Mamytės, ar buvo kam taip, kad vaikas iš viso nesižioja pamatęs šaukštelį, sukasi nuo jo ir dar tranko per rankas, kai pamato jį. Nu kažkos košmaras Nebežinau net ką bedaryti Ir šaukštelius keičiau visokius ir bliudeli duodu pačiai, nu nesižioja ir sukinėjasi nors tu ką
Prie viso to, per mėnesį nieko nepriaugom, tai gydytoja krūva siuntimų davė, baisu, kad kas blogo nebūtu
Sveikos,
Pagaliau radau temą dūšiai išlieti.
Nevalgo mano mergina
Ji pripažįsta tik MP. Daržovienės su mėsa suvalgo kokius 30ml, kruopienės kaip kada 30-80ml. Jau nebeįsivaizduoju kaip jai įtikti
Svorio kolkas priauga normaliai, ačiū Dievui.
Einu jūsų praitą temą paskaitinėsiu, gal kokių minčių rasti kaip pamaitinti nevalgiukę
Pas mus tas pats, tik dar per šaukštelį netranko
Pagaliau radau temą dūšiai išlieti.
Nevalgo mano mergina
Ji pripažįsta tik MP. Daržovienės su mėsa suvalgo kokius 30ml, kruopienės kaip kada 30-80ml. Jau nebeįsivaizduoju kaip jai įtikti
Svorio kolkas priauga normaliai, ačiū Dievui.
Einu jūsų praitą temą paskaitinėsiu, gal kokių minčių rasti kaip pamaitinti nevalgiukę
QUOTE(urgit@ @ 2009 01 07, 17:47)
Mamytės, ar buvo kam taip, kad vaikas iš viso nesižioja pamatęs šaukštelį, sukasi nuo jo ir dar tranko per rankas, kai pamato jį. Nu kažkos košmaras
Pas mus tas pats, tik dar per šaukštelį netranko
Labas Maniskis irgi nesizioja, tai nors ir taip negalima, bet rodau vis kitus daiktus (zaislai neidomu ) ir taip valgom. Dabar pratinames prie jogurto ir varskytes, bet nenoriai , vos ant sauksto galiuko duodu, tai susiraukia. Ir dar nemokam kramtyt
Nu ir pas mus kazkoks pravalas
Pamato sauksteli ir viskas, sukasi, susiciaupia nors tu ka
Neduoda nei paziureti ar dantukai dygsta, nei patepti.
Zodziu prie burnos geriau nelysk
QUOTE(urgit@ @ 2009 01 07, 18:47)
Mamytės, ar buvo kam taip, kad vaikas iš viso nesižioja pamatęs šaukštelį, sukasi nuo jo ir dar tranko per rankas, kai pamato jį. Nu kažkos košmaras Nebežinau net ką bedaryti Ir šaukštelius keičiau visokius ir bliudeli duodu pačiai, nu nesižioja ir sukinėjasi nors tu ką
Prie viso to, per mėnesį nieko nepriaugom, tai gydytoja krūva siuntimų davė, baisu, kad kas blogo nebūtu
Mums taip buvo ...Sirgom, todel kruva vaistuku sauksteliu duodavom, tai paskui labai saukstuko bijojo Tik praejus keliems menesiams vel pradejo paimt duodama juo maista..Nepadejo nei sauksteliu keitimas, jo nepripazino kaip irenginio Zinok, as rankom duodavau i burnyte maisteli..Aisku, vaizdas buvo labbbai neestetiskas
Papildyta:
QUOTE(urgit@ @ 2009 01 08, 14:02)
Nu ir pas mus kazkoks pravalas
Gal mazuliui skauda? Mums taip buvo...Tai, pasirodo, kad gerkles bedos buvo, o mes nesupratom, kol neuzkimo, nes viskas be temperaturos ..
Mano mergaite irgi nevalgiukas, nemegsta nei MP, nei tyreliu. Dviese su vyru pamaitinam - kai teti pamato issizioja. Padeda ir valgymas pries veidrodi Reikia, matyt, kompanijos valgymui
Sveikos
ir aš pagaliau atradau temelę labai aktualią. Nuo gimimo mano mažė nevalgi. Kiekvienas valgymas tai kova. Vis dar MP maitinu, pradžioje pavalgo kelias minutes, paskui žviegia, tai raminu, nešioju, per langą žiūrim. Paskui apsnūsta ir vėl traukia, bet dažnai reik krūtį judinit tapšnoti,kad veiksmas vyktų. Ir priaugam mažai po 300-400 g. paskutinį mėn iš viso tik 200 priaugom. Gimė mažytė 2,84 kg, o dabar 5 mėn. sveria tik 5,5 kg.
Dabar nauja atrakcija žindant nešioti,tūpinėti arba žiūrėti per langą į varnas ar vakare į šviesas. Tai šiek tiek padeda.
Aš iš tų mamų, kurios yra įsitikinę, kad iki 6 mėn. nereik nieko papildomai duoti, bet... nedaug svorio priaugam, tai liepė jau nuo 5 mėn. primaitinti. Gyd. primygtinai liepė pradėti nuo banano, o ne nuo bulvės man taip baisu, kai ji tokia nevalgi, kad bulvė bus neskanu po saldaus banano ir iš vis atsisakys valgyti. O kaip bus su MP jo dar labiau nevalgys
Dar tik vieną kartą daviau paragauti banano, nepuolė žiotis, tai palei lūpas paterliojau, nulaižė, paskui lyg prasižiojo.
