Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai nevalgiukai

Mano vaikas nevalge iki 6 metu. Laksciau su lektem is paskos, toks jausmas buvo, kad vaikas oru mito doh.gif o nuo 6 metu, kazkaip pats pradejo prasyti ir dabar ziuriu, kad jau reikia ir neduot tiek kiek jis nori ax.gif Tas pats ir mano drauges mergaitei buvo, nuo 6 metu dingo nevalgymo problema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2009 12 29, 19:38)
mes tai nenaudojam vitaminu, tik C, bet apetito kaip ner taip ner  doh.gif



Su vitaminu C reikia labai atsargiai, mums gydytojas gastroenterologas V.Urbonas taip sake, nes galima labai sudirginti virskinamaji trakta. Jis net tuos vaikiskus vitamino C lasiukus Cevikap patare skiesti (nors pagal aprasyma juos galima ir taip duoti gerti vaikuciui), o paprasta vitr. C reiketu labai jau atskiesti. Ir pastoviai naudoti nepatare. Kartais vitaminai gali atnesti daugiau zalos nei naudos.
Papildyta:
QUOTE(nidira @ 2010 02 02, 14:10)

Todėl siūlau mamytėms nenuleist rankų ir nenurašyt nevalgymo kaip "išaugamos" problemos.Aišku, kiekvienas vaikas savitas, bet...Gal geriau keli papildomi tyrimai, nei nusilpęs vaikas?...Ir, deja, ne visada šeimos gydytojai turi pakankamai žinių, ko reiktų ieškoti.Juk ir mums ish bendro kraujo tyrimo jau prieš kelis mėnesius buvo nukrypimų nuo normos, bet pažiūrėjus tik į hemoglobino kiekį, buvo nuspręsta, kad viskas ok. Tai tiek. Sėkmės auginant, tikiuosi, sveikus nevalgiukus  smile.gif


Pritariu!!! KAd vaikas nevalgus, ar kad isaugs, taip gali pasakyti tik nenorintis padeti ar nerandantis priezasciu gydytojas. Mums ne vienas geras specialistas yra pasakes, kad viskas yra priezastis ir kad siaip nevalgymo nebuna. Ir dar pridurdavo, kad ne tarybiniais laikais gyvenam, kad dabar technologijos pazengusios, kad sitiek visokiu tyrimu galima padaryti. Esme tik tame, kad reikia pakliuti pas ta gera specialista. Ir is savo skaudzios patirties galiu pasakyti, kad nereikia pernelyg pasitiketi gydytojais, reikia ne per viena pereiti, kad suzinotum tiesa. Juk tai darytume tik del savo mazuliuku. O stengtis del ju tikrai verta!

Papildyta:
QUOTE(neju @ 2010 02 02, 14:18)
Nidira, o koks buvo daromas tyrimas? Musu bendras kraujo tyrimas geras. Valgom irgi viska nenorom, niekas neskanu atrodo.



Bendras kraujo tyrimas mazai ka parodo, o faktiskai nieko. Prasykite gydytoju daryti biochemini tyrima - jis daroma suaugusiuju poliklinikoje (reikia pediatro siuntmo) ir imamas kraujas is venos - aisku, sirdi ksuda, kai vaika kankina, bet tai tik jo naudai. Biocheminio tyrimo metu galima istirti visu medziagu - kalio, magnio, vitamino D. , fermentu ir t.t. kieki kraujyje, tik gydyotja turi parasyti, kokius elementus "skaiciuosite", o ju galima vieno tyrimo metu skaiciuoti begale. Mums vieno tyrimo metu nieko blogo nerado tik del to, kad mazai ko ieskojo, o kitu tyrimu metu prirasydavo per du lapukus siuntime, ka ziuresime. Skausminga vaikui (sunku i vena pataikyti), bet naudinga!
Papildyta:
QUOTE(Kvaksytė @ 2010 02 23, 17:54)
ėsą, nes hemoglobinas tik 103, tačiau neįsivaizduoju kaip taip padaryti.
Kaip manot, ar toks nevalgymas gali būti susijęs su liga? Gal jai valgymas asocijuojasi su vaistų gėrimų, nes ligoninėj nemažai geriamų vaistų reikdavo sugirdyti per ašaras? Ką patartumėt? Gal kokią vieną dieną iš viso nelįsti su košėm?



