaitinu toks jausmas ,kad ta tesla nekyla ,o dega ilgiau palaikius
Na orkaite ne elektrine , o dujine paprasta, ir iki kiek temperaturos ikaista nezinau.
O grietineles tai ir taip maziau dejau , tik du indelius po 500ml.jei dar tiek buciau dejusi , tai kur ten
butu tik grietinele.
na vis tiek dar kada bandysiu daryti , pigus jis gaunasi , tai ir galiu dazniau semyna lepinti