QUOTE(neramuole @ 2009 01 26, 17:37)
kai as dariau beze tai ant labai silpnos ugnies viriau kokias 20 min
po to plakt man reikejo dar beveik 30 min
nesuprantu kodėl taip ilgai, nestingsta, kas darosi? ar lėtai plakat? na laiko kiek sirupą virti tai turbūt priklauso nuo ugnies kiek ten kaitinam, nugis ištirpsta cukrus, pradeda jis sunkiai kunkuliuoti, aš pirmą kartą kai gerai pavyko beze, viriau 7 minutes, neliko granulių, tada karštą plona srovele pyliau į gerai išplaktus baltymus, plakiau 10 minučių, užkaito mikseris, o beze jau buvo tokios konsistencijos, kad galėjai ir bliūdelį apverst aukštyn kojom, ir nuo mikserio kojelių reikėjo nukrapštinėti, nu jinai kur pastatei, ten ir stovi, tai jei plaktųsi pusvalandį, neįsivaizduoju kas su ja atsitiktų...antrą kartą nesigavo todėl, kad labai mandriai norėdama išgauti spalvą padariau eksperimentą ir vietoj vandens ant cukraus užpyliau morkų sultis
o trečias kartas nesigavo, nes įpyliau per daug skysto vanilės kvapo, paprasčiausiai neišsiplakė, o ketvirtas kartas vėl gavosi, būna dienų lyg tyčia
bandykit, turi pavykti