QUOTE(GITALE @ 2009 01 15, 08:40)
CIPCIUK, vakar dariau morenginius iš beze, pasakykit ar beze galima plakti su
pertraukėlėm , labai jau įkaista mikseris? , dariau iš dviejų baltymų tai sunkokai plakėsi gėlytės forma
subliuško po kiek laiko, o kai džiūvo tai net
prilipo prie popieriaus kepimo, atrodo džiovinau pagal recepta bet turbūt per
dideli gavos, tai viršus apdžiūvo , viduj karamelė, šįkart nepavyko , vakare vėl darysiu bet tik iš vieno baltymo?
Gitalyte , jeigu morengas džiudamas vis dar būna prilipias prie popieriaus , reiškia , kad jis dar neišdžiūves , išdžiūves -tik prilietus pirštu ir bakstelėjus iš karto atšoka .
Taip , mikseris įkaista gan smarkiai( GERAI BŪTŲ TURĖTI JUOS DU ) ( aš tai jau minėjau , ir todėl patariau ,
neplakti daugiau kaip 2 baltymu ) , galima daryti pertraukėlias , bet be ilgas 15 min.
Jei subliuško forma , beze tau nenusisekes ( tiksliau
nedavirtas sirupas ) todėl nelaiko formos .
Nedarykite labai didelių , storų ....morengų , mano foto jie vidutinės slyvos dydžio .
Dar dėl neišdžiūvusio viduriuko ....kol morengas neruduoja , nesvarbu , kad viršus kietas , o vidus minkštas - džioviname toliau , jei viduriukas minkštas , o virsus jau rusta , yra per aukšta temperatūra .....mažinkite .
DAR NORIU PASAKYTI , KAD VYŠNIOS DYDŽIO MORENGIUKAI BE JOKIOS ORKAITĖS , PER 2-3-4 DIENAS IŠDŽIŪNA KAMBARIO TEMPERATŪROJE ( BET BEZE TURI BŪTI PASISEKUSI GERAI IŠPLAKTI ).