Oij, kokią temą matau
Didžiulis ačiū ir sveikinimai susikūrus temukę!
Einu ieškoti, o gal ir patartumėt
Artėja sūnaus gimtadienis ir jis norėtų, kad tortą aš jam iškepčiau Vienintelis kriterijus, kad būtų šokolado na šokoladinio
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 07, 22:39)
ačiū vaikui bus 5 metai o jis laistomas alkoholiu
o kaip manot šokoladinis tortas ir mano noras tortą puosti guminukais dera? bijau, kad mano siurpriizas ištirpo šokolade ir guminukų teks atsisakyti
QUOTE(violence @ 2009 01 07, 22:52)
ačiū vaikui bus 5 metai o jis laistomas alkoholiu
o kaip manot šokoladinis tortas ir mano noras tortą puosti guminukais dera? bijau, kad mano siurpriizas ištirpo šokolade ir guminukų teks atsisakyti
o kaip manot šokoladinis tortas ir mano noras tortą puosti guminukais dera? bijau, kad mano siurpriizas ištirpo šokolade ir guminukų teks atsisakyti
Nepilk alkoholio , nebūtina .
Gera idėja
Tikrai neištirps , juk nebūtina deti ant tik užpilto , palaukite , kal sukietės , tada išdėliokite ka sumanėte
" ŠOKOLADINĖ PIRAMIDĖ " TORTAS
Receptas
Biskvitui :
4 kiaisiniai
200 g.cukraus
50 g. miltu
50 g. krakmolo
2 arb. saukšteliai kep.miltelių
40 g. kakavos .
Kremui :
2 pokiukai kremo šokoladinio milteliu ( pusfabrikačio)
400 g. sviesto ( galima saulutę )
500 ml. pieno .
Dubenyje , mikseriu , visu greiciu plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens , kol mase smarkiai suputos ( 1min.)
Suberkite per du kartus cukrų , ir dar plakite 2 min.
Miltus ,kakava , mkrakmola ir kep. miltelius sumaisote . Lečiausiu mikserio greičiu per du kartus viska iplakate i kiausinių masę .
Skarda isklojate kep . popieriumi ir supilate tešlą ( biskvito skersmuo 40-25 staciakampis ) .
Kepate jau ikaitintoje orkaitėje 200-220 karstyje , apie 12 -15 min.
Iskelusi biskvita is karto isimame is skardos , nulupame popierių , padedate atausti .
Ataususį sypjaustome i keturias dalis , 4 juostos po 25 -10 cm.
Gaminame krema .
I dubenį supulame kremo miltelius ir salta piena , plakame kol sutirstes ( 1 min) , tada sudedame kambariu temperatūros sviestą ir vel plakame ( 1-2 min, ) .
Bandykite kremo daryti iš pusantros normos , jei truks dasidarysite likusį .
Kiekviena juosta aptepame kremu ( negailėkite) , dedame viena ant kito , truputi spustelname , kad neliktų tusciu tarpų .
Dedame i saldytuvą ( kad būtų greiciau , i kamera ).
Pasiimame gerai istengusi staciakampį , dabar atįdziai klausykite .....su ilgu peiliu pjaunate iš virsutinio dešinio kampo istrižai , i apatinį kairijį kampą .....gavosi du trikampiai , dabar jus turesite taip ji sukinėti ir dėlioti , kak susidėtu piramidė ( patarimas , pasidaryti is popieriaus , kvadratinį šablona , ji sulyniuokite , lygtai tai butu pertepti biskvitai , perkirpti i du trikampius , ir iskelus prieš sviesa matysite kaip jis susideda ) , jei nesigaus , aš parodysiu su foto pagalba .
Sudėta piramidę aptepate likusiu kremu ir puošiate pagal savo norą , arba kaip pas mane , tada jums dar reikės tarkuoto šokolado ( burokine tarka ) ir keletos sokoladiniu lapelių .
SKANAUS ....
Receptas
Biskvitui :
4 kiaisiniai
200 g.cukraus
50 g. miltu
50 g. krakmolo
2 arb. saukšteliai kep.miltelių
40 g. kakavos .
Kremui :
2 pokiukai kremo šokoladinio milteliu ( pusfabrikačio)
400 g. sviesto ( galima saulutę )
500 ml. pieno .
Dubenyje , mikseriu , visu greiciu plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens , kol mase smarkiai suputos ( 1min.)
Suberkite per du kartus cukrų , ir dar plakite 2 min.
Miltus ,kakava , mkrakmola ir kep. miltelius sumaisote . Lečiausiu mikserio greičiu per du kartus viska iplakate i kiausinių masę .
