Oi, kad as tokia anyta tureciau...... Ant ranku musiau nesiociau, tokia auksaranke
Labai purus ( biskvitas ) , vidutiniškai riebus ( man liuks
) tortukas , rastas rusiškame forume :
Tortas
' NEGRO BUČINYS "
Biskvitui :
2 kiaušiniai
250 g. cukraus
50 g. margarino
250 ml . jogurto ( bet kokio )
2 dideli šaukštai kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu )
1 pok. vanilinio cukraus
1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų
puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties .
Kremui :
1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp .)
300 g. sviesto ar margarino , kambario temp .(aš dėjau sviestą " Saulutę ")
1 pokiukas vanilinio cukraus .
Suliejimui :
200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų ( visą buteliuką )
Bet tai mano išmislas
, galima iš vis nelieti niekuom , arba " AMARETU ".
Darymo eiga :
Kiaušinius išplakti ( mikseriu ) kartu su cukrumi , vaniliniu cukrumi , kakava , minkštu margarinu .
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę , išmaišyti , tada suberti sodo , ir smarkiai viską išmaišyti ( suputos ) .
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .
Plakant mikseriu , mažiausiu greičiu , per kelis kartus iplakami miltai .
Mano skardos matmenys : 40 / 33 cm ........ją išklojame kepimo popieriumi , supilame tešlą , išlyginame paviršių , kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje , apie 20 min . .......neperkepti , paviršius turi buti minkštutis ir prilietus jį , lipti prie piršto .
Dar karštą išverčiame ant kito popieriaus , ir nulupame pirmajį ( sudrėkiname šaltu vandeniu , kad popierius geriau nusiismtu ) .
Atvėsusį supjaustome i 4 dalis ( stačiakampius ) , tris aš sutepiau , o is vieno pasidarieu trupinukų , jūs , jei puošite kitaip , tepkite visus 4 biskvitus , bet tortas bus aukštokas .
Kremo gamyba :
Sviestą ( minkštą , kambario temperatūros ) išplakite mikseriu , jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus , nes labai įkaito mikseris ) .
Vis plakant , srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas .
Va kas išėjo
Aš gerai ivertinau šitą tortuką
Papildyta:
Kai tepi tortą , grietinelės ar grietinės negalima datepti iki pat torto kraštų , tuos nedateptus tarpus užpildys beze , bet jei tu tepiai su grietine , tai tau sunku tai padaryti , kad ji nedaeitų iki kraštų , todėl patarsiu ( jei ruošiesi puošti su beze ) geriau plak grietinėlę .
-------------------------------------------------------------------------------------
Dar kartą perspėsiu : beze nemėgsta drėgmės , lietimosi su grietine , zele , netgi drėgno oro ( lietaus ) , be baimės galima ją laikyti šaldytuve , kambario temperatūroje , nepatariu ant balkono , jei lauke lyja lietus ( kad jis ir istiklintas ) .