Kažkaip kitos temos lyg pamirštos, visos susibėgam į cipciuko temele...
Aš esu ta kuri sulieknėjo galų gale, ir koks velnias man tą temą į favoritus įkėlė.
Cipsiukai, turėsi ir dietą įkelti
O jei rimtai, tai aš apakus, apmirus, prisikėlus ir vėl nukritus
Cipsiukai, turėsi ir dietą įkelti
O jei rimtai, tai aš apakus, apmirus, prisikėlus ir vėl nukritus
Kad ir labai sopa dantuką , vistiek šeimynai vakarieniai ir pusryčiams iškepiau ka nors prie kavutės ( vakarykščio kekso jau nėra ) , tai mano pastovus keksas ( vyras dievina , nes daug razinų ir cukatų ) , pamėginkit , gal patiks
---------------------------------------------------------------------------------------------
Keksas " SU RAZINOM IR CUKATAIS "
Tešlai jums reikės :
300 g. miltų
200 g. sviesto ( galima dėti EVE margariną , jokio skirtumo )
250 g. cukraus
4 kiaušiniai
100 g. razinų ( jei mėgstate , dėkite daugiau )
100 g. bet kokių cukatų ( pas mane abrikosų
100 g. džiovintų spanguolių
100 g. riešutų ( pas mane pistacijos )
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 palelis ( 15 g. ) vanilinio cukraus .
---------------------------------------------------------------------------------------------
Sviestą kambario temperatūros , išsukti iki baltumo ( aš sukau mikseriu visu greičiu ).
Sukant , imušami po 1 kiaušinį ir iberiama 4 dalis cukraus , paplakama .
Taip kartojama visus 4 kartus .
Suberiamas vanilinas .
Galiausiai , lėčiausiu greičiu isukami miltai sumaišyti su kepimo milteliais .
Mikseris išjungiamas ....supilame razinas , cukatas ir riešutus , gerai išmaišome šaukštu .
Orkaitė turi būti ikaitusi iki 180-200C .karščio .
Tešlą supilame į keksinę formą ( maždauk pusę formos tūrio ) išteptą riebalais ( sviestu , margarinu ir pabarstyta baltais džiūvėsėliais , tas neliečia , jei forma silikoninė ) , forma pailga , arba su skylia vidurį) , išlyginamas paviršius .
Pašauname ......kepa apie 1 h. (ar iškepė , tikrinti pagaliuku ) .
Jei per daug keps viršus , pridenkite folija .
Kai atvės ....išverčiame ( perspėju ....tešla lipni , jei forma pailga , išklokite ja kepimo popieriumi suteptu riebalais ) , lengvai iškris .
Tai labai senas 69 metų receptas ( iš knygos ) , bet aš jį dažnai kepu , kad nereikėtų valgyti nusibodusių sumuštinių ( ypač ryte ) , paprastas , tradicinis keksas .
---------------------------------------------------------------------------------------------
Keksas " SU RAZINOM IR CUKATAIS "
Tešlai jums reikės :
300 g. miltų
200 g. sviesto ( galima dėti EVE margariną , jokio skirtumo )
250 g. cukraus
4 kiaušiniai
100 g. razinų ( jei mėgstate , dėkite daugiau )
100 g. bet kokių cukatų ( pas mane abrikosų
100 g. džiovintų spanguolių
100 g. riešutų ( pas mane pistacijos )
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 palelis ( 15 g. ) vanilinio cukraus .
---------------------------------------------------------------------------------------------
Sviestą kambario temperatūros , išsukti iki baltumo ( aš sukau mikseriu visu greičiu ).
Sukant , imušami po 1 kiaušinį ir iberiama 4 dalis cukraus , paplakama .
Taip kartojama visus 4 kartus .
Suberiamas vanilinas .
Galiausiai , lėčiausiu greičiu isukami miltai sumaišyti su kepimo milteliais .
Mikseris išjungiamas ....supilame razinas , cukatas ir riešutus , gerai išmaišome šaukštu .
Orkaitė turi būti ikaitusi iki 180-200C .karščio .
Tešlą supilame į keksinę formą ( maždauk pusę formos tūrio ) išteptą riebalais ( sviestu , margarinu ir pabarstyta baltais džiūvėsėliais , tas neliečia , jei forma silikoninė ) , forma pailga , arba su skylia vidurį) , išlyginamas paviršius .
Pašauname ......kepa apie 1 h. (ar iškepė , tikrinti pagaliuku ) .
