Tortas
" PRINCAS REGENTAS "
Lakšteliams : ( formos skersmuo 28 cm. )
250 g . sviesto ( dėjau 82 p .)
250 g . cukraus
4 kiašiniai
200 g . miltų
50 g . krakmolo
2 arb . šaukšteliai kepimo miltelių
1 palelis vanilino .
Kremui :
3 pakeliai šokolsdinio kremo pusfabrikačio
300 ml. salto pieno
200 g. minkšto sviesto ( dėjau saulutę ).
Papuošimui :
1,5 plytelė balto šokolado "PRINCAS "
6 gabaliukai juodo šokolado "KARŪNA"
5 dideli šaukštai vandens .
Voratinkliui :
4 gabaliukai juodo šokolado
2 did š. vandens .
Dubenyje mediniu šaukštu į 250 g. sviesto palaipsniui įtrinkite ( įsukite ) 250 g. cukraus , vanilę ir kiaušinius .
Miltus , krakmola ir kepimo miltelius sumaišome .
Juos , dedant po šaukštą imaišome i sviestą , ipilame 2 šaukštus pieno ir viską gerai išmaišome .
Reikės iškepti 8 paplotėlius .
Formą išklojeme popieriumi , patepame aliejumi , dedame šaukštu pirma dalį tešlos , islyginame paviršių , kepame jau ikaitusioje orkaitėje 175-200 l. apie 8 10 min .( tešlos storis , kai
sviestu užteptas sumuštinis ).
Išimame lakštą kartu su popieriumi , formą vėl klojame popieriumi , ir tepame aliejumi , pilame tašlą ......taip visus 8 lakštelius .
Kai jie atvėsta , galima nuimti popieriu ( bet man ir nuo karštų puikiai nusiėmė ) .
I aukštoką dubenį supilame kremo miltelius , šaltą pieną ir gerai išplakame , tada dedame minkštą sviestą ir vėl gerai išplakame .
Visus lakštelius sutepame kremu ( aš tepiau formoje ) , kad tortas butų lygus ,3 šaukštus pasiliekame papuošimui , dedame šaltai ( pusdieniui ) ( torto viršų taip pat aptepame ) .
Jeigu Jums patiko mano papuošimas prašau juo pasinaudoti :
Baltą ir juodą šokoladus užpilame vandeniu ir ištirpiname ( pastoviai sukant ) karšto ( ne verdančio
) vandens vonelėje , istačius į ją bliūdelį su sulaužytu šokoladu .
Pilame i centra torto viršaus , peiliu dastumeme iki kraštų , lai nubėga , nubėgusiu aptepame šonus .
Laikome virtuvėje ( i šaldytuva nededame
) , paskubėdamos išlydome voratinkliui skirtą šokolada , supilame i popierinę tūtelę , nukerpame maža galiuka , ir tuoj pat paišote voratinklį ( tiksliau apskritimus ) , imate pagaliuką ir su juo braukete per linijas viena kryptim , paskui kita kryptim .
Pasiliktą kremą dedate i maišelį su norimu antgaliu , padarote roželes , barstote kuo turite .
---------------------------------------------------------------------------------
Nežinau kaip nupasakoti jo skonį
.....žiūrint -lyg biskvitas , bet tešla tai kitokia .....tortukas ne kasdieninis ," maloniai nuteikia gomurį "
.....na jis man prie "poniškų " tortų .....(mažas puodelis kavutės , mažas gabalėlis tortuko ir koja ant kojos ..... ) kitaip nemoku apipasakoti
Tiesa ....nėra labai šlapias , bet galima valgyti neužsigeriant , neriebus ( per viduriuką ) , nepersaldus ..........vertinu 9 balais ( vieną atimu už tai , kad veeeeeeeeeeeeeeelniškai daug darbo su biskvitų kepimu
) .
Tai ne tinginiu tortas
SKANAUS [COLOR=purple]