Susigėdus sėdžiu visa tiek prigyrėt Ačiū labai bet ir pati džiaugiuosi kad pavyko Ačiū cipciukui dar kart
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 09:46)
Dabar tai as neatstosiu . Jau susikaupiau kept svocios "Meduti". Pagrinda, ant ko desiu torta, net gi pasidariau. Siandien kepsiu lakstus.
Dabar man neaisku, del papuosimo. Kuo cia sitoj nuotraukoj tortas apklotas ir is ko tie raitymai padaryti?
QUOTE(miskouoga @ 2009 01 19, 13:58)
Dabar tai as neatstosiu . Jau susikaupiau kept svocios "Meduti". Pagrinda, ant ko desiu torta, net gi pasidariau. Siandien kepsiu lakstus.
Dabar man neaisku, del papuosimo. Kuo cia sitoj nuotraukoj tortas apklotas ir is ko tie raitymai padaryti?
Dabar man neaisku, del papuosimo. Kuo cia sitoj nuotraukoj tortas apklotas ir is ko tie raitymai padaryti?
Manyciau, jog apdengta cukrine mase, o raitymai is beze...
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 19, 17:35)
Manyciau, jog apdengta cukrine mase, o raidymai is beze...
Vsio, sakes, man galas, neapdengsiu as taip graziai su cukrine mase , o r beze ne kar nedariau. Papuosiu trupiniais svocios torta
atsakykit man neismanelei, kuo svocios medutis skiriasi nuo paprasto? suvokiu kad dydziu ir forma
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 01, 21:36)
O cia laaaaaaabai trapus sausainukai
" TRAPIOSIOS SIRDELES"
3 kietai virti kiausinio tryniai
30g. cukraus
75g. cukraus pudros
130g, EVE
1saukstelis vaniles
225g. miltu
1 kiausinio trinys ( aptepimui )
truputis kokio nors dzemo ( sausainukams suklijuoti)
Kiasiniu trynius pertrinti per sieteli.
Sudeti cukru , pudra ir minksta sviesta , trinti tol , kol gausis puri mase.
Supilti vanile ir miltus.
Tesla suminkyti i rytuly ir pusvalandziui padeti saltai.
Tesla iskocioti 5mm. storio , isspausti sirdeles ( galima kokia nori forma).
Sausainiukus deti i skarda , aptepti paplaktu truniu ( as dar apideriau aguonomis ir riesutais ).
Kepti 10-15 min. 200C. orkaiteje
Atvesusius sausainukus aptepti dzemu ir suklijuoti viena su kitu .
Pabarstyti pudra .
Papildyta:
" TRAPIOSIOS SIRDELES"
3 kietai virti kiausinio tryniai
30g. cukraus
75g. cukraus pudros
130g, EVE
1saukstelis vaniles
225g. miltu
1 kiausinio trinys ( aptepimui )
truputis kokio nors dzemo ( sausainukams suklijuoti)
Kiasiniu trynius pertrinti per sieteli.
Sudeti cukru , pudra ir minksta sviesta , trinti tol , kol gausis puri mase.
Supilti vanile ir miltus.
Tesla suminkyti i rytuly ir pusvalandziui padeti saltai.
Tesla iskocioti 5mm. storio , isspausti sirdeles ( galima kokia nori forma).
Sausainiukus deti i skarda , aptepti paplaktu truniu ( as dar apideriau aguonomis ir riesutais ).
Kepti 10-15 min. 200C. orkaiteje
Atvesusius sausainukus aptepti dzemu ir suklijuoti viena su kitu .
Pabarstyti pudra .
Papildyta:
Noriu kept šiuos sausainiukus, ale sietelio neturiu. Jei su šakute sutrinsiu blogai? o gal su blenderiu? ar per kiaurasamti
QUOTE(miskouoga @ 2009 01 19, 18:42)
Vsio, sakes, man galas, neapdengsiu as taip graziai su cukrine mase , o r beze ne kar nedariau. Papuosiu trupiniais svocios torta
Na apdengti tai tikrai paprasta ta mase - viena malonumas, bet su beze tai truputi sunkiau, nors tikrai galima is anksto pasipraktikuoti, ir neabejoju, jog pavyks
Papildyta:
QUOTE(nerez @ 2009 01 19, 18:55)
Noriu kept šiuos sausainiukus, ale sietelio neturiu. Jei su šakute sutrinsiu blogai? o gal su blenderiu? ar per kiaurasamti
Su sakute tai manau vistiek nesusitrins labai smulkiai tie tryniai, bet su blenderiu gali bandyti, nors pagalvojus su mano blenderiu tryniai irgi nelabai ten ka besusitrintu, turbut tik apsiveltu apie ji kazkiek ir viskas, nes labai mazi tie tryniai Jeigu pas tave situacija geresne, tai BANDYK, per sieteli trinama tam kad butu uztikrinta, jog tryniai bus gerai pertrinti
QUOTE(nerez @ 2009 01 19, 17:55)
Noriu kept šiuos sausainiukus, ale sietelio neturiu. Jei su šakute sutrinsiu blogai? o gal su blenderiu? ar per kiaurasamti
Ir kaip as buvau praziopsojus toki grozi
QUOTE(makalaika @ 2009 01 19, 17:52)
atsakykit man neismanelei, kuo svocios medutis skiriasi nuo paprasto? suvokiu kad dydziu ir forma
Ir dar papuosimais
Atejau Cipciuko paklausti, gal zinai, kaip padaryti tokia permatoma, gaivia, nesaldzia karamele, kartais buna parduotuvese puosta ja tortu virsus, arba atskiri kai kurie pyragaiciai, po ta karamele apacioje viskas skaidriai matosi, kiek suprantu, ten zelatinos nera, nes ji lengvai pakabinama sauksciuku, yra minksta, bet nenubeganti, siandien bandziau siaip viena karamele padaryti, nu skonis gavosi fantastiskas man, isnesiau pastingti, jei normaliai susals, tai pertepimas tortui bus niam, niam .Tai jei zinotum ka apie ta skaidria karamele, prasyciau sumacyti
Atsiprasau, jeigu isiterpsiu (nes klausete cipciuko), taciau as manau jog ten buna ne karamelinis glaistas, nors ka gali zinoti koki ten valgete, taciau vien zodis karamele man kazkaip neasocijuojasi su skaidrumu As nuo saves noriu pridurti, jog darau toki tamsu permatoma glaista torto virsui padengti, bet ji gaminu is kavos, cukraus ir krakmolo Nezinau gal nepataikiau, taciau jeigu ragavote Maximos tortus, tai ten daznai toki glaista galima sutikti. Lygtais "Karamelinis" tortas tokio glaistu buna padengtas, ar "Arbatinis"...nezinau tiksliai
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 19, 17:35)
Taip , tiesa .....bet galima ir tik beze lygiai aptepti ir iš jos išraitymus padaryti
Papildyta:
QUOTE(makalaika @ 2009 01 19, 17:52)
atsakykit man neismanelei, kuo svocios medutis skiriasi nuo paprasto? suvokiu kad dydziu ir forma
Papuoštas gražiai
-------------------------------------------------------------------------------------
Taigi pilnos pardės sietelių nerez ...gal 5 rušių ....trink su blenda