Aš kaip ir jūs bandau susitaikyti, kad bus ir toliau nevalgiukė, bet vis dar turiu viltį, kad gal paaugs ir pasitaisys valgymas. Nors ir aš ir MB buvom nevalgiukai
ir aš pagaliau atradau temelę labai aktualią. Nuo gimimo mano mažė nevalgi. Kiekvienas valgymas tai kova. Vis dar MP maitinu, pradžioje pavalgo kelias minutes, paskui žviegia, tai raminu, nešioju, per langą žiūrim. Paskui apsnūsta ir vėl traukia, bet dažnai reik krūtį judinit tapšnoti,kad veiksmas vyktų. Ir priaugam mažai po 300-400 g. paskutinį mėn iš viso tik 200 priaugom. Gimė mažytė 2,84 kg, o dabar 5 mėn. sveria tik 5,5 kg.
Dabar nauja atrakcija žindant nešioti,tūpinėti arba žiūrėti per langą į varnas ar vakare į šviesas. Tai šiek tiek padeda.
Aš iš tų mamų, kurios yra įsitikinę, kad iki 6 mėn. nereik nieko papildomai duoti, bet... nedaug svorio priaugam, tai liepė jau nuo 5 mėn. primaitinti. Gyd. primygtinai liepė pradėti nuo banano, o ne nuo bulvės man taip baisu, kai ji tokia nevalgi, kad bulvė bus neskanu po saldaus banano ir iš vis atsisakys valgyti. O kaip bus su MP jo dar labiau nevalgys
Dar tik vieną kartą daviau paragauti banano, nepuolė žiotis, tai palei lūpas paterliojau, nulaižė, paskui lyg prasižiojo.
Aš kaip ir jūs bandau susitaikyti, kad bus ir toliau nevalgiukė, bet vis dar turiu viltį, kad gal paaugs ir pasitaisys valgymas. Nors ir aš ir MB buvom nevalgiukai
Labas Man irgi teko primaitinet anksciau- 4.5 men. Taip rekomendavo gydytoja, nors kaip dabar galvoju, gal reikejo duot papildomai misinuko, o ne kieto maisto. Nes matyt skrandukas ilgiau virskindavo kad nenoredavo mp ilgiau. Pries primaitinima priaugom 500 g, pradejus primaitint- 300g Pradejom nuo bulves-morkos. Bet kad ir papildomo maisto vaikas suvalgydavo nedaug. Sunui kaip tik nepatinka saldziai valgyt- kruopu koses turi but be priedu, is tyreliu tik moliugo-obuolio pripazista Banano valgydavo kelis saukstelius, jei daugiau-apsivemdavo . Manau, kad reikia vadovautis nuojauta, pagal vaika ziureti kas jam patinka, ne visada gydytojai teisus.
QUOTE(neju @ 2009 01 12, 12:53)
Labas Man irgi teko primaitinet anksciau- 4.5 men. Taip rekomendavo gydytoja, nors kaip dabar galvoju, gal reikejo duot papildomai misinuko, o ne kieto maisto. Nes matyt skrandukas ilgiau virskindavo kad nenoredavo mp ilgiau. Pries primaitinima priaugom 500 g, pradejus primaitint- 300g Pradejom nuo bulves-morkos. Bet kad ir papildomo maisto vaikas suvalgydavo nedaug. Sunui kaip tik nepatinka saldziai valgyt- kruopu koses turi but be priedu, is tyreliu tik moliugo-obuolio pripazista Banano valgydavo kelis saukstelius, jei daugiau-apsivemdavo . Manau, kad reikia vadovautis nuojauta, pagal vaika ziureti kas jam patinka, ne visada gydytojai teisus.
MP aš turiu pakankamai, kad tik ji valgytų daugiau iš buteliuko negeria iš vis. Šiandien antrą dieną daviau banano truputį, tai apsivėmė gal ir ji nemėgsta saldžiai, kažkaip nuo pradžių norėjau nuo bulvės pradėti, jaučiu ryt taip ir darysiu, neklausysiu ką ta pediatrė kalba. Juk bananai ne mūsiškis augalas, chemikalų prisotintas, gal jau geriau lietuviškas obuolys iš močiutės sodo.
Ryt ekspermentuosiu žiūrėsiu kaip valgys
mano sūnus prastai labai valgydavo,nesižiodavo maitinamas.Valgant padėdavau dubenėlį su vandeniu,kad nors kiek užsižaistų ir aš galėčiau primaitinti o po kiekvieno,tokio pavalgymo,kelis kartus per dieną, tekdavo virtuvę plauti,nes visur pritaškydavo Dabar jis jau mokyklinukas,bet taip ir liko nevalgus Viskas neskanu,nepatinka..aš jus labai gerai suprantu Dabar pas mus auga mažoji,tai ji,draugauja su šaukšteliu
Atrodo, ir mano mazoji "susipyko" su saukstu. Nesizioja, nors tu ka. Ir dar tranko, stumia, zodziu, ne nebandyk lyst su saukstu. Tai siek tiek pavalgom, kai uzsizaidzia su kokiu keistu daiktu (na, pvz ledu formelem). O ka gauna i ranka, tai viska valgo, tad i ranka duodu ir virta morka, virtas kitas darzoves, mesyte, bet ka daryt su varske, jogurtu, kruopom???