VYNIOTINIS SU VYŠNIOMIS

Receptas :
4 kiaušiniai
125 g. cukraus
1 pokiukas vanilės
1 pokiukas kepimo miltelių
75 g. miltų
50 g. krakmolo
as dar iberiau aguonu ( nebutina ),
Kremui :
1 pokiukas kremo pusfabrikačio
200ml. pieno
150 g. sviesto ( gali būti ir saulutė )
vysniu pagal poreiki .
Kiasinius su 4 saukstais karsto vandens visu mikserio greiciu plakti iki standziu putu ( 1 min. ).
Vis plakant , per minute , palaipsniui supilti cukru ir vanile , jei desite aguonas .
Dar paplakti 2 min.
Miltus , krakmola ir kep. miltelius sumaisyti .
Leciausiu mikserio greiciu , per du kartus , iplakti i kiausiniu mase .
Skarda iskloti kep. popieriumi , supilti tesla , islyginti ( skardos matmenys 25 -30 ).
Kisti i orkaite ikaitinta iki 200 laipsniu , kepti 8 -15 min.
Ka tik iskepta isversti ant kito popieriaus lapo , sena popieriu nuimti , biskvita dar karsta suvynioti kartu su popieriumi i rulona , lai atsala .
Kremui , i pakeli pusfabrikacio ipilti piena ( salta ) ir isplakti iki standumo .
Ideti kambario temperaturos sviesta ir gerai isplakti ( 1 min) .
Juo aptepti biskvita , isdelioti vusnias , ir labai standziai susukti .
Deti siule i apacia .
Ir i saldytuva .
SKANAUS