Mielai, aš tik maniau, kad čia jų negaliu dėti, nes tai Cipciuko tema
bet jei nesupyksite, tai parašau tada:
Vienai dideliai skardai ekleriukų Jums reikės:
TEŠLAI:5 kiaušiniai su baltymais
stiklinė vandens
stiklinė miltų
100 g Saulutės 72% sviesto (kito riebumo netinka, ką tik bandžiau, nesigauna)
į metalinį puodą supilame vandenį, įdedame 100 g sviesto, verdame, kol ištirpsta sviestas, maišydama mediniu šaukštu supilu visus miltus kol suverda tešla, gaunama vientisa masė (jinai gerokai tvirtoka). Nukeliu puodą nuo ugnies, mušu po vieną kiaušinį ir suku iki vientisos masės, vėl kiaušinis, vėl suku taip sudedu 5 kiaušinius. Gaunasi nuo šaukšto nekrentanti tąsi gelsva vientisa tešlytė. Į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių dedu ant skardos suformuotus ekleriukus kepimui, panašiai 40-iai minučių, kepdama stebiu, jei reikia, mažinu temperatūrą. Jokiu būdu neatidarinėju orkaitės-eklerai subliukš.
KREMUI:5 kiaušinių tryniai
0,6 stiklinės cukraus (150 mililitrų, ne gramų!)
3 šaukštai miltų
0,5 litro pieno
50 g sviesto (to paties kaip tešlai)
Trynius išsuku su cukrumi, sudedu miltus, maišau iki vientisos masės, supilu pieną, užkaičiu puodą ant ugnies, maišydama laukiu kol užvirs. Užvirus kremui, nukeliu puodą, sudedu sviestą, gerai išmaišau, palieku atvėsti.
Galiausiai iškepusius eklerus atvėsinu ir į atvėsusius eklerus konditeriniu švirkštu įpurškiu atvėsusio kremo. Paėmus į ranką labai gerai jaučiasi, kiek jo ten telpa. Šiuos eklerus reikėtų laikyti šaldytuve, jei liks kai paragausite
nes viduje kiaušininis kremukas
Skanaus!
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...