Skarda isklojate kep . popieriumi ir supilate tešlą ( biskvito skersmuo 40-25 staciakampis ) .
Kepate jau ikaitintoje orkaitėje 200-220 karstyje , apie 12 -15 min.
Iskelusi biskvita is karto isimame is skardos , nulupame popierių , padedate atausti .
Ataususį sypjaustome i keturias dalis , 4 juostos po 25 -10 cm.
Gaminame krema .
I dubenį supulame kremo miltelius ir salta piena , plakame kol sutirstes ( 1 min) , tada sudedame kambariu temperatūros sviestą ir vel plakame ( 1-2 min, ) .
Bandykite kremo daryti iš pusantros normos , jei truks dasidarysite likusį .
Kiekviena juosta aptepame kremu ( negailėkite) , dedame viena ant kito , truputi spustelname , kad neliktų tusciu tarpų .
Dedame i saldytuvą ( kad būtų greiciau , i kamera ).
Pasiimame gerai istengusi staciakampį , dabar atįdziai klausykite .....su ilgu peiliu pjaunate iš virsutinio dešinio kampo istrižai , i apatinį kairijį kampą .....gavosi du trikampiai , dabar jus turesite taip ji sukinėti ir dėlioti , kak susidėtu piramidė ( patarimas , pasidaryti is popieriaus , kvadratinį šablona , ji sulyniuokite , lygtai tai butu pertepti biskvitai , perkirpti i du trikampius , ir iskelus prieš sviesa matysite kaip jis susideda ) , jei nesigaus , aš parodysiu su foto pagalba .
Sudėta piramidę aptepate likusiu kremu ir puošiate pagal savo norą , arba kaip pas mane , tada jums dar reikės tarkuoto šokolado ( burokine tarka ) ir keletos sokoladiniu lapelių .
SKANAUS ....
cipciukai,
Nors vengiu tokių temų, mat esu baisi saldumynų gerbėja, mėgėja, net priklausoma nuo šito gardumėlio su juoda kava - tai net dabar svaigsta galva:)
Turiu problemą nes esu linkusi tukti ir saldumynai man eina "į kūną"
Ir koks velnias nešė mane į tą temą......nebegaliu viskas pavergė mane tavo superiniai ,gražūs ir neabejotinai skanūs ,nuodėmės verti skanėstai.
Esi tikrai visokia kokia šaunuolė, prisijungiu prie pagyrų tau kurias išsakė merginos.
Man labai tavo tema priimtina ir ja labai džiaugiuosi, viskas čia aišku, atrodo net kartais pakankamai paprasta.... Matyt kol dar nedariau:)
Šimtalapis jau stovi eilėje, gal net šį savaitgalį imsiuosi:)
O tie suktiniukai, tortukai man irgi tokie na patys tie naujokui:)
DAr noriu PAPRAŠYTI PATARIMO, KOKIUS KREMUS PERKATE ???? JŲ tiek daug, esu pirkusi IKI šokoladinį, ten buvo 3 jo paruošimo variantai ,riebesnis, ne toks riebus ir liesas:)
KOkie Jūsų išbandyti ir rekomenduotini kremukai?
Nors vengiu tokių temų, mat esu baisi saldumynų gerbėja, mėgėja, net priklausoma nuo šito gardumėlio su juoda kava - tai net dabar svaigsta galva:)
Turiu problemą nes esu linkusi tukti ir saldumynai man eina "į kūną"
Ir koks velnias nešė mane į tą temą......nebegaliu viskas pavergė mane tavo superiniai ,gražūs ir neabejotinai skanūs ,nuodėmės verti skanėstai.
Esi tikrai visokia kokia šaunuolė, prisijungiu prie pagyrų tau kurias išsakė merginos.
Man labai tavo tema priimtina ir ja labai džiaugiuosi, viskas čia aišku, atrodo net kartais pakankamai paprasta.... Matyt kol dar nedariau:)
Šimtalapis jau stovi eilėje, gal net šį savaitgalį imsiuosi:)
O tie suktiniukai, tortukai man irgi tokie na patys tie naujokui:)
DAr noriu PAPRAŠYTI PATARIMO, KOKIUS KREMUS PERKATE ???? JŲ tiek daug, esu pirkusi IKI šokoladinį, ten buvo 3 jo paruošimo variantai ,riebesnis, ne toks riebus ir liesas:)
KOkie Jūsų išbandyti ir rekomenduotini kremukai?
DAr noriu PAPRAŠYTI PATARIMO, KOKIUS KREMUS PERKATE ???? JŲ tiek daug, esu pirkusi IKI šokoladinį, ten buvo 3 jo paruošimo variantai ,riebesnis, ne toks riebus ir liesas:)
KOkie Jūsų išbandyti ir rekomenduotini kremukai?
[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Labai malonu girdeti , nors ne visi kepinukai yra lengvai pagaminami , keletas yra ir krapstymosi reikalaujancių
Na tie kremai visi tikrai kokybiski , tik pardese nera tokio didelio pasirinkimo kaip Urmo bazeje , ten visokių yra .....bet populiariausi ( bent man ) grietinėlės , vaniliniai , sokoladiniai , skanus ir kiti , tik va man su romu nelabai patiko kvapas ....labai stiprus alkohokio kvapas buvo , ....braskinis , riesutinis , konjakinis irgi labai skanus , be to jie lengvai paruosiami , galima rinktis riebuma is 3 variantu , ir tortai su jais puikiai islaiko formą ....man patinka su jais dirbti .....nors vertinu labiau namu darbo
Pavyzdžiui i grietinėlės , vaniliny , galima daug ko dadėti : riešutų , džiovintų vaisiu , aguonų , šviežių vaisiu . I sokoladinį dar itarkuoti sokolado drožliu ( gabaliukų ) , dėti tirpia kavą .....na daug ką .
Labai malonu girdeti , nors ne visi kepinukai yra lengvai pagaminami , keletas yra ir krapstymosi reikalaujancių
Na tie kremai visi tikrai kokybiski , tik pardese nera tokio didelio pasirinkimo kaip Urmo bazeje , ten visokių yra .....bet populiariausi ( bent man ) grietinėlės , vaniliniai , sokoladiniai , skanus ir kiti , tik va man su romu nelabai patiko kvapas ....labai stiprus alkohokio kvapas buvo , ....braskinis , riesutinis , konjakinis irgi labai skanus , be to jie lengvai paruosiami , galima rinktis riebuma is 3 variantu , ir tortai su jais puikiai islaiko formą ....man patinka su jais dirbti .....nors vertinu labiau namu darbo
Pavyzdžiui i grietinėlės , vaniliny , galima daug ko dadėti : riešutų , džiovintų vaisiu , aguonų , šviežių vaisiu . I sokoladinį dar itarkuoti sokolado drožliu ( gabaliukų ) , dėti tirpia kavą .....na daug ką .
[/quote]
Net neabejoju ,kad tos piramidės nepagaminčiau niekaip:) Mano rankos iš kito galo augusios:)
Kai daraiau malakas po sniegu gavosi šieno kupeta, uždengta brezentu
O aš tiesiog padaryčiau kaip vyniotinį , man pradinukei būtų ir tiek labai gera.
Šiaip pati idėja yra superinė, jaučiu imsiuosi visų kremų iš eilės.
DAr noriu paklausti, yra toks tortas MAXIMOJE AMBASADORIUs, man labai skannus ,gal teko ragauti ir kažką panašaus gal galima namie sukurti.
O dar vienas mėgiamas iš RIMI KArališkas
Irgi man labai skanus:)
Norėčiau pati susimeistrauti:)
Cipciuk, norėjau Jūsų paklaust o beze ar išsiplaktų su blenderiu ar būtinai reikia plakt su mikseriu?
QUOTE(witalyli @ 2009 01 08, 13:10)
Cipciuk, norėjau Jūsų paklaust o beze ar išsiplaktų su blenderiu ar būtinai reikia plakt su mikseriu?
Blenda - jokiu būdu ne , tik mikseris , kuo galingesnis tuo geriau ( greiciu daugiau , kad būtu ) .
AMBASADORIŲ as valgiau kitos firmos , daugiau as jo nenoriu , kito irgi neragavus , as visada pati darau , perku retai , tik napoleonus .
Reikes pardese atkreipti demesį i Karalisko vidų , as kazkur tai viena receptuka turejau tokiu pavadinimu .
Uzsimaniau slapio obuoliu pyrago Neturiu, o ir nemegstu brukniu... Kuo galima jas pakeisti? Jokiu svieziu uogu dabar nera
Ir dar - pyragas atrodo kaip is dvieju sluoksniu, na obuoliai per viduri O slapias jis nuo zele?
Ir dar - pyragas atrodo kaip is dvieju sluoksniu, na obuoliai per viduri O slapias jis nuo zele?
Jau ką radau-atskirą Cipciuko temą, kaktą lenkiu žemai prie grindų ir nuoširdžiai dėkoju