QUOTE(Olesta @ 2009 01 21, 10:15)
Turiu gamybinių klausimų dėl Angliškos Mokos tortuko gamybos:
1. Ar vanilinas tai yra vanilinis cukrus, ar čia kažkas atskiro???
2. Tešlos gamyboje: į 200 g sviesto dėti...... (kokio sviesto, kieto, tirpinto ir apskritai, ką Jūs vadinate minkštu sviestu kremo gamyboje), gal galite parašyti kokį sviestą dedate ir ką su juo darote, kad jis būtų minkštas??? Atsiprašau, kad klausimai tokie kvailoki, bet kai Jūs kepat jau 25 metai, o man pačiai
tik 27 ir tortus pradedu bandyti kepti tik dabar, tai man čia visokių neaiškumų iškyla
nes nelabai įsivaizduoju kaip tas tešloje dedamas sviestas išsiplaka mikseriu, Jūs jį smilkinat kažkaip, tarkuojat ar ką darot, na labai prašau smulkiau pakomentuoti, nes tortukas tai atrodo pasakiškai, o artėja mamos 60-metis, pasipraktikuočiau ir po to jei gautųsi, nustebinčiau Mamytę
--------------------------------------------------------------
1 . taip šitam recepte
vanilinis cukrus (bet aplamai , tai - skirtingi dalykai : vanilinas daug ctipresnis - tai koncentratas , į kurį dar nėra pridėto cukraus ),
2 . jeigu neparašau riebumo , naudokite kokį turite namuose , tiks bet koks .....
minkštas sviestas , tai kambario temperatūros sviestas , aš jam nieko nedarau , tiesiog laikau virtuvėje , prieš darydama kremą . Kai jis būna kambario temperatūros , į kremą aš imetu , kad ir
visa tam skirtą gabalą sviesto , nepjaustau , netarkuoju
jis puikiai išsiplaka
Tik dar kartą visas
perspėju ......darant kremą į kurį įeina riebalai
( sviestas , margarimas ) visi kremui skirti produktai turi būti
vienodos ( kambario ) tamteratūros , kitaip atsiskirs sviestas nuo kitų produktų ( sukris gabalėliais , grūdeliais ).
Sėkmes bandant ....tai nėra sudėtingas tortas ( pagaminimas ) , bet jis prie riebesnių .
Papildyta:
QUOTE(solo @ 2009 01 21, 11:49)
cipciuk, o kaip morengus
spalvotus pasigamint? Rašei, kad įpili kvapų, kas tai per
kvapai, kur jų gauti? Ir kiek apytiksliai laiko verdamas sirupas? Ir ar
vandeniui išgaravus neprisvilinsiu puodo?
Ir kada baltymus
pradėt statyt į šaltą vandenį? Jau šiek tiek paplakus ar nuo pat plakimo pradžių?
Idėti valgomų dažų , kvapų yra visose parduotuvėse , kur visi kepiniams skirti priedai ( cinamonas , vanilinas , pabarstukai , kepimo milteliai ) , baži buteliukai arba vadinamos " piliulės" , tik pasirinkimas menkas . Kiek virti sirupą , nepasakys tau niekas tiksliai
,verdi tol , kol burbulai kils sunkia ( lėtai kunkuliuos ), vanduo negali išgaruoti pilnai , jei taip atsitiks , jis paruduos - virs karamele , toks bezui netinkamas
Supili sirupą ( plakdama ) , ir istatai į šaltą vandenį . SEKMĖS GAMYBOJE ...
Papildyta:
QUOTE(Larissa @ 2009 01 21, 13:21)
aš tik patikslinti noriu
į tešlą
kiaušinis nepriklauso?
Tikrai ne ...nepriklauso
( todėl jis laaaaaabai gaunasi trapus ).
Papildyta:
QUOTE(HenriLuk @ 2009 01 21, 12:13)
Labadiena mergaites,nesu kulinare tik prijaucianti joms....Noriu konsultacijos sumaniau paeksperimentuoti....Kepdavau meduti,tai dabar i tesla ietoj medaus kondensuota piena manau,o pertepimui imdavau labai riebia grietine ir plakdavau mesteldavau grietineles stendiklio milteliu,cukrus vanile,citrusu zievele tarkuota,o dabar mastau vienam sluoksniui i grietine ar grietinele ipilti
damu likerio arba vysniu likerio plakti su grietineles standikliu,kaip kanot ar
neisileis
Manau , kad galima pilti ( su saiku ) , nes standiklis daro savo