Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai nevalgiukai

QUOTE(mildamile @ 2009 10 08, 17:11)
Tai zinau, kad kada nors valgys, bet noretusi, kad jau pradetu, nes svoris pas mus tai is mazesniu  blush2.gif

Musu panele taip pat nediduke.Visi kas pamato, miniatiurine isvadina. Auga i ugi, bet ne i svori.
Siandie valgymas irgi ne per geriausias, bet dziaugiuos nors tiek. Ir dar ta "tiek" kol ikisu, tai valanda atsisedus su ja nesamones isdarineju. doh.gif Drebu kai arteja valgymo valanda umn.gif
Nevalgyt pradejo nuo dvieju menesiu. Pergyvenau iki asaru. Jau sestam menesi, budavau iki piktumo priepoliu . O siandien - be emociju. doh.gif net nebeatrodo, kad mazai suvalgo. Valanda pazaidziu, kiek suvalgo tiek rolleyes.gif Kartais atrodo kad daugiau nieko ir nedarau tik begioju su maistu kishinedama - valgys nevalgys.
Atsakyti
tikiuosi mamos, kad jusu leliukai ims valgyt, va mano kaip sustojo budama apie 7men taip ir vargstu iki dabar, jau pavargau kasdien lakstyt aplink su saukstu, nezinau ka bepasiulit, beveik niekda nieko nenori. O kai kreipiausiu pas daktarus tai jie nieko negalejo man padet, galvojau gal ka israsys nuo ko apetitas labiau pakiltu, bet nieko doh.gif Tai ir vargstam toliau
Atsakyti
Mes taip pat susidurėme su sia beda iki sios savaites nezinau kas pasikeitė bet pradejo valgyt viska thumbup.gif iki to laiko puse metu maitinomes tik varskytėm ir pati dar maitinu MP siulydavau viska ko tik nebandziau kol galu gale atsibodo ir pradejau siulyti tik pora kartu per savaite 4u.gif klausdavau gyditojos ka daryt sakydavo praeis tas laikas , na aciu dievui biggrin.gif po kol kas ko niekada nevalgė valgo su malonumu
Atsakyti
QUOTE(Antira @ 2009 10 08, 22:42)
Musu panele taip pat nediduke.Visi kas pamato, miniatiurine isvadina. Auga i ugi, bet ne i svori.
Siandie valgymas irgi ne per geriausias, bet dziaugiuos nors tiek. Ir dar ta "tiek" kol ikisu, tai valanda atsisedus su ja nesamones isdarineju.  doh.gif Drebu kai arteja valgymo valanda umn.gif
Nevalgyt pradejo nuo dvieju menesiu. Pergyvenau iki asaru. Jau sestam menesi, budavau iki piktumo priepoliu . O siandien - be emociju. doh.gif net nebeatrodo, kad mazai suvalgo. Valanda pazaidziu, kiek suvalgo tiek rolleyes.gif Kartais atrodo kad daugiau nieko ir nedarau tik begioju su maistu kishinedama - valgys nevalgys.


Na, MP tai sauniai jinai valgo. Ir dar suradau, kad jogurta valgo. Tai duodu. Po 60-100 ml isvalgo. Duodu 1 karta per diena. Ir zaidziu su kosem. Vis pries valgi pasiulau. Bet mevalgo visai.

O idomu, ar neprades trukti kokiu medziagu, jei ilgai tik MP valgys? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mildamile @ 2009 10 12, 18:00)
O idomu, ar neprades trukti kokiu medziagu, jei ilgai tik MP valgys?  ax.gif

Na nezinosi, nuo organizmo priklausys. Ziurek atrandi valgymo rezima, jau apsidziaugi shast ir nebevalgo blink.gif
Manoji taip gerai misiunius gere - apie 500 - 600ml per para. O dabar gal 300 ml vos iveikia. Koses kaip visada pora kartu dienoj apie 120 - 150ml. Na ir trecias kartais netycia koses valgymas pasitaiko. Vel keiciam grafika g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, radau labai aktualia temute.Mano berniukui jau metai ir 5 menesiai , bet su valgymu toki aproblem apasidare, kad net baisu g.gif Nikeo vaikas nebenori valgyt, nei sriubos , nei mesytes, nieko...atrodo prastai isbales visas o oks anksciau valgus buvo.Gal patart kokiu vitaminu duot, apetitui sukelti?
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 10 14, 13:24)
Sveikos mamytes, radau labai aktualia temute.Mano berniukui jau metai ir 5 menesiai , bet su valgymu toki aproblem apasidare, kad net baisu  g.gif Nikeo vaikas nebenori valgyt, nei sriubos , nei mesytes, nieko...atrodo prastai isbales visas o oks anksciau valgus buvo.Gal patart kokiu vitaminu duot, apetitui sukelti?

mums tai jokios stebuklingos priemonės nep[adėjo...nė vitaminai, nė auksinės žuvelės nė niekas schmoll.gif dabar mano vaikiui artėja penki, jau sąmoningas, kažkiek padeda tai kad paaiškinu:jeigu neskanu bus, galėsi išspjauti. tada jis išdrįsta paragauti (aišku kartais iš to gaunasi kapryzai kad ir neragavus jau neskanu), ir kartais taip susitariam. kartais žaidžiam - pvz po šiai dienai prisimenu kaip mano vaikas valgė koldūnus (ir ne bet kokius o su mėsa bigsmile.gif ): žaidėm koldūnų mūšį - koldūnai buvo kareiviai, o mes naikinom armijas, t.y. kas greičiau suvalgys... kimšo tada žandai judėjo, bet tat daugiau buvo žaidimas... daržely auklytė (mūsų auklytė - Dievo dovana wub.gif ) juo atskirai užsiima, sumaitina nori nenori dažnai maistą, tai jis jau tą žinodamas pats dabar knebinėjasi rezultatyviai lėkštėj. žodžiu aš vistik nebesilaikau politikos apleisti tą nevalgymą. nes paskui kuo toliau tuo labiau silpsta nedavalgęs, baltas būna visas, kraujas iš nosies pradeda bėgt, sunkiai sustabdomai, jeigu apserga tai stipriai, o serga dažnai... aš palyginimui turiu dukrytę kuri yra tikrai gerai valganti, tai akivaizdus skirtumas tarp vaikų kas link sveikatos, atsparumo ir kt. žodžiu, nevalgiukų mamytės, šarvuokitės kantrybe ir stenkitės kad jie vistik pavalgytų.galima juk pasitelkti žaidimą, apgaules, galų gale pažadant pramogėlę ar skanėstą tik kai bus suvalgytas lėkštės turinys.
Atsakyti
As tai guodziu save, kad greit praeis tas nevalgumo periodas ax.gif irnesakyk.gif
Ka pastebejau, kad transo busenoj gerai prasizioja ir praryja maista. Jei stambiau sutrinta kasni ikisu, tai pasiziuri, mazdaug "ka cia ikisai", ir uztraukia burna visai dienai. Isvada - tingi kramtyti. Paziuresim kas bus toliau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Antira @ 2009 10 14, 14:46)
As tai guodziu save, kad greit praeis tas nevalgumo periodas ax.gif  irnesakyk.gif
Ka pastebejau, kad transo busenoj gerai prasizioja ir praryja maista. Jei stambiau sutrinta kasni ikisu, tai pasiziuri, mazdaug "ka cia ikisai", ir uztraukia burna visai dienai. Isvada - tingi kramtyti. Paziuresim kas bus toliau blink.gif

duok Dieve kad pasibaigtų, mums jau keturi metai tęsiasi... bet tokių vaikų su PATOLOGINIU nevalgymu yra nedaug, dažnas vaikas tiesiog praeina tokį laikotarpį. maniškis deja kitoks (kas jį pamato-supranta).
Atsakyti
O kaip jus darot jei nevalgo? Ar vistiek siulot laiku ir ne laiku ar duodat pabadauti? As vis duodu, bet bijau jam kompleksa koki ivaryti kad per prievarta nesigautu. Pora sauksteliu prasizioja ir viskas tai po to dar kartais su pirstu praziodiju ir ikisu, kartais isspjauna, kartais praryja ir galiausiai kai kategoriskai pradeda priesintis nustoju. Kazin, dal geriau isvis neduot?
Atsakyti
Gal kam nors pravers...jei vaiko nevalgymas yra tikrai problema ty neauga svoris, vaikiukas liesas, tai galima į maistą dėti 2-3 šaukštelius NUTRISON miltelių. Jie skirti esant nepilnavertei mitybai, praturtinti vitaminais, mineralais, kaloringi. Mums rekomendavo mitybos specialistas ir rezultatas matomas. Vaikas daugiau nevalgo, bet bent jau svoris auga.
---
Atėjus valgymo laikui (3k. x 200 ml košės per parą valgo) maistą kišame įvairiais būdais. Ne visada pavyksta normą sumaitinti, jei jau labai priešinasi - nekankiname. Vaikų psichologas siūlė duoti pabadauti kokią dieną (mano berniukas neprašo maisto visai, jei pati neduočiau tai ir nevalgytų), bet nedrįstame, konsultuosimės dar su kitais specialistais dėl šito būdo.
---
Dar iš mano patirties (vaikui 1 m.)...Bandyti vaikui kuo rečiau duoti "soskę", tada bent šiek tiek daugiau geria skysčių.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2009 10 17, 16:00)
Vaikų psichologas siūlė duoti pabadauti kokią dieną (mano berniukas neprašo maisto visai, jei pati neduočiau tai ir nevalgytų), bet nedrįstame, konsultuosimės dar su kitais specialistais dėl šito būdo.

kažin jis pats vaikų turi? g.gif mano vaikas gali ir mėnesį badaut-išbandyta.ir kuo toliau tuo laimingesnis būna, kad valgyt jam niekas nebruka...
Atsakyti