QUOTE(Rucelie @ 2009 09 16, 12:04)
mano nevalgiukui jau penkti metai, bet galiu pasakyti kad nieko gero tos gydytojų teorijos "nekišti vaikui maisto" neatneša sveria mano 4,5 m vyras 14.4 kg, 102cm ūgio, kas yra itin mažai. bendraamžiai seniai ir svoriu, ir augumu lenkia. nėra valgymo, nėra ir augimo... jeigu jam nebrukam, tai jis išvis ir mėnesį nevalgyt gali. tai aš spjoviau į tas teorijas ir ėmiausi vaiko šėrimo, nuolat bruku, susitariam kad kažkoks malonumas ar skanėstas bus tik jei tą ir tą suvalgys. raukosi, pykstamės, bet po truputį po truputį daugiau jau suvalgo. jau ir grobai nebe taip baisiai styro, nors ir labai išdžiūvęs, bet šiek tiek geriau nei kad buvo. ligos jei prikimba tai kaip reikiant, sveikstam sunkiai, nes organizmas nestiprus. galiu pasakyt iš savo varpinės, kad tokiam vaikui vistik reikia primygtinai siūlyt. nereikia aišku perlenkt lazdos ir po tris cepelinus vienu prisėdimu pro zondą sugrūst, kad nenupenėt tą vaiką. bet būtinai reikia atkakliai. nes tas nevalgymas prie gero neveda. per metus mano vaikis nė vieno cm nepaaugo. nėra iš ko matyt. o dukra, kur punta abiem rankom viską iš eilės, 13 cm patįso...
mūsų pediatrei nuolat labai juokingas tas mano susirūpinimas dėl nevalgymo. tipo išalks pavalgys. galiu pasakyt taip: kol tokio vaiko pati neauginusi, neįsivaizduoja ką tai reiškia...
mūsų pediatrei nuolat labai juokingas tas mano susirūpinimas dėl nevalgymo. tipo išalks pavalgys. galiu pasakyt taip: kol tokio vaiko pati neauginusi, neįsivaizduoja ką tai reiškia...
Pritariu visu 100%. Pati vaikystej buvau ziauriai nevalgi, viskas buvo neskanu, nors niekas kitas taip skaniai negamina,kaip mano mama. Sese su broliu valge normaliai, o as buvau kitokia. Atsimenu,kaip mama vargdavo su manim. I ugi tempiausi, o svoris neaugo. Ir persalimai kamuodavo istisai. Visada buvau labai plona, paauglystej kompleksu buvo del plonu koju, bet uztat kai mano klasiokes staiga subobejo ir eme sukt galva kaip cia sukudus, tai man jokiu problemu del to nebuvo. Dar net pries pastojant galejau laisvai su savo duomenim eit manekenes,tik kad amzius ne tas
Teorija, kad pavalgys kai isalks, tikrai ne visuomet tinka. Badu gal ir nemirs, bet melynais paakiais vaikstines ir jokio atsparumo ligoms, kuri gi mama to nori?