Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai nevalgiukai

Teisybę sakai joviliukste. Kai praalgsta tai viską beveik valgo biggrin.gif mano mergytei ryt 8 mėn., bet kartais tikrai sunku įsiūlyti košytę. Jei jau nevalgo, ati palaukio kokia 15-30 min ar daugiau kol praalks ir tada duodu. Praalkus kerta košyte išsijuosus. Žinau, kad nemėgsta grikių košės, jai bloga nuo jos, tai grikius maišau su kitomis košytėmis, nes juose yra nemažai vertingų mineralinių medžiagų. O pradėkim prigalvoti visokių pamaloninimų kad valgytų, tai paskui išsilepinsime to net nepastebėdamos, paskui visai nebesusikalbėsime, nebeklausys ir nebekreips dėmesio į pastabas blush2.gif
Jei nevalgo pusryčių, vadinasi nespėjo prasibudinti, arba vakare eidamas miegoti daug prisikirto, todėl pusryčių nebenori. Jei pietu nenori, gal užkandžiavo, gal saldumynų prisibvalgė. Paprasčiausiai, manau, reikia pakoreguoti vaikučio valgymo įpročius (kad valgytu vienu laiku, kad mažiau valdytų saldumynų, kad daugiau judėtų, kad daugiau pabūtų gryname ore, tuomet daugiau praalktų). Kaip vaikučius pratinate valgyti ir ką valgyti, taip jie ir įpranta. Kaip vienas garsus filosofas yra pasakęs: vaikas - tai balta lenta, kurioje galime kažaką įrašyti. Čia jau mano nuomonė smile.gif mano mergytė dar maža, daug negaliu kalbėti apie vaikų auklėjimą, bet, kadangi dirbu mokytoja, tai jau iš praktikos su mokinias šiek tiek žinau rolleyes.gif
Jei jau neturi apetito, tai jau tikrai reikėtų pavartyti nevalgiukų temą. SĖKMĖS biggrin.gif
Atsakyti
maniske tai isigudrino valgyti knygeles "skaitydama" nes jei neduodu jokio uzsiemimo nei zaislo, nei knygeles tai lipa lauk is kedutes ir buna kova o ne valgymas doh.gif

o del baltos lentos tai nesutinku schmoll.gif zmogeliukai jau gimsta kazka atsinesdami i si pasauly savito..vienas, ziurek, vaikas gali vagyti kiek duosi vos ne iki apsivemimo o kitas visai nevalgus ir turi uzzaisti kad valgytu...ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 05 gegužės 2008 - 09:30
QUOTE(sypsnis2 @ 2008 05 04, 22:01)
Teisybę sakai joviliukste. Kai praalgsta tai viską beveik valgo  biggrin.gif 

drinks_cheers.gif tikra teisybe,o be to reikia dar i savo iprocius atsizvelgti,jei mama,tetis valgo prie televizoriaus,tai vaikas ir nori ta pati daryti.Jei tevai limonada ar ka nors kita geria is butelio,tai vaikas ir ta pati darys.
Atsakyti
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 09, 19:47)
O kiek jus siaip laiko per visa diena praleidziate prie filmuku?
Mes siaip TV neturim, bet yra kompas ir auksinis zodis "TABIAI" - kuris istariamas vos pramerkus akis, pries valgi ir dar ilgai po jo.
Kartais labai kremtuosi, kad vaikui daznai nusileidziu ir duodu spoksot, kad ir i l.grazius filmukus (rusiskus  4u.gif ), reiketu daugiau uzsiimti su berniuku... Nu bet cia kita problema.
O va del maitinimo tai biski kitaip. Kazkaip sunkiai mes su maistu draugaujam, tai ir "tabius" tenka kviestis.

