QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 10 14, 13:24)
Sveikos mamytes, radau labai aktualia temute.Mano berniukui jau metai ir 5 menesiai , bet su valgymu toki aproblem apasidare, kad net baisu
Nikeo vaikas nebenori valgyt, nei sriubos , nei mesytes, nieko...atrodo prastai isbales visas o oks anksciau valgus buvo.Gal patart kokiu vitaminu duot, apetitui sukelti?
mums tai jokios stebuklingos priemonės nep[adėjo...nė vitaminai, nė auksinės žuvelės nė niekas
dabar mano vaikiui artėja penki, jau sąmoningas, kažkiek padeda tai kad paaiškinu:jeigu neskanu bus, galėsi išspjauti. tada jis išdrįsta paragauti (aišku kartais iš to gaunasi kapryzai kad ir neragavus jau neskanu), ir kartais taip susitariam. kartais žaidžiam - pvz po šiai dienai prisimenu kaip mano vaikas valgė koldūnus (ir ne bet kokius o su mėsa
): žaidėm koldūnų mūšį - koldūnai buvo kareiviai, o mes naikinom armijas, t.y. kas greičiau suvalgys... kimšo tada žandai judėjo, bet tat daugiau buvo žaidimas... daržely auklytė (mūsų auklytė - Dievo dovana
) juo atskirai užsiima, sumaitina nori nenori dažnai maistą, tai jis jau tą žinodamas pats dabar knebinėjasi rezultatyviai lėkštėj. žodžiu aš vistik nebesilaikau politikos apleisti tą nevalgymą. nes paskui kuo toliau tuo labiau silpsta nedavalgęs, baltas būna visas, kraujas iš nosies pradeda bėgt, sunkiai sustabdomai, jeigu apserga tai stipriai, o serga dažnai... aš palyginimui turiu dukrytę kuri yra tikrai gerai valganti, tai akivaizdus skirtumas tarp vaikų kas link sveikatos, atsparumo ir kt. žodžiu, nevalgiukų mamytės, šarvuokitės kantrybe ir stenkitės kad jie vistik pavalgytų.galima juk pasitelkti žaidimą, apgaules, galų gale pažadant pramogėlę ar skanėstą tik kai bus suvalgytas lėkštės turinys.