Jei per daug keps viršus , pridenkite folija .
Kai atvės ....išverčiame ( perspėju ....tešla lipni , jei forma pailga , išklokite ja kepimo popieriumi suteptu riebalais ) , lengvai iškris .
Tai labai senas 69 metų receptas ( iš knygos ) , bet aš jį dažnai kepu , kad nereikėtų valgyti nusibodusių sumuštinių ( ypač ryte ) , paprastas , tradicinis keksas .
Cipsiuk, gydikis, tu gerji savo namų dvasia, įsivaizduoju kaip šeima tave ant rankų nešioja:)
MAn labai rūpi tas sluoksniuotas keksiukas:)
MAn labai rūpi tas sluoksniuotas keksiukas:)
QUOTE(ingriduska @ 2009 01 13, 16:57)
Cipsiuk, gydikis, tu gerji savo namų dvasia, įsivaizduoju kaip šeima tave ant rankų nešioja:)
MAn labai rūpi tas sluoksniuotas keksiukas:)
MAn labai rūpi tas sluoksniuotas keksiukas:)
Pasakyti iš dūšios ......skanesnis , nei šitas .....daug puresnis
Nepasakyčiau , kad nešioja ......suvalgo , ir psio .....
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 17:51)
Kad ir labai sopa dantuką , vistiek šeimynai vakarieniai ir pusryčiams iškepiau ka nors prie kavutės ( vakarykščio kekso jau nėra ) , tai mano pastovus keksas ( vyras dievina , nes daug razinų ir cukatų ) , pamėginkit , gal patiks
---------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
jauciu siandien ji ir kepsiu nes visko turiu
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 17:08)
Nepasakyčiau , kad nešioja ......suvalgo , ir psio .....
Nenešioja, nes dažnai kepi, tai tapo įprasta ir nebevertina
QUOTE(solo @ 2009 01 13, 18:56)
Nenešioja, nes dažnai kepi, tai tapo įprasta ir nebevertina
Cipciuk turiu klausima dariau putesius, na tik vienos spalvos paragavimui ir iskilo man toks klausimas, kiek vis delto ten plakti reikia. Mano mikseris toks laaabai senas ir negalingas, tai as jo niekaip y stiklainy neykisciau, tai plakiau dubenely Na o suputojo man labai greitai, tai as plakiau ilgokai manau, tik man tiek nepadidejo mase man atrodo kiek reiketu , gal kazka netaip dariau?
QUOTE(juodukeee @ 2009 01 13, 20:25)
Cipciuk turiu klausima dariau putesius, na tik vienos spalvos paragavimui ir iskilo man toks klausimas, kiek vis delto ten plakti reikia. Mano mikseris toks laaabai senas ir negalingas, tai as jo niekaip y stiklainy neykisciau, tai plakiau dubenely Na o suputojo man labai greitai, tai as plakiau ilgokai manau, tik man tiek nepadidejo mase man atrodo kiek reiketu , gal kazka netaip dariau?
Na dvigubai , ji tikrai nesuputos .......bet man atrodo , kad viskas pas tave liuks
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 14:19)
puošta su beze ir gyvom gėlėm
Paaiškinkit prašau man nepatyrusiai, o gėlės kažkaip "apdorojamos"? Jos valgomos, ar tik papuošimui?
QUOTE(solo @ 2009 01 13, 16:07)
Pravalas tema lieknėjančioms Ateinu, seiles susirenku ir išeinu
Aš irgi atradau šitą temą kaip tik prieš pavasarį
QUOTE(roka @ 2009 01 13, 23:12)
Paaiškinkit prašau man nepatyrusiai, o gėlės kažkaip "apdorojamos"? Jos valgomos, ar tik papuošimui?
Aš irgi atradau šitą temą kaip tik prieš pavasarį
Aš irgi atradau šitą temą kaip tik prieš pavasarį
Kai kurios gėlės yra valgomos ( bet taip ant greitųjų nepasakysiu ) , bet daugumoj jos apdorojamos ( pašalinami hemikalai ( nuplaunamos su soda )) , merkiamos i sirupą , apibarstomos cukrumi ( jei užsakovas pageidauja " natūralių ") , dedamos tik apiplautos ( na aišku , kad jų niekas nevalgo ) , būna , kad atsiimant atsineša savo gėlias , tada jau tai jų reikalas , kaip jas apdorojo ....
Man labai malonu , kad Jus čia užsukate ....