Įkraunama...
Įkraunama...

" cipciuko receptai "

Kažkaip kitos temos lyg pamirštos, visos susibėgam į cipciuko temele... yess.gif
Atsakyti
Aš esu ta kuri sulieknėjo galų gale, ir koks velnias man tą temą į favoritus įkėlė.
Cipsiukai, turėsi ir dietą įkelti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O jei rimtai, tai aš apakus, apmirus, prisikėlus ir vėl nukritus 4u.gif
Atsakyti
Kad ir labai sopa dantuką verysad.gif , vistiek šeimynai vakarieniai ir pusryčiams iškepiau ka nors prie kavutės tongue.gif ( vakarykščio kekso jau nėra doh.gif ) , tai mano pastovus keksas ( vyras dievina , nes daug razinų ir cukatų ) , pamėginkit , gal patiks mirksiukas.gif

---------------------------------------------------------------------------------------------

Keksas " SU RAZINOM IR CUKATAIS "

Tešlai jums reikės :

300 g. miltų
200 g. sviesto ( galima dėti EVE margariną , jokio skirtumo )
250 g. cukraus
4 kiaušiniai
100 g. razinų ( jei mėgstate , dėkite daugiau )
100 g. bet kokių cukatų ( pas mane abrikosų
100 g. džiovintų spanguolių
100 g. riešutų ( pas mane pistacijos )
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 palelis ( 15 g. ) vanilinio cukraus .

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sviestą kambario temperatūros , išsukti iki baltumo ( aš sukau mikseriu visu greičiu ).
Sukant , imušami po 1 kiaušinį ir iberiama 4 dalis cukraus , paplakama .
Taip kartojama visus 4 kartus .
Suberiamas vanilinas .
Galiausiai , lėčiausiu greičiu isukami miltai sumaišyti su kepimo milteliais .
Mikseris išjungiamas ....supilame razinas , cukatas ir riešutus , gerai išmaišome šaukštu .

Orkaitė turi būti ikaitusi iki 180-200C .karščio .
Tešlą supilame į keksinę formą ( maždauk pusę formos tūrio ) išteptą riebalais ( sviestu , margarinu ir pabarstyta baltais džiūvėsėliais , tas neliečia , jei forma silikoninė ) , forma pailga , arba su skylia vidurį) , išlyginamas paviršius .
Pašauname ......kepa apie 1 h. (ar iškepė , tikrinti pagaliuku ) .
Jei per daug keps viršus , pridenkite folija .

Kai atvės ....išverčiame ( perspėju ....tešla lipni , jei forma pailga , išklokite ja kepimo popieriumi suteptu riebalais ) , lengvai iškris .

Tai labai senas 69 metų receptas ( iš knygos ) , bet aš jį dažnai kepu , kad nereikėtų valgyti nusibodusių sumuštinių ( ypač ryte doh.gif ) , paprastas , tradicinis keksas .

user posted image
user posted image

Atsakyti
Cipsiuk, gydikis, tu gerji savo namų dvasia, įsivaizduoju kaip šeima tave ant rankų nešioja:)
MAn labai rūpi tas sluoksniuotas keksiukas:)
Atsakyti
QUOTE(ingriduska @ 2009 01 13, 16:57)
Cipsiuk, gydikis, tu gerji savo namų dvasia, įsivaizduoju kaip šeima tave ant rankų nešioja:)
MAn labai rūpi tas sluoksniuotas keksiukas:)

Pasakyti iš dūšios mirksiukas.gif ......skanesnis , nei šitas .....daug puresnis wub.gif

Nepasakyčiau , kad nešioja blush2.gif ......suvalgo , ir psio ..... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 17:51)
Kad ir labai sopa dantuką  verysad.gif , vistiek šeimynai vakarieniai ir pusryčiams iškepiau ka nors prie kavutės  tongue.gif ( vakarykščio kekso jau nėra doh.gif ) , tai mano pastovus keksas ( vyras dievina , nes daug razinų ir cukatų ) , pamėginkit , gal patiks  mirksiukas.gif

jauciu siandien ji ir kepsiu nes visko turiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 17:08)
Nepasakyčiau , kad nešioja  blush2.gif ......suvalgo , ir psio ..... tongue.gif

Nenešioja, nes dažnai kepi, tai tapo įprasta ir nebevertina tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2009 01 13, 18:56)
Nenešioja, nes dažnai kepi, tai tapo įprasta ir nebevertina  tongue.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Cipciuk turiu klausima 4u.gif dariau putesius, na tik vienos spalvos paragavimui ir iskilo man toks klausimas, kiek vis delto ten plakti reikia. Mano mikseris toks laaabai senas ir negalingas, tai as jo niekaip y stiklainy neykisciau, tai plakiau dubenely ax.gif Na o suputojo man labai greitai, tai as plakiau ilgokai manau, tik man tiek nepadidejo mase man atrodo kiek reiketu , gal kazka netaip dariau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 01 13, 20:25)
Cipciuk turiu klausima 4u.gif  dariau putesius, na tik vienos spalvos paragavimui ir iskilo man toks klausimas, kiek vis delto ten plakti reikia. Mano mikseris toks laaabai senas ir negalingas, tai as jo niekaip y stiklainy neykisciau, tai plakiau dubenely  ax.gif  Na o suputojo man labai greitai, tai as plakiau ilgokai manau, tik man tiek nepadidejo mase man atrodo kiek reiketu , gal kazka netaip dariau? blush2.gif

Na dvigubai , ji tikrai nesuputos schmoll.gif .......bet man atrodo , kad viskas pas tave liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 14:19)
puošta su beze ir gyvom gėlėm

Paaiškinkit prašau man nepatyrusiai, o gėlės kažkaip "apdorojamos"? Jos valgomos, ar tik papuošimui?

QUOTE(solo @ 2009 01 13, 16:07)
Pravalas tema lieknėjančioms  doh.gif  Ateinu, seiles susirenku ir išeinu  doh.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš irgi atradau šitą temą kaip tik prieš pavasarį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2009 01 13, 23:12)
Paaiškinkit prašau man nepatyrusiai, o gėlės kažkaip "apdorojamos"? Jos valgomos, ar tik papuošimui?
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Aš irgi atradau šitą temą kaip tik prieš pavasarį  biggrin.gif

Kai kurios gėlės yra valgomos ( bet taip ant greitųjų nepasakysiu ) , bet daugumoj jos apdorojamos ( pašalinami hemikalai ( nuplaunamos su soda )) , merkiamos i sirupą , apibarstomos cukrumi ( jei užsakovas pageidauja " natūralių ") , dedamos tik apiplautos ( na aišku , kad jų niekas nevalgo schmoll.gif ) , būna , kad atsiimant atsineša savo gėlias , tada jau tai jų reikalas , kaip jas apdorojo .... biggrin.gif

Man labai malonu , kad Jus čia užsukate .... ax.gif bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti