Dar klausimas. Cia yra parasyta, kaip gaminamas ganasas CIA bet nesuprantu truputuka, sokolada susmulkini, o grietinele uzverdi. Tada ta kartsa grietinele uzpili ant sokolado, ismaisai, ir padet kad atvestu? Ten kazkaip nesupratau vienos frazes Ar reikia ir sokolada istirpint? Ar su grietinele pavirt, kol sokoladas istorps? Jauciu irgi Negro bucini puosciau ganasu, ir dar i krema kokiu riesutuku imesciau
Drauge sako, ar cia ne toks tortas panasus, kaip kadaise buvo Margutis. As tokio nepamenu, bet sake musu mamos pirkdavo. Gal kuri pamenat?
manau, kad čia reikia užvirinti grietinėlę ir ją karštą supilti ant susmulkinto šokolado
na ką mergaitės, o aš einu krauti dvasnų baterijų ir vakare tikiuosi parodyti morengiukus iš BEZE, nes jis man gavosi iko va nuo kotletų baltymas, galvoju nu reikia pabandyti, kas tas BEZE per daiktas, tik palauksiu kol orkaitė atvės, nes ten jau žviegia iškepti kotletai, lekiu išimt
na ką mergaitės, o aš einu krauti dvasnų baterijų ir vakare tikiuosi parodyti morengiukus iš BEZE, nes jis man gavosi iko va nuo kotletų baltymas, galvoju nu reikia pabandyti, kas tas BEZE per daiktas, tik palauksiu kol orkaitė atvės, nes ten jau žviegia iškepti kotletai, lekiu išimt
O aš pikta ir be nuotaikos Susiruošiau kept Varškės keksąViskas ėjosi čiki.Ir tešlytė puri ir kilo labai gražiai,kepiau 190 temperatūroje 50 min. silikoninėj keksinėj.Parudavo,ikišau medinį pagaliuką pasirodė jau iškeps ,nes buvo pasakyta,kad keksas gaunasi nesausas,o ir kepiau net 10 min ilgiau.Išverčiau iš keksinės ir.........šakės vidurys nedakepęs Vien žo.Pavalgys šiukšliadėžė.
QUOTE(GITANA.B @ 2009 01 22, 14:58)
O aš pikta ir be nuotaikos Susiruošiau kept Varškės keksąViskas ėjosi čiki.Ir tešlytė puri ir kilo labai gražiai,kepiau 190 temperatūroje 50 min. silikoninėj keksinėj.Parudavo,ikišau medinį pagaliuką pasirodė jau iškeps ,nes buvo pasakyta,kad keksas gaunasi nesausas,o ir kepiau net 10 min ilgiau.Išverčiau iš keksinės ir.........šakės vidurys nedakepęs Vien žo.Pavalgys šiukšliadėžė.
neskubėk mest, varškė karštq gali būti lyg žalia, o kai pastovi viskas atsistoja į vietą
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 22, 13:18)
Dar klausimas. Cia yra parasyta, kaip gaminamas ganasas CIA bet nesuprantu truputuka, sokolada susmulkini, o grietinele uzverdi. Tada ta kartsa grietinele uzpili ant sokolado, ismaisai, ir padet kad atvestu? Ten kazkaip nesupratau vienos frazes Ar reikia ir sokolada istirpint? Ar su grietinele pavirt, kol sokoladas istorps? Jauciu irgi Negro bucini puosciau ganasu, ir dar i krema kokiu riesutuku imesciau
Drauge sako, ar cia ne toks tortas panasus, kaip kadaise buvo Margutis. As tokio nepamenu, bet sake musu mamos pirkdavo. Gal kuri pamenat?
Drauge sako, ar cia ne toks tortas panasus, kaip kadaise buvo Margutis. As tokio nepamenu, bet sake musu mamos pirkdavo. Gal kuri pamenat?
As jau dariau ganasa karta. Ant susmulkinto sokolado supyliau karsta grietinele ir sokoladas istirpo. Ismaisiau viska ir padejau balkone, bet ne per nakti, tik kol gerai atsalo, o paskui isplakiau mikseriu. Labai gerai gavosi
Aš to " Negro bučinio " tik puse normos parašiau , jei butumėte kepusios iš visos kaip parašyta autorės , turėtumėte du tortus ......jį galima ir formoje kepti , tik terlionė bus , autorė nurodė pilti į skardą ir pjauti kvadratais , bet jus mergaitės bandykite ir apvalioj .
Ganašui užverdi grietinėlę ir sumeti sulaužytą gabaliukais šokoladą , ir maišai , kol jis ištirps , tada nakčiai į šaldytuvą , iš ryto plaki ....labai greitai išsiplaka ir be galo standus gaunasi .