O kokius vaistukus geret? Gal antibiotikus? Kad nebutu kokia disbioze ar disbakterioze (ismatu tyrimai parodo, ar viskas tvarkoj su virskinamojo trakto flora).
Papildyta:
QUOTE(Kvaksytė @ 2010 02 26, 13:33)
Taiva, jau savaitė lygiai kaip grįžę mes iš ligoninės ir nevalgom jokių košių. Tai yra nevalgo nieko, kad yra šaukštuke. Bandžiau duoti kietą maistą į rankytę, bet žaidžia, į burnytę nededa. tai visą dieną taip ir žaidžiam, kad suvalgytų bent kelis šaukštelius. Pasidarėm tyrimus, tai skysčių kaip ir netrūksta, nes geria MP, tačiau yra pakitimų. Tai dabar geriam Pangrol, kad apetitą pažadintų biškiuką, geležį, kad pasikeltume hemoglobiną (nes dėl mažakraujystės irgi sakė apetitas mažėja) ir dar reiks gerti gerąsias bakterijas. ir vėl krūva vaistų taip sakant. Neįsivaizduoju kaip juos sugirdyti. Miegančiai gal? Nes paskui vėl bijos.



Gerosios baketijos yra gerai, tik ju yra ne viena rusis (kalbu apie firmas) ir jos kiekvienam vaikui skirtingai veikia: vieniems vienokios padeda (mums padeda tik Protexin Restore, o isbande esame gal kokias 4 rusis), kitiems - kitokios, bet apetitas po ju turetu pagereti. Del Pangrolio, tai... Nezinau, kodel dauguma gydytoju (ypac pediatru) juos taip kisa vaikams, taciau geri gastroendokrinologai ju neskuba duoti. Apskritai, tai juk kasos fermentai, o vaikams kasos fermentu gamyba susinormalizuoja iki 2 metu. Tai iki to laiko net nereiktu trukdyti organizmui paciam juos gamintis... Tai ne mano nuomone, o geru specialistu gastroendokrinologu...
Papildyta:
[quote=Kvaksytė,2010 02 26, 13:33]


Ir dar del Pangrolio - gydytojai uzmirsta pamineti, kad kasos fermentu negalima duoti su pienu ir iskart pries/po valgymo pienisku produktu. Kaip ir vitamin D. Ech, musu vaikai kencia del gydytoju neinformavimo arba nusisnekejimo... Nes pvz. as apie vitamina D. nepasisavinima vartojant su pienuku (misinuku) (ar iskart tai pavalgius) suzinojau, kai vaikui buvo beveik metai...

Atsakyti
Ka tik is gydytojos. Tiesa sakant, tai net asros bega.... Vaikas visai prastai valgyti pradejo. Koses su mesa iki 50 gr tesuvalgo, kruopiniu kosiu iki 100 gr. Gydytoja kiekviena karta sako, kad turi vaikui buti tikslus valgymo rezimas, jokiu kramsnojimu tarp valgiu, neduoti kitu laiku ir pan. Hemoglobinas pas vaika buvo ant ribos, pora men gerem gelezi, pakilo nuo 110 iki 112. Gelezies liepe nebeduoti ir vaikui ligu neieskoti. Na ir ka, bandau laikytis nurodymu. Vaikas kuo toliau tuo maziau valgo, pilvuka skauda tikrai ne maziau, rezultatas po poros menesiu (tiesa, sake gali buti netikslumu su tyrimu, todel ryt kartosim), hemoglobinas 87, per mensi suvirsum nukrito 100 gr svorio (o jo ir taip jau pas mus truksta).Blogiausia, kad ir vyras manes nepalaiko, tipo as kalta, kad nesigauna vaikui idealiai pagal valandas duoti valgyti... Zodziu.. Ryt gausim siuntima pas gastroenterologus. O ko ten kraujo tyrima darant ieskoti reikia turetu seimos gydytoja parasyti? Nes man jau stogas vaziuoja matant kad vaikui kazkas ne taip. Ramesnis pasidare, pradejo dienomis miegoti ilgiau, bet cia kaip matau nieko gero.
Atsakyti
Labai suprantu visas nevalgiukų mamytes. Jei svoris krenta ir hemaglobinas mažas tai jau reikia rimtai ieškoti nevalgumo priežasčių.
Iš patirties, kai lankėmės pas gastroenterologą KMUK dėl nevalgumo pasakė tik tiek kad būna taip ir skyrė maisto papildo, kuris skirtas nepilnavertei mitybai.
Būtinai parašyk ką tau pasakys, kaip siūlys kovoti su tuo 4u.gif
Atsakyti
Mano Tomukui 2m ir 4men.Su nevalgymu vargstam. Atrodo gamini, stengiesi, o pas ji vienas žodis NE. I kitus vaikus pažiuret malonu, žandukai putlus, o pas mus kiekviena kauliuka gali pačiupint. Ir vitamina C geriam, jokios naudos. Kas savaite piktumai ir mamos ašaros.
Atsakyti
Sveiki,
maniškę irgi prie nevalgiukų galima priskirti. Ypač problemos su mėsa. Dar guodžiuosi, kad valgo sriubas, nes kitaip būtų prastai, kadangi jos labai kieti viduriukai.Dėl šios priežasties ir dėl bendro sveikatos patikrinimo vedėm daryti folio tyrimą (Kaune). Tai bent jau nusiraminau, kad sveikas vaikas. Be to maniškė praktiškai negeria pirktinio pieno, tai gydytoja pasakė, kad jos organizmui jis nėra reikalingas, juolab, kad tuose pirktiniuose nelabai ko naudingo ir yra. Jai užtenka, kiek gauna gaminant košes ir pan. Greičiausia, sakė niekada jo negers. Sakė hemoglobinas žemokas, bet patarė nepirkti vaistinių preparatų, o rinktis atitinkamus maisto produktus. Ypač pabrėžė, kad tinka visa mėsa, bet svarbu, kad būtų kumpinė, vištienos ne krūtinėlė, o blauzdelės.
O dėl nevalgymo, tai manau labai panaši į mane. Net pati atsimenu, kad mama nuolat prašydavo nors truputį užkąst doh.gif o vėliau apetitas taip pakilo, kad net vedė pas gydytoją tikrinti, ar kaspinuočio neturiu biggrin.gif ot tai va - nevalgai negerai, valgai - vėl negerai biggrin.gif dėl savo vaiko, tai stengiuosi gaminti tai, ką ji mėgsta.Nors ir po truputį, bet pavalgo kažkiek. Be to ji mėgsta užkandžiauti:trapučiai, sūrėliai, jogurtas, vaisius koks ir pan.
Bet kai pažiūri, tai tokia mažutė pagal savo bendraamžius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2010 02 26, 13:33)
Taiva, jau savaitė lygiai kaip grįžę mes iš ligoninės ir nevalgom jokių košių. Tai yra nevalgo nieko, kad yra šaukštuke. Bandžiau duoti kietą maistą į rankytę, bet žaidžia, į burnytę nededa. tai visą dieną taip ir žaidžiam, kad suvalgytų bent kelis šaukštelius. Pasidarėm tyrimus, tai skysčių kaip ir netrūksta, nes geria MP, tačiau yra pakitimų. Tai dabar geriam Pangrol, kad apetitą pažadintų biškiuką, geležį, kad pasikeltume hemoglobiną (nes dėl mažakraujystės irgi sakė apetitas mažėja) ir dar reiks gerti gerąsias bakterijas. ir vėl krūva vaistų taip sakant. Neįsivaizduoju kaip juos sugirdyti. Miegančiai gal? Nes paskui vėl bijos.




