Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai nevalgiukai

QUOTE(Luttuke @ 2010 05 26, 22:34)
Nu ka, panasu, kd pas mus pasikeitimu yra.  bet su nevalgiukais butinai eikit pas gastroenterologus, kad darytu tyrimus. Pas mus kolks nieko blogo nerado, tikiuosi, kad ir neras, o baigus gerti vaistukus gal geresnis apetitas nedings. Siaip vaikas bent kazka turetu noreti valgyti. O visiskas nesidomejimas maistu turetu tureti kazkokias priezastis. Tiesa svoris kolkas nelabai auga, bet bent jau vaikas VALGO!!! Aisku, sako zmones, kad sulaukes metuku vaikutis vel pradeda isrankus maistui darytis... Ziuresim...


laba, nuosirdziai del jusu dziaugiuosi.
svoris kur buves kur nebuves, svarbu vaikas valgo kad ir labai mazai bet bent kazkokio noro yra ir domejimosi maistu.

as baigiu absoliucia isproteti.
uzsiregistravom pas gasroenterologa birzelio 14 anksciausiai yra vietos.
nezinau ar islauksim.
neatsimenu kada dukra paskutini karta valge. ant svarstykliu - 300gr. tiesa paskutiniu metu 'is kazkur' paaugo svoris iki 9kg , nors per pirmaji gimciuka svere 7.9kg. nors pagerejimo ir nebuvo, tai sunku ir pasakyt is kur priaugo, aisku nesiskundziu.
bet man kiekvienas maitinimas yra absoliutus stresas. gal delto kad esu nestuke.gif o gal delto kad pervargstu ar ka, bet nebeturiu jokios kantrybes nei nereaguot nei nekreipt demesio nei ko.
juk nenormalu kai nera maistuko kuris nors kiek domintu? nei ledai, nei sokoladai, nei tortai.. ka jau kalbet apie mesas,zuvis ar darzoves.


dabar galvoju dar kol galiu skristi lektuvu,gal kas parekomenduotumete gastroenterologu kaune? grizciau i lt, nes cia tai kol mes ko sulauksim...
unsure.gif
Atsakyti
O nevalgumas negali būti paveldimas kažkaip?
Pirmagimis nevalgus ir svoris neauga normaliai - ieškojom ligų - nieko neradome...
Mažoji - lygiai tas pats doh.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 27, 19:32)
O nevalgumas negali būti paveldimas kažkaip?
Pirmagimis nevalgus ir svoris neauga normaliai - ieškojom ligų - nieko neradome...
Mažoji - lygiai tas pats  doh.gif


Kai mes būdami kokių metukų ėjom iš proto ir ligų ieškojom tai vienas gydytojas man ir pasake ko jūs norite iš to vaiko juk pati turbūt per dieną nesuvalgote dešimtmečio rekomenduojamos dienos normos doh.gif gal ir grubiai pasakė, bet privertė atsipeikėti gal iš tiesų, nenumirs iš bado. Tada ir baigėme tą nesveiką kišimą maisto per prievartą ir gudrybes. Dieve kaip tada palegvėjo nustojau bijoti maitinimo valandų ir maitinimo kėdės. doh.gif
Nu ir ką šiandien jis guvus ir protingas berniukas wub.gif vadinas užteko tiek kiek palesdavo smile.gif. Taigi gal ir ne visais atvejais, bet kartais tikrai tėvų valgymo įpročiai įtakoti ir vaikų.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 27, 18:32)
O nevalgumas negali būti paveldimas kažkaip?
Pirmagimis nevalgus ir svoris neauga normaliai - ieškojom ligų - nieko neradome...
Mažoji - lygiai tas pats  doh.gif

Gali. Pirmiausia gydytoja klausė mūsų su vyru, kaip mes vaikystėj valgydavom.
Atsakyti
QUOTE(♠♠Ernesta♠b @ 2010 05 27, 22:14)
Kai mes būdami kokių metukų ėjom iš proto ir ligų ieškojom tai vienas gydytojas man ir pasake ko jūs norite iš to vaiko juk pati turbūt per dieną nesuvalgote dešimtmečio rekomenduojamos dienos normos  doh.gif gal ir grubiai pasakė, bet privertė atsipeikėti gal iš tiesų, nenumirs iš bado. Tada ir baigėme tą nesveiką kišimą maisto per prievartą ir gudrybes. Dieve kaip tada palegvėjo nustojau bijoti maitinimo valandų ir maitinimo kėdės.  doh.gif
Nu ir ką šiandien jis guvus ir protingas berniukas  wub.gif vadinas užteko tiek kiek palesdavo  smile.gif. Taigi gal ir ne visais atvejais, bet kartais tikrai tėvų valgymo įpročiai įtakoti ir vaikų.

as irgi bijau, nes tokiu reakciju buna. arba isiklykia, arba uzmiega kad valgyt nereiketu arba zyzia kol pradeda ausyse man mausti ir uzsimanau pasikarti...
beje mes niekada per jega nekisom, nenori, eina lauk nuo stalo, bet pasiulom visko. niekada nepaleidziu nepasiulius ivairaus maisto.


na as pvz amzina uzkietejus dietininke esu, iki baisiu svyravimu, tarp anoreksiju ir bulimiju, tiesa, jau kuris laikas normaliai gyvenu nei per daug ryju nei save alinu, tiesiog laikausi grieztos sveikos dietos, kad palaikyt stabilu sveika svori ir va dabar nestumo metu, kad nepriaugt tonu. visi gydtojai irgi is karto bande susieti tai. apejom kruva psichologu ir psichiatru ir kazinau viskas sneketa perkalbeta ir tikrai nemanau kad tai susije, juolab kad pries pastojant pirma karta jau buvau is esmes ir susitvarkius su kudejimo ir storejimo baubais. o vaikystej valgiau baisiai daug, mama sake ''neuzserdavo'' tongue.gif tongue.gif tongue.gif
vakar ar uzvakar cia kai uzvire man kraujas !!!
mazoji penkias paras praktiskai needus buvo, o vakar per diena iveike maza gabalyti morkos ir 290 ml pienuko per penkis gerimus.
na aisku paskui uzejo jai skranduko priepuolis. nepasakosiu kaip, bet kazkaip prisibrovem pas gastroenterologe !! siandien ryte. as nemoku ne apsakyt kiek reikejo aiskint jai ir beveik koliotis kad neziuretu i mane kaip i debile kuri iesko ligu.
mazdaug viskas ok jusu mergytei, va linksma sypsosi. ''isaugs''.
pakartojau cia rasyta kazkurios mamos fraze, kad tik tinginys ir visiskai nekompeteteingas daktaras pasakys kad tai isaugama, neatlikes ne menkiausiu tyrimu isitikint kaip viskas yra is tiesu. paskui apsiblioviau juodai net kukciodama. dakale mane toks aplaidumas ir visiskas daktaru manes durninimas.
zodziu po ilgu ten sudmalysciu issireikalavau visko ko norejau.
kita savaite darysim VIDAUS ORGANU ECHOSKOPIJA o dar poto kazkoki testa cia jie vadina PHmetrija, nustatyt skranduko rugstingumui [[na mes refliuxu kaip ir nuo gimimo sergam ir visada nuo gimimo vaistus gerem iki siol !!!! atpylineja juodai ka besuvalgius ir dabar]]
tai tas antras testas baisokas, sake ives kazkoki laiduka per nosi i skranduka ir rankas tokiuose plastmasiniuose laikyt, islaukt kazkokiu budu su 'suristu' vaiku 24 h kad neisluptu to laiduko.
zodziu. dar is akies nustatte kad mazoji alergiska laktozei. liepe duoti spec. vegetalini piena, be laktozes ir karves pieno proteino baltymo , neduot nieko is pieno produktu ir t.t.
ka zinau. pabandem. kad tas pienukas meslu tokiu supuvusiu sienu smirda, tai pro kuri gala kokiu budu man jai ji ikist, kad savo pienuka saldu skanu vanilini vos geria tai gers ji man cia toki bruda, sakiau kad optimiste daktare, o del kitu profuktu kaip jogurta suriai, tai sakau nebeda, neatsimenu kada ir isvis ar kadanors jogurto yra valgius, surio kartais pakramto gabalyti.

zodziu galvoju gal i lietuva parskrist tu tyrimu darytis, kainuotu ne 700 euru o 700 litu ir viskas daug greiciau butu, jei pabyktu su kokiu privaciu gastroenterologu tartis.
gal kad ka patarti noretumete? gal patartumete kur eiti kaune, jei apsisprestme skrist?
oj vargas vargelis, gero savaitgalio visiems nevalgiukams !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bluebell: 28 gegužės 2010 - 18:35
Sveikutes,

prisijungsiu prie nevalgiuku ir as.

Sia savaite isejom is Santariskiu ligonines gastroenterologinio skyriaus su gastroezofaginio refliukso ligos diagnoze, bet is esmes beveik niekas nepasikeite, gal tik atpylineja maziau.

Mergaite rijo apsisukdama iki 1 men, o paskui palaipsniui nustojo valgyti, tiksliau, suvalgomo misinio kiekis nedidejo, net sumazejo. Suvalgo kaip 10 dienu kudikis, svoris auga prastai - 250 g ir 300 g per pastaruosius 2 menesius. Tai 4 menesiu sveria 5300 g. Misinio suvalgo apie 500 ml i diena.

Taigi pasake ir mums gerti misini alergiskiems vaikams (Aptamil Allergy Care arba Alfare), geriam Nexium nuo refliukso ir jau duodu avizu kose. Na, sitos kokius 4 saukstus sumaitinu, bet gi vasara, karsta, nezinau, kaip vaikui skysciu suduoti. Po maitinimu misiniu stalas atrodo kaip laboratorijoj - buteliukas, keleto dydziu skyluciu zindukai, saukstelis, puodelis, svirkstas. Rezultatas - sugirdyti 80 ml. Visuomet pradzioj duodu is buteliuko, o kai isgerus apie 50 ml pradeda rekti, muistytis arba sypsotis, tada jau i trasa eina visos kitos priemones. Anksciau pavykdavo daugiau misinio mieganciai suduoti, dabar jau diena daugiau budrauja, o ir nakti maziau valgo (100 ml tai svente).

Jos maitinimas man yra stresu stresas, nezinau, kada baigsis sitas kosmaras...

Tiesa, mums gastroenerologai patare darytis genetini medziagu apykaitos sutrikimu tyrima, tai rugsejui esame uzsirase. Bet tai nelabai tikiu, kad kazka pakeis tas tyrimas.

Nejau visa vasara nueis suniui ant uodegos, tik ir jaudinantis, kad vaikui maisto medziagu ir skysciu pakaktu, pergyvenant del kiekvieno misinio ar vandens laselio...

O mano mama sake, kad as maza buvau nevalgi, bet vis tik valgiau tiek, kad svoris augtu pasiekdamas zemiausiaja normos riba. Vyras buvo rajus smile.gif Galejo dukra i vyra atsigimti, tiek nervu man butu sutaupiusi... doh.gif

Bluebell, o taviske nuo kudikystes tokia nevalgi?

Siaip kiek domejausi, tai refliukso ligos kankinamiems vaikams issivysto koktumas maistui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UpeJura: 04 birželio 2010 - 09:00
Blembacki, pasiskaiciau tavo, Bluebell, ankstesnius pranesimus ir dar Merginos26, nejaugi manes tokia pati dalia ir ateity laukia???? Nes viskas identiska - maitinimas miegancios, visiskai mazos porcijos, buteliukas - priesas, didejantis nevalgumas.

Hemoglobinas maniskes dar 111, tai gelezies neprirase. Siaip Santariskese sake, kad galbut reiktu zonda deti, jei niekas nesikeis, bet kazkaip manau, kad kalbos kalbom ir liks... Kas cia cackinsis dedamas tuos zondus, kol vaikui paskutinioji nemusa.

O tas pasakymas "gal vaikui tiek uztenka, va kokia judri, aktyvi", tai uzmusa. Juk vaikui svoris neauga, reiskia nera gerai!
Atsakyti
oi mergaites kiek nevalgiuku verysad.gif nu mes irgi nuo gimimo nevalgus, dieve dieve kiek streso sukeldavo kiekvienas maitinimas man ... dabar mums 2 metai ir 2 menesiai o situacija nepasikeite... valgo tik su manim, tik koses ir tas su zaidimais, apie kazkoki darzeli net galvoti negalvoju, nes ten tikrai nieko nevalgys per diena doh.gif
sakau nes mano dickis yra toks pats, tai aptirtis visgi, jam dabar 13 metu o valgo 3 rusiu maista kasdiena doh.gif doh.gif doh.gif


sekmes ir kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 06 04, 11:52)
oi mergaites kiek nevalgiuku  verysad.gif nu mes irgi nuo gimimo nevalgus, dieve dieve kiek streso sukeldavo kiekvienas maitinimas man ... dabar mums 2 metai ir 2 menesiai o situacija nepasikeite... valgo tik su manim, tik koses ir tas su zaidimais, apie kazkoki darzeli net galvoti negalvoju, nes ten tikrai nieko nevalgys per diena  doh.gif
sakau nes mano dickis yra toks pats, tai aptirtis visgi, jam dabar 13 metu o valgo 3 rusiu maista kasdiena doh.gif  doh.gif  doh.gif
sekmes ir kantrybes visoms  4u.gif


o mums kaip tik tik darzelis ir padejo siek tiek sutvarkyti valgyma, o buna dienu kai tik darzelyje ir tevalgo grizus namie nei kasnelio. Tai gal nebijokite to darzelio parastai grupeje retai pasitaiko lb nevalgiu vaiku tai bent jau musu grupes auklytes tikrai turi laiko uzsiimti Eimiuko maitinimu ir esu joms lb dekinga, kad netingi ir nepalieka alkano vaiko.

QUOTE(UpeJura @ 2010 06 04, 10:50)
Tiesa, mums gastroenerologai patare darytis genetini medziagu apykaitos sutrikimu tyrima, tai rugsejui esame uzsirase. Bet tai nelabai tikiu, kad kazka pakeis tas tyrimas.


o kas bus jei ras kazkokiu sutrikimu po to genetinio tyrimo? ar ji galima pagydyti? ir isviso kaip gydytojai gali liepti stoti i eile kai vaikas viskai nevalgo juk valgymas gyvybiskai svarbus ir kuo greiciau bus nustatyta diagnoze tuo greiciau bus galima padeti vaikiukui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ♠♠Ernesta♠♠: 04 birželio 2010 - 18:42
QUOTE(♠♠Ernesta♠b @ 2010 06 04, 19:42)
o kas bus jei ras kazkokiu sutrikimu po to genetinio tyrimo? ar ji galima pagydyti? ir isviso kaip gydytojai gali liepti stoti i eile kai vaikas viskai nevalgo juk valgymas gyvybiskai svarbus ir kuo greiciau bus nustatyta diagnoze tuo greiciau bus galima padeti vaikiukui.



Matyt yra kazkoks gydymas tam tikrais atvejais...

O del eiles nesuprantu, bet teks laukti. Klausiau, gal imanoma greiciau, mokant pinigus, bet sake, kad mokamu paslaugu Santariskiu genetikai kol kas neteikia. Ner kitos iseities, kaip kankintis iki rugsejo.
Atsakyti
sveikos,musu situacija tokia:
beveik nieko nevalgo na ka valgo tik surelius,sausainukus,duoniukus.Buvom pas daktare kai suejo 2m tai kraujuko tyrimus eme.sake viskas gerai tik yra ant ribos kad bus mazakraujyste.matot mazoji visiskai mazai mesos valgo o kaip tik reikia .neikisi per prievarta gi vaikui ...padarom valgyt visad su darzovem o jin viena sauksta ir vsio neikisi daugiau pasikapsto dar toj kosytej su mesa bet nevalgo mociute isvis is kantrybes isveda as dar pakenciu .bet vistiek pasakau piktai kad jei nevalgys gaus su adatele i sikniuka.tiesiog sunku nevalgius jin pamato sausaina ar sokoladuka viskas kitko nereikia....ir taip kovoju su ja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamyciuke22: 08 birželio 2010 - 11:13
QUOTE(UpeJura @ 2010 06 04, 09:29)
Blembacki, pasiskaiciau tavo, Bluebell, ankstesnius pranesimus ir dar Merginos26, nejaugi manes tokia pati dalia ir ateity laukia???? Nes viskas identiska - maitinimas miegancios, visiskai mazos porcijos, buteliukas - priesas, didejantis nevalgumas.

Isgyventa situacija. Negerdavo nei arbteliu, jokiu sulciu. Valgymas su didziausiom atrakcijom, mazom porcijom. Pieno nesugirdydavau ne 500 ml per para.
Siandie valgo savarankiskai, tfu tfu tfu porcijos padidejo, bet ne tokios kaip noretume. Tad kiek nori tiek ir valgo, jau gali pasirinkti ka valgyti. Svoris auga po truputi. Per puse metu gal ir uzaugs 1kg. Sveria 10 kg. Po streso metu, pradejau atsipalaiduoti rolleyes.gif
Atsakyti