Ganašui užverdi grietinėlę ir sumeti sulaužytą gabaliukais šokoladą , ir maišai , kol jis ištirps , tada nakčiai į šaldytuvą , iš ryto plaki ....labai greitai išsiplaka ir be galo standus gaunasi .
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 22, 17:12)
Aš to " Negro bučinio " tik puse normos parašiau , jei butumėte kepusios iš visos kaip parašyta autorės , turėtumėte du tortus ......jį galima ir formoje kepti , tik terlionė bus , autorė nurodė pilti į skardą ir pjauti kvadratais , bet jus mergaitės bandykite ir apvalioj .
Ganašui užverdi grietinėlę ir sumeti sulaužytą gabaliukais šokoladą , ir maišai , kol jis ištirps , tada nakčiai į šaldytuvą , iš ryto plaki ....labai greitai išsiplaka ir be galo standus gaunasi .
Ganašui užverdi grietinėlę ir sumeti sulaužytą gabaliukais šokoladą , ir maišai , kol jis ištirps , tada nakčiai į šaldytuvą , iš ryto plaki ....labai greitai išsiplaka ir be galo standus gaunasi .
Bet jau sumaisyt su sokolado gabaliukais, kai nukeli grietinele nuo virykles? Gal dar lengviau istirptu sokoladas, jei sutarkuotas butu
Tai tada as turiu forma kvadratine 24x24 cm, tai man butu pats tas is puses normos kaip manot?
Tai pala pala, ta biskvita supjaustyt reikia kaip paprasta biskvita perpjaunant isilgai? Ar tieisog supjaustyt i keturias dalis, na taip kaip kokia duona padalintum i keturias dalis?
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 22, 17:30)
Tai pala pala, ta biskvita supjaustyt reikia kaip paprasta biskvita perpjaunant isilgai? Ar tieisog supjaustyt i keturias dalis, na taip kaip kokia duona padalintum i keturias dalis?
Kaip paprasta, manau.
Kokioj temperaturoj kepti sluoksniuota tesla
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 22, 17:30)
Bet jau sumaisyt su sokolado gabaliukais, kai nukeli grietinele nuo virykles? Gal dar lengviau istirptu sokoladas, jei sutarkuotas butu
Tai tada as turiu forma kvadratine 24x24 cm, tai man butu pats tas is puses normos kaip manot?
Tai pala pala, ta biskvita supjaustyt reikia kaip paprasta biskvita perpjaunant isilgai? Ar tieisog supjaustyt i keturias dalis, na taip kaip kokia duona padalintum i keturias dalis?
Tai tada as turiu forma kvadratine 24x24 cm, tai man butu pats tas is puses normos kaip manot?
Tai pala pala, ta biskvita supjaustyt reikia kaip paprasta biskvita perpjaunant isilgai? Ar tieisog supjaustyt i keturias dalis, na taip kaip kokia duona padalintum i keturias dalis?
Išsikepa toks lakštas kaip biskvitui , paskui tu jį supjaustai dar i keturis mažesnius kvadratėlius .
Papildyta:
QUOTE(Asio @ 2009 01 22, 20:03)
Kokioj temperaturoj kepti sluoksniuota tesla
180C. temperatūroje , bent pas mane taip orkaitėje kepa , ir labai greitai iškepa , atsargiai nesudeginkite .
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 22, 20:45)
Išsikepa toks lakštas kaip biskvitui , paskui tu jį supjaustai dar i keturis mažesnius kvadratėlius .
Papildyta:
180C. temperatūroje , bent pas mane taip orkaitėje kepa , ir labai greitai iškepa , atsargiai nesudeginkite .
Papildyta:
180C. temperatūroje , bent pas mane taip orkaitėje kepa , ir labai greitai iškepa , atsargiai nesudeginkite .
O as buciau pjovus kaip paprasta biskvita isilgai tai tada jis ne toks ir didelis gaunasi, kaip as isivaizdavau. Net buvo mintis kilusi, kaip tokiam gigantui uztenka kremo tai kokio jis dydzio gavosi pas jus? padalinus tuos skardeles matmenis, tai butu mazdaug 33x13 cia kazkas ne taip
Ale as ir durne net isimatavau savo skarda, tai cia ta orkaites didzioji skarda nes pas mane irgi 40x33 ale tai durnele as pagalvojau, kad toks tortas dickis
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 22, 21:45)
Išsikepa toks lakštas kaip biskvitui , paskui tu jį supjaustai dar i keturis mažesnius kvadratėlius .
Papildyta:
180C. temperatūroje , bent pas mane taip orkaitėje kepa , ir labai greitai iškepa , atsargiai nesudeginkite .
Papildyta:
180C. temperatūroje , bent pas mane taip orkaitėje kepa , ir labai greitai iškepa , atsargiai nesudeginkite .
Kazko paskutiniu metu neiskyla (cia kalbu apie pirktine)nors pirmi kartai buvo