Kaip fain, kad atsirado tokia temukė norėjau pati užvesti ir sužinoti ar dar kas nors taip elges, bet pasidrovėjau blush2.gif
Šeip žinau, kad tai yra labai blogai nes ,mum tik du metukai doh.gif Sesuo mano sako vajetus nuo dviejų metukų prie pc doh.gif nes jis jau moka ir įjungti jį ir paspaust įdėt kompaktą doh.gif Mes pc piknaudžiaujam tiuk valgant blush2.gif nes maniškis didelis nevalgiukas doh.gif tai kai Makvynas suka ratus mes kertam ir mėsytę ir sriubytę blush2.gif
Prie bendro stalo mano sunytis noriau valgo, bet, kad taip būna tik vakarienė savaitgaliais su tėtuku. O šeip jei mes vieni be šansų jį žmoniškai pamaitinti unsure.gif Beje padeda grynas oras ir laukas tada tik spėk pro duris įžengti thumbup.gif tai pirmu taikymu nusirengiam nusiplaunam rankas ir aš lekiu į virtuvę lotuliukas.gif Tad jau pietukus būnu iš anksto pasiruošusi prieš einant į laukutį mirksiukas.gif nes maniškis toks nekantruolis rolleyes.gif doh.gif
Mamytės norėjau užduot klausimėlį, o jūsų vaikučiai irgi tokie nekantrūs doh.gif nes maniškis tai visai neturi kantrybės blush2.gif o gal tai priklauso nuo auklėjimo g.gif nes aš palepinus savąjį esu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikonda: 05 gegužės 2008 - 14:17
QUOTE(luckylein @ 2008 05 05, 08:17)
reikia dar i savo iprocius atsizvelgti,jei mama,tetis valgo prie televizoriaus,tai vaikas ir nori ta pati daryti.Jei tevai limonada ar ka nors kita geria is butelio,tai vaikas ir ta pati darys.

Teliko pas mus visai namuose nera. Per intera paziuriu zinias ir man gana is to ka jis siulo. Prie kompo vaikas musu net nemato, jei juo naudojames, tai tik kai jis miega.
Lauke kasdien po 2-3val! Cia jau butinai.
Pati visada gaminu namie, sveika maista. Nemegstu uzkandziauti ir ne vienam is musu seimyneleje to neleidziu. Neesam su vyru ir saldumynu megejai, tai ju namuose nebuna (arba tik tada kai man niestumas paliepia - bet ir tai l.retai mirksiukas.gif ).

Nu ko dar bereiketu... Ogi cia ir galiu teigti, kad tie musu vaikai ne balta lenta - jie turi savo norus, savo uzsispyrimus, savo poziuri i tai ka daro teveliai. Neprikisi tu jiems visa ko tik uzsigeidei (ir ne tik maisto prasme). Sakyciau Mokytoja tai turetu kaip tik buti realiai patyrusi.
Zinoma, svarbu auklejimas, ugdomos manieros, iprociai - cia nekvestionuojama. Bet per tam tikrus dalykus neperlipsi ir auksciau bambos neissoksi. Tada kartais ir nusikalsti pries savo isivaizduojamai idealu auklejima - bent multika per pc paleidi. Zinoma ir tai ne visada, ir ne kiekv.valgyma, bet kartais tai gelbsti - nes kiek gali patiekalu pridaryti vienam pavalgymui: pirmas - netiko, antras - neskanus, trecias - negrazus.... o jau su penktu ir jungi kompa.
Tarp kitko, nevalgumas - paveldimas. Vyras ziuri i musu berniuka ir sako: "atsimenu ir as taip dariau!"

Wikonda, ka tu turejai omeny sakydama nekantrus. Cia kai valgo neisedi ir nekantraudamas bega nuo stalo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 05 gegužės 2008 - 16:21
QUOTE(Gelyteee @ 2008 04 09, 12:55)
Sveikos, mamyte,

turbut kiekviena turejom sunkumu su vaiko valgiu. Mes irgi vargstam - siaip berniukas musu nevalgiukas. Isigudrino valgyti su filmukais - visokiais teletabiais ir rusiskais. Zinau, kad tai negerai, kaip kad ir zinau, jog jis jau per didelis valgyti trinta (kaip kudikeliams) maista. Bet kad kitaip nei krust! Jei duodu kasniais - kavoja viska uz zando ir nekramto, net nesvarbu kad filmukas eina.
Gal sakau veliau jis isaugs is to valgymo su TV?

Ar jus taip darot?  blush2.gif

Vajei, parašei mūsų situaciją doh.gif Mėsytę ir kitus rimtus valgius valgom žiūrėdami Teletabius, gyvūnų paveikslėlius, mažylių nuotraukas ir pan. doh.gif Aš jai visai neduodu saldumynų, ir jokių užkandžiavimų tarp valgių, išskyrus vandenuką. Atrodo, išalksta, pirmus kąsnius sukramto, nuryja, o paskui nė krust. Vargo vakarienė doh.gif
Bet šiandien ryte vyras dukrą maitino, tai jis neturėjo kantrybės su ja terliotis, tai po pusryčių išsivedė laukan, o kai grįžo prieš pietus, dar nebuvau spėjus sriubą išvirti. Tai mažoji buvo tokia išsilaksčius lauke, tokia peralkus, trynėsi aplink mane, zyzė valgyt norėdama blink.gif Kai pasodinau į kėdę, į rankas daviau virtą vištienos blauzdelę, tai žiūriu, tik kanda dideliais kąsniais ir kramto, kramto, kramto bigsmile.gif Ir dar žiūri, kad aš čia to buljono duosiu užsrėbt bigsmile.gif Tai čia pirmas kartas toks. O po pokaičio miego vėl ėjom į lauką, išsidūko, ir dar grįžus neskubėjau duot valgyt. Bet ir vėl mėsytę su kruopom valgėm su Teletabių pagalba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2008 05 05, 16:37)
Vajei, parašei mūsų situaciją  doh.gif  Mėsytę ir kitus rimtus valgius valgom žiūrėdami Teletabius, gyvūnų paveikslėlius, mažylių nuotraukas ir pan.  doh.gif Aš jai visai neduodu saldumynų, ir jokių užkandžiavimų tarp valgių, išskyrus vandenuką. Atrodo, išalksta, pirmus kąsnius sukramto, nuryja, o paskui nė krust. Vargo vakarienė  doh.gif
Bet šiandien ryte vyras dukrą maitino, tai jis neturėjo kantrybės su ja terliotis, tai po pusryčių išsivedė laukan, o kai grįžo prieš pietus, dar nebuvau spėjus sriubą išvirti. Tai mažoji buvo tokia išsilaksčius lauke, tokia peralkus, trynėsi aplink mane, zyzė valgyt norėdama  blink.gif  Kai pasodinau į kėdę, į rankas daviau virtą vištienos blauzdelę, tai žiūriu, tik kanda dideliais kąsniais ir kramto, kramto, kramto  bigsmile.gif  Ir dar žiūri, kad aš čia to buljono duosiu užsrėbt  bigsmile.gif  Tai čia pirmas kartas toks. O po pokaičio miego vėl ėjom į lauką, išsidūko, ir dar grįžus neskubėjau duot valgyt. Bet ir vėl mėsytę su kruopom valgėm su Teletabių pagalba  doh.gif

Isivaizduoju, kaip jums faina!!! Tokie mazyliu - nevalgiuku pokstai teveliams biski dangu priartina clap.gif

Mudvieju vaikuciai tokio pat amziaus - mano tik 4dienom veliau gimes victory.gif

Kazkaip kai pradejau i sm rasineti, gal biski apsiraminau, gal siaip geras oras veikia, bet namuos daugiau ramybes del tu valgymu atsirado. Dabar berniukas islaukia tetes is darbo ir sedasi su juo valgyt - tai su kiekv.isiziotu kasniu plojam clap.gif , visaip dalyvaujam - giriam, aikciojam ir atsizaveti negalim, kaip jis cia susimaste valgyti PATS. yahoo.gif As jau nevalgiuku temoj minejau, kad cia daug kas turbut nuo manes priklauso ir nuo mano poziurio i sita nevalgymo reikala. Kai pati nepanikuoju, tai atrodo ir vaikas apsiramina, net valgyt be tabiu pradeda.

Kartais taip sunku atrasti raktus i Ismintinga Motinyste....
Bandysim tobulet toliau yess.gif
Atsakyti
Maniskiui 2.5, valgo virtuveje. Retkarciai gali pasiprasyti pavalgyti svetaineje prie teliko ar kompo su filmukais, kartais leidziu (tik jei laiko mazai yra ir reikia, kad greiciau ir pan.), nors stengiuosi, kad tai neperaugtu i sistema. Maniskis iki siol valgo maitinimo keduteje, bet megsta joje stoveti ir ziureti pro langa i masinas (bet nepamirsta valgyti).

