Įkraunama...
Įkraunama...

" cipciuko receptai "

QUOTE(cipciukas @ 2009 01 12, 02:15)
O merginos , va ir barniai prasideda  doh.gif ......kiekvienas masto , daro taip kaip jis sugeba ir nori

Teisingai thumbup.gif Va nemoku aš "Nujoviškai " puošti ir viskas ir kai pradedu nervuotis,kad neišeina papuošti mano MB sako gali ir nevargti, o tai kai papuoštas gražiai tai paskui gaila pjauti.Būna tokių žmonių,kurie patys nemoka ir kitų darbo nevertina ALE EKSPERTAI cool.gif ir atėję nuotaiką gadina gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 20, 17:41)
Va  dar vienas Miseles receptukas isbandytas  smile.gif

" NAPOLEONAS "

teslai :

75g. sviesto
2/3 stiklines cukraus
2 kiausiniai
1/2 arb. saukstelio kep. milteliu
3-4 stiklines miltu ( man reikejo 4 )


Sviesta su cukrumi istrinti iki baltumo.
Imusti kiausinius .
Supilti piena .
Miltus sumaisyti su kep. milteliais ir deti po 1 stikline i pries tai paruosta mase ( tesla turi gautis , kaip koldunam) