O aš vakar prisidariau gėlyčių, rožės padaryt neišėjo, kad ir kiek aš žiūrėčiau į pavyzdžius, padariau išsikinkė visa tai vėl sulipdžiau į gumulą ir dar gėlyčių pasidariau vat
http://keep4u.ru/ful...8e77e77de99/jpg][/URL]
cipciuk nu kaip tas rožes man sulipdyt :
ir dar sakykit jei į medučio pertepimą graikiškų riešutų įdėjus, kažkur valgiau tortą su graikiškais tai jie tokie išmirkę būna, skanūs , gal ir čia skonio nepagadintų
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 17, 02:48)
Oi ....mazai miltu , 4 tai tikrai deti reikia , turi gautis 10-11-12 blyneliu ....26cm. skersmens , o kocioji tokio storio kokio nori , ...pas mane iskociotas buna 3mm. storio , paskui dar pakyla , tai apie 5 mm........bet zinok kuo plonesni tuo skaniau ....ir jie yra trapus kai atsala , bet pertepti labai gerai sumirksta ir buna minkstuciai .
oi nepasakiau, kad aš iš pusės normos dariau pirmam kartui
o čia mano vakar vakaro nusiraminimas, po nesekmės su medučiu
kritika galima , bet tai mano debiutų debiutas, pats pirmiausias blynas ir darant tokią masę ir lipdant kvietkus, net iš plastelino nesu niekad to darius...
Rusiškam forume, receptas iš kurio pridaryta daug rožyčių, kaip supratau želatinas čia nesideda, kažin kaip čia išeitų
Рецепты -> Украшение и сервировка -> Украшение тортов -> Крем белковый, заварной "Шман"
Название: Крем белковый, заварной "Шман"
Отправлено: Feb 7, 2006
Отправитель: Luna07
Раздел: Украшение тортов
Просмотров: 6136
Обсуждение: Нажмите здесь
Описание: Для украшения тортов, наполнитель трубочек и корзиночек.
Крем белковый, заварной "Шман" -> Ингредиенты
Смотри Инструкции
Крем белковый, заварной "Шман" -> Инструкции
Сахар расстворяют в горячей воде (4:1) и уваривают до пробы на средний шарик ( выше 100 градусов ). Паралельно взбивают белки до увеличения в 7 раз.
Затем тонкой струйкой горячий сироп вливают в белки. Добавляют ванильную пудру, лимонную кислосу и продолжают взбивать 10 мин.
Рецептура:
Сахар 670гр.
Вода 200гр.
Яйца 335гр.
Ван.Пудра 25гр.
Средний вес яйца 43гр. ( желток 20гр., белок 23гр.)
Как сделать пробу сиропа на средний шарик:
Налить в посудину холодную воду, опустить ложку в сироп и капнуть сиропом в воду, потом сжать образовавшийся шарик пальцами. Если шарик слабый, то крем в итоге может опасть. Увариваем ещё немного. Если шарик сохраняет форму, но сжимаетса , то как раз то что надо быстро снимаем с плиты и вливаем в белки. Если шарик твердый, то это уже слишком поздно, это уже карамель, и если вы начнёте вливать сироп в белки ,то почти весь сироп намотаетса на венчик. Еще подсказкой будет цвет сиропа. Чем темнее , тем больше температура, и тверже шарик. Можно использовать блюдце (без воды)и капать сипропом на белую поверхность, я этим способом не пользовалась , могу только сказать , что нужен светло коричневый цвет. После пробы на слабый шарик процесс идёт очень быстро , главное не пропустить момент.
Лимонную кислоту можно заменить на уксус. Кислота помогает белку держать форму, так что какая кислота большой разницы нет.
PS: Я довожу сироп до 118-120 С а затем очень медленно вливаю в белки при этом взбивая миксером.От рецепта лудше неотходить иначе может неполучится.
Порция получается большая очень поэтому я беру всегда половину.Половина рецепта хватает на то что бы разровнять и украсить большой торт.
Источник: Гуд Кук, Buffy
Рецепты -> Украшение и сервировка -> Украшение тортов -> Крем белковый, заварной "Шман"
Название: Крем белковый, заварной "Шман"
Отправлено: Feb 7, 2006
Отправитель: Luna07
Раздел: Украшение тортов
Просмотров: 6136
Обсуждение: Нажмите здесь
Описание: Для украшения тортов, наполнитель трубочек и корзиночек.
Крем белковый, заварной "Шман" -> Ингредиенты
Смотри Инструкции
Крем белковый, заварной "Шман" -> Инструкции
Сахар расстворяют в горячей воде (4:1) и уваривают до пробы на средний шарик ( выше 100 градусов ). Паралельно взбивают белки до увеличения в 7 раз.
Затем тонкой струйкой горячий сироп вливают в белки. Добавляют ванильную пудру, лимонную кислосу и продолжают взбивать 10 мин.
Рецептура:
Сахар 670гр.
Вода 200гр.
Яйца 335гр.
Ван.Пудра 25гр.
Средний вес яйца 43гр. ( желток 20гр., белок 23гр.)
Как сделать пробу сиропа на средний шарик:
Налить в посудину холодную воду, опустить ложку в сироп и капнуть сиропом в воду, потом сжать образовавшийся шарик пальцами. Если шарик слабый, то крем в итоге может опасть. Увариваем ещё немного. Если шарик сохраняет форму, но сжимаетса , то как раз то что надо быстро снимаем с плиты и вливаем в белки. Если шарик твердый, то это уже слишком поздно, это уже карамель, и если вы начнёте вливать сироп в белки ,то почти весь сироп намотаетса на венчик. Еще подсказкой будет цвет сиропа. Чем темнее , тем больше температура, и тверже шарик. Можно использовать блюдце (без воды)и капать сипропом на белую поверхность, я этим способом не пользовалась , могу только сказать , что нужен светло коричневый цвет. После пробы на слабый шарик процесс идёт очень быстро , главное не пропустить момент.
Лимонную кислоту можно заменить на уксус. Кислота помогает белку держать форму, так что какая кислота большой разницы нет.
PS: Я довожу сироп до 118-120 С а затем очень медленно вливаю в белки при этом взбивая миксером.От рецепта лудше неотходить иначе может неполучится.
Порция получается большая очень поэтому я беру всегда половину.Половина рецепта хватает на то что бы разровнять и украсить большой торт.
Источник: Гуд Кук, Buffy
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 17, 01:48)
Oi ....mazai miltu , 4 tai tikrai deti reikia , turi gautis 10-11-12 blyneliu ....26cm. skersmens , o kocioji tokio storio kokio nori , ...pas mane iskociotas buna 3mm. storio , paskui dar pakyla , tai apie 5 mm........bet zinok kuo plonesni tuo skaniau ....ir jie yra trapus kai atsala , bet pertepti labai gerai sumirksta ir buna minkstuciai .
man ir 5 buvo mažoka, biškeliuką daugiau prireikė, jau paragavom, įvertintojai sakė, kad skanu ačiū už pamokymus, dabar jau žinosiu kaip kept ir kaip ką daryt, bet tas šonų barstymas man dar mistika didžioji reikia matyt lavinti įgūdžius
Jau kaip susinervinau . Mokiausi, mokiausi, nusibodo kalt, sugalvojau tortą išsikept, galvojau padirbėsiu, atsipalaiduosiu. Kepiau Napoleoną pagal Daividijos receptą. Tortas gavosi pusė bėdos, ragausiu rytoj, nes bus svečių. Liko 2 baltymai, galvoju, išmoksiu daryti bezė.( Vis atitolinsiu mokymąsi) Žinoma, kad nesigavo man padaryti bezė. Tai jau dabar išvis pikta, maža to, kad nieko neišmokau, tai dar ir bezė padaryti nesugebėjau. Tai dabar morengiukus- blynukus kepu .
O šiaip tai norėjau Cipciuko paklausti, kiek maždaug laiko reikia tą sirupą virti? 5, 10 minučių ? Manau, kad aš per mažai viriau, atrodė jau vos kunkuliuoja, bet išpylus ant dugno dar buvo truputėlis neišsileidusio cukras. Tame turbūt ir bus bėda.
O šiaip tai norėjau Cipciuko paklausti, kiek maždaug laiko reikia tą sirupą virti? 5, 10 minučių ? Manau, kad aš per mažai viriau, atrodė jau vos kunkuliuoja, bet išpylus ant dugno dar buvo truputėlis neišsileidusio cukras. Tame turbūt ir bus bėda.
cipciuk, morengai nuostabus o kokios spalvos
Man irgi nesigavo beze, kaip ir Pirasai, irgi manau beda kad per mazai sirupas vire ir plakiau apie 7 min. ismeciau lauk, nes susinervinau del to, kad is morengiuku gavosi blynai....
parasykit kiek mazdaug turi virti sirupas? bandysiu dar karta
parasykit kiek mazdaug turi virti sirupas? bandysiu dar karta
QUOTE(Lietaus lasas @ 2009 01 17, 17:01)
Man irgi nesigavo beze, kaip ir Pirasai, irgi manau beda kad per mazai sirupas vire ir plakiau apie 7 min. ismeciau lauk, nes susinervinau del to, kad is morengiuku gavosi blynai....
parasykit kiek mazdaug turi virti sirupas? bandysiu dar karta
parasykit kiek mazdaug turi virti sirupas? bandysiu dar karta
As nustatau, kad virtu 7min. Cia 2 kiausiniams Bet labai sunku pasakyti kiek ta sirupa reikia virti, nes pas visus puodai skirtingi, virimo temperatura taip pat
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 01 17, 12:33)
oi nepasakiau, kad aš iš pusės normos dariau pirmam kartui
o čia mano vakar vakaro nusiraminimas, po nesekmės su medučiu
kritika galima , bet tai mano debiutų debiutas, pats pirmiausias blynas ir darant tokią masę ir lipdant kvietkus, net iš plastelino nesu niekad to darius...
o čia mano vakar vakaro nusiraminimas, po nesekmės su medučiu
kritika galima , bet tai mano debiutų debiutas, pats pirmiausias blynas ir darant tokią masę ir lipdant kvietkus, net iš plastelino nesu niekad to darius...
nu kokio gražumo rožytės
o kaip jūs užsirašot ant foto savo niką/ su kokia čia programa ?
Saulegraza, na jau tavo rozytes , tai tikrai vertos demesio
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 17, 16:47)
As nustatau, kad virtu 7min. Cia 2 kiausiniams Bet labai sunku pasakyti kiek ta sirupa reikia virti, nes pas visus puodai skirtingi, virimo temperatura taip pat
-----------------------------------------------------------------
100 % .......