O siaip, kai vaikas alkanas, jis valgo. Galima paeksperimentuoti ir nemaitinti per prievarta. Suvalge 3 saukstus koses, nenori - nereikia. Bet tarp valgymu nieko neduoti isskyrus vandeni. Per pietus tikrai valgys. Yra labai nedaug tokiu tikru nevalgiuku, kuriems, kaip Coliukei, pakanka puses grudo per diena wink.gif Dazniausiai, toki isbandyma sunkiau pakelia mamytes ir dar sunkiau mociutes (kaip gi vaikas liks nevalges!!!) wink.gif O vaikas greitai supranta nauja tvarka.

Kitas variantas, kuris man yra priimtinas, kai matau, kad aktyvumo lygis didelis ir vienoje vietoje mazius tikrai neissedes - vaikas laksto, zaidzia ir atbega maisto kas pora minuciu (t.y. kramto begiodamas ar zaisdamas). Bet jis atbega pats. Dazniausiai, kai vyras pareina veliau is darbo ir norisi su juo pakalbeti, sedim virtuveje, kol jis valgo, o mazius "prisijungia" laiks nuo laiko. As su saukstu is paskos tikrai nelakstau, o jis su malonumu pavalgo.

Mano galva, tragedijos, kad vaikas ziuri TV ir valgo nera, jei jis gali valgyti ir be TV. Mes su vyru irgi kartais piktnaudziaujam (as megstu paskaityti valgydama, vyras - prie kompo pasedeti), todel reikalauti visiskai kito elgesio is sunaus neturiu moralines teises wink.gif bet kol auga ir formuojasi iprociai, bandysiu formuoti juos teisingai. Neteisingu iprociu pats po to prisigaudys wink.gif
Atsakyti
QUOTE(luckylein @ 2008 05 05, 11:17)
drinks_cheers.gif tikra teisybe,o be to reikia dar i savo iprocius atsizvelgti,jei mama,tetis valgo prie televizoriaus,tai vaikas ir nori ta pati daryti.Jei tevai limonada ar ka nors kita geria is butelio,tai vaikas ir ta pati darys.

mes visi valgom virtuvej, o vyresniajam sunui turi buti ijungtas televizorius nors kitam kambary, kad girdetu multikus, kitaip nevalgo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodinka @ 2008 05 07, 17:54)
Bet tarp valgymu nieko neduoti isskyrus vandeni. Per pietus tikrai valgys.

Va, čia tai teisybė. Sultys labai numuša apetitą. Aš savo nevalgiukau jokių užkandžių ir gėralų neduodu tarp maitinimų,, nes kitaip visai nevalgo
Atsakyti
Na as issprendziu lengvai si problema. Buna ir mus nevalgadieniu ir nieko nevalgymu. Tiesiog pasiulau, o jei nenori ( buvo kad dvi dienas per visa diena pora sauksciuku tesuvalge), bet po to ir pusrycius ir pietus ir vakariene slamste net ausys krutejo. na juk ir mums dienu nevalgadieniu, tad kantriai islaukiu ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
oj gera tema...psiguodziau perskaicius... ne mano vienas. ishtikro manishkis fazem nevalgo...kartais dantis kaltinu kartais savo tingejima itikti vaikui....nors zinau kas jam patinka g.gif bet negali maitinti 3im megstamiausiais pateikalais.... doh.gif
pvz pas mus beda ta, kad jam kas kart ivairaus maisto norisi....jei valge blynus shiandien nevalgys ju rytoj, reik palaukt ir tada siulyt..palauki kokias 3 dienas ir vel mielai valgo...vat cia laime. bet shiaip fazes jam uzeina...vienakart valgo kaip praplyshes, kitakart nieko....o ir su skoniu neitiksi....valgo viska kas nu labai specifishka, pvz, menkiu kepeneles, silke, sushi, ikras, alyvuoges....nu bet gi tokiu maistu nemaitinsi.....
sriubas megsta labai, bet vel....sriubom gyvas nebusi...juk nera labai sotu...
saldumynai...kol kas neduodu. jam 1.5 metu o galvoja kad saldainiai tik zaidimams, nes atsikast nebando. manau tai prieshas visai mitybai. del to stengsiuos iki 3 metu ishlaikyt neragavusi. mociutes jau prigrasintos nenesht ir nesiulyt...kol kas laikosi lotuliukas.gif
bandziau uzkandziu sumazint ir duot vitamino C........berods taisosi apetitas ir valgo kas paduota.... unsure.gif tfu ftu tfu rolleyes.gif
Atsakyti