Mergaitės ......iškepiau dieviško skonio pyragą
( receptas iš laikraštuko " Naša kuxnia ").
Varškės - aguonų pyragas " ŽIEDELIS "Juks reikės 22 cm. skersmens atidaromos formos ( aš tokioj kepiau ) .
Tešlai :100 g. sviesto ( dėjau gerą )
150 g. miltų ( 405D)
1 pokiukas vanilinio cukraus
2-3 did. šaukštai cukraus
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių .
Varškės įdaras :350 g. varškės ( 9 proc. riebumo )
1 did. šaukštas citrinos sulčių
2 kiaušiniai
1 pokiukas vanilės
1 did . šaukštas krakmolo ( dėjau bulvių )
4 did . šaukštai cukraus
( aš dar nutarkavau citrinos zievelę , bet nebūtina ) .
Aguonų įdarui :125 ml. pieno
4 did. šaukštai cukraus
5 did . šaukštai maltū aguonų ( su kavamale ), jei neturite nemalkite visai
1 kiaušinis
2 did .šaukštai džiūvėsėlių ( batono ) .
Eiga :Visus tešlai skirtus produktus gerai ištrinti , turi gautis trapi tešla .
Formą išklokite kep. popieriumi ir išklokite ją tešla ( prispauskite tešlą prie dugno ) .Borto daryti nereikia .
Visus varškės idarui skirtus produktus sumaišyti , gerai išsukti ( aš pamaliau su blenderiu ) ,ir supilkite ant tešlos .
Aguonas užpilkite verdančiu pienu ( lai išbrinksta ) , ipilkite cukrų , džiuvėsėlius ir imuškite kiaušinį , gerai išmaišykite ( aš pablenderavau ) .
Aguonų masę dėkite į maišelį su antgaliu ( galite naudoti paprastą celofaninį maišelį , tik tada nukirpkite jam galiuką 1cm . skersmens ) ir ant varškės viršaus nupieškite 3 apskritimus ( lai aguonų masė smenga i varškės masę ) .
Kepti ikaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių , 40 min. ( pas mane kepė 1 h. )
ŠLAPIAS , NERIEBUS , PURUS PYRAGAS ......kitą kartą kepsiu iš dvigubos normos .
SKANAUS .....