Kaip pas jus reikalai? Gal apetitas sugrizo? Mano maziukas po ligos (kazkokios virusines infekcijos) nebevalgo jokiu kosiu t.p. Sausainius, duona, trapucius, duoniukus valgo o dugiau kai ir nieko. Net bananu nebemegsta, nors dievino juos. Nebeismanau ka jam duoti. Hemoglobinas 113, mazoka, bet ne ant tiek, kad del to nevalgytu. Ech... iki apsilankymo pas gastroenterologus dar 3 sav. O ko man reikstu prasyti, kad ieskotu darydami ta biochemini kraujo tyrima? Kolkas man labiausiai nerima kelia a viskas ok su virskinimo fermentais, nes vaikui siaubingai pilvuka pucia ir bent jau man atrodo, kad maistas nelabai gerai susivirskina. Akcentuoti bloga apetita ir prasyti ieskti priezasciu?
Atsakyti
laba diena mamytes 4u.gif
visu pirma visoms 4u.gif 4u.gif uz kancias ax.gif ax.gif mes suprantam vienos kitos, ane ....

siandien bliaunu visa diena , truko ir man nervai jau..
visada radavau kuo save paguost '' gal dantukai'' ''gal gerklyte''
net ir tada kai kassyk guledavom ligoninej su laseline galvoj kad atstatyt skyscius...

skaitau kaip nevalgo jusu vaikiukai, kai kuriuose postuose tokios frazes kartojasi ''nevalgo nieko isskyrus kokias desreles ar dar kazka''.. o ka daryt kai ''isskyrus '' jokio nera? kai nevalgo ir negeria nieko. nuo gimimo.
visko buvo ir daug ligu, ir geresniu periodiu ir sunkesniu. ilgiausias nrvalgymo priepolis truko 12 paru,baigesi aisku ligonineje,1 lygio dehidradacija..

didziausias numestas svoris 1kg 200g verysad.gif



siandien daktare pasake - anoreksija..
schmoll.gif

vakar ''sventem '' pirmaji gimtadieni, dienos meniu : puse braskes, 40ml pieno.
verysad.gif
buvom kavinej, uzsakem torciuko jai su sokoladu ir ledais , na toks viliojantis, kad atrodo joks vaikas neatsilaikytu, palaize tiesa sokoladuota pirstuka, istarse ta torta, padare bardaka, bet nevalge. nei kiek. kaip man per sirdi perejo, galvoju, na kokios zuvies ar mesos na dar prisigalvok pateisinimu, kad neskanu ar smirda ar dar kas.
su saukstu niekada nevalge. jokiu kosiu nevalge. nieko. ji dar niekada gyvenime negere nei vandens nei sulciu nei nieko, apart misinuko.[juokingais kiekiais, o kiek ju isbandyta..] niekada neima buteliuko i rankas . kratosi maisto.... pakramsnoja kazka gabaliukais, tai duonos tai dar ko, na pauksciuku dozem..
iki siol atpylineja, iki siol gydomes refliuksa.
mazakrajyste baisi, hemoglobinas 95 jei neklystu.
isbalimas nesveikas, o taip noretusi kad prikapotu pilna pilvuza kosytes ir eiti raudonais zandais..
vaikstom pas mitybos spec. pas psichologe, pediatru pakeitem kruvas, va sita naujoji siandien pazadejo rimtai uzsiimti, siusti pas visokius specialistus ir pan..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bluebell: 22 balandžio 2010 - 19:09
Mano sunus budavo ziaurus nevalgiukas. Hemoglobinas buvo normalus, daugiau priezasciu nieskojom, bet ieskojom budu kaip nukreipt demesi ir pamaitint. Kudiki tai maitindavom mieganti is buteliuko, o veliau koses su visokiais zaislais. Budavo vienas maitina, o kitas zaidzia. O paskui atradome valgyma su multfilmais ir dainelemis per TV. Taip ir valgem iki 3 metu. Jokios taisykles, kad isalks ir valgys negaliojo. Kuo labiau alkanas, tuo sunkiau eidavo susitart kad valgytu.
Paskui pamazu pradejom valgyt patys. Ir dabar daznai reikia su juo uz stalo sedet ir skaiciuot kiek saukstu suvalge, bet darzeli tai suvalgo viska. Zodziu po truputi problema dingsta. Valgydavo irgi labai nedaug ka, bet labai pamazu racionas augo.
Daug kas kraupdavo, kaip mes ji maitinam, bet as manau, jog jeigu nebutume mes visais gudriais budais jo stengesi pamaitint, tai butu issekes.

Nu bet uztai dukryte..... doh.gif doh.gif Jai 1.3 metu bet sveria 14 kg! Valgo ir valgo ir valgo. O kai jinai tiek valgo, tai ir sunui uzeina noras palenktyniaut.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 04 23, 10:54)


Nu bet uztai dukryte..... doh.gif  doh.gif  Jai 1.3 metu bet sveria 14 kg! Valgo ir valgo ir valgo. O kai jinai tiek valgo, tai ir sunui uzeina noras palenktyniaut.


na as laukiuosi antros dukrytes, tai visi mane tik tuo ir guodzia, kad ''kai bus antras vaikas, tai pirmas, kaip pauksciukas snepalei atveres bus, nespesu uzsert''
ech g.gif 4u.gif gerai butu, o tai paskutinem dienom sunkaii jau valdausi pries nesuvalgytu kosiu bliudus, pries visa ''svediska stala'' uzkandziuku kokiu tik priruosu ir nieks nedomina jos...
tiesa , vakar su Mb ji suvalge pora saukstu, kad musu virtuveje yra siokia tokia pergale, tai nori nenori dar baisiau pasijauciau kodel ne is manes valge..
nors pati zinau kad viskas isbandyta apgalvotya bet vistiek, kazkur kazkaip savyje kaltes ieskau..
cool.gif
Atsakyti
As tai man rodosi zinau kodel mano sunus nevalgiukas. Iki 2.5 menesio buvo labai valgus. O 2.5 menesio suviduriaves buvo. Budavo ima kruti ir pradeda raitytis, verkti. Ir visas valgymas baigdavosi. Kadangi tas viduriavimas truko visa menesi, tai psichologiskai valgyma jis susiejo su dideliu diskomfortu, raizymu pilve. O mes savaime aisku negalejome leisti, kad 2.5 menesiu kudikis visa menesi viduriuotu ir nevalgytu. Butu neisgyvenes. Todel visokiom priemonem stengemes ji pamaitint. Maitindavau mieganti, diena zaisdavau ir duodavau is buteliuko. Visaip. O bandai visaip ikisti ir vaikas nenori, tai skatino dar didesni psichologini diskomforta susijusi su valgymu.
Dukryte kai maza buvo irgi pasiraitydavo ir kakutis zalias buvo ilgai, bet dideliais kiekiais daveme zarnyno bakteriju, kad nesuviduriuotu. O kai nebuvo suviduriavusi, tai neivyko to, kas ivyko sunui.
Sunui tai daznai norisi palenktyniaut, bet jeigu jam nepatinka patiekalas, tai tiesiog sako nenoriu ir viskas. As nelabai noriu diegti jam minties, kad dukryte bus stipresne arba didesne, jeigu jis maziau valgys uz ja, kad neskiepyti neapykantos vienas kitu, nesveiko pavydo. Nors mama kartais neiskentusi taip ir pasako.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 23 balandžio 2010 - 21:54
Mano 2 virs metiuku berniukas nevalgo jau 1.5 savaites beveik nieko, galima sakyti nieko, tik geria...
Ar tai normalu, kalasi paskutinis 20tas kruminis..
Ar vesti pas gyd tyrimu daryti? neisivaizduoju... siaip linksmas..
Anksciau buvo viskas norm.
Atsakyti