QUOTE(lotute @ 2009 01 27, 20:21)
a kur matėt?Aš tai bijau tortus daryti, nes tie paplotėliai kažkodėl sukietėja
Jie ir buna kieti,bet kai pertepi labai sauniai sudreksta ir buna minkstuciai
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2009 01 26, 14:25)
Vakar bandžiau kepti iš beze morengiukus, nieks man nesigavo Aišku, didžiausios bėdos kilo su sirupu, viriau apie 10-15 min, nu pradėjo burbuliuoti, labai pabijojau, kad nepradėtų rausti, tai pradėjau pilt į baltymus, aišku, sirupas buvo vanduo ir cukrus, tai nors ir stačiau į šalto vandens puodą, net baltymai normaliai nebesusiplakė, beze gavos per skysta su dideliais cukraus gabaliukais. Žodžiu man čia aukštoji matematika
Man it tas pats Pabandyk sitaip:
5 kiausiniu baltymai
300g miltinio cukraus
1 citrinos sultys
Atsaldytus baltymus gerai isplakti,kol mase padides apie 7 kartus,tada po truputi berti miltini cukru,citrinos sultis,po to statyti inda i karsta vonele ir plakti kol mase ikais,sutirstes ir prades laikyt savo forma.Baigiant plakt galima ilasint norimos esencijos