QUOTE(varlius @ 2011 03 14, 21:21)
Sveikos, velejos. Turiu keleta klausimuku del vilneles. Pirmaji savo "blyna" kepiau is 18 mik. sluoksnos, kuria isigijau wool.lt. Nezinau, kaip ten skaitosi - gerai ar ne gerai susivele, bet baciukai gavosi gerai (bent jau mano akiai). Tada nuveliau suneliui svarkiuka is siulu oazes karsinio. Irgi gavosi gerai. Tik siulu oazeje karsinys kiek brangesnis, nei wool.lt (N. Zelandijos, lietuviskas).
Gal kas galetu man paaiskinti, kuom tie karsiniai skiriasi? Suprantu, kad Merino brangesni. Bet, pvz, lietuviskas ir N. Zelandijos? Beje, koks yra siulu oazes karsinys (kokios rusies)? Nes labai keistai su pardaveja pasnekejau... Paklausiau, kokios rusies, tai nezinojo ka atsakyt. O kai paklausiau, ar ne merino vilna, atsake, kad merino karsinio isvis nebuna... Na, o, kadangi as esu visai zalia sioje srityje, tai ir nebesigincyjau. O wool.lt ir merino karsini uzmaciau...
Dabar planuoju dar keleta daikteliu nusivelti ir vilnele noretusi pigiau pirkti. Keleta puslapeliu anksciau skaiciau del ne itin geros wool.lt lietuviskos vilnos. Gal cia ir nuo partijos priklauso?
seip vieninteliai kas pardavineja lietuviska karsini yra wool.lt tai apdirbta butent lietuvos avyciu vilna ,
viskas priklauso nuo partijos taip pat ja rekomenduoja sausam velimui, nors galima ir slapiai tik kitaip nei Nzelandijos karsinys megsta labai karsta vandeni, ir velsim ilgiau, turi siektiek siukslyciu, yra ekologiska (kam tai aktuolu
)
visos kitos parduotuves pardavineja (tame tarpe ir wool.lt) naujosios zelandijos vilna karsini, ir jis tikrai nera lietuviskas karsinys , nereiktu maisyt,
kas liecia merino karsini tai jis tikrai buna,
tai ta pati merino vilna tik kitam pavidale "karsinio" o ne "sluoksnos" su juo visai kitaip dirbama nei su sluoksna, kitokoks traukimosi laipsnis, veliant tuos pacius gaminius is merino karsinio ir merino sluoksnos,
o idomu kas per pardaveja kuri aiskino kad merino karsinio ner?
kas
Papildyta:
QUOTE(guitar @ 2011 03 18, 01:14)
dabar prekybos centre ''ozas'' esancioj ''prismoj'' galima pirkt lietuvisko karsinio. nezinau ar kokybiskas ar ne (nelabai ismanau
), bet man veliasi gerai, o jo kaina 4Lt - 50g. pigiau niekur kitur nemaciau
"prisma" pardavineja tikrai ne lietuviska karsini o N zelandijos karsini,
na 100 g kaina 8 lt tai nera jau taip pigu
tuo tarpu wool.lt parduotuvei 7 lt o internetetinei parduotuvei 100 g 6 lt
tai 50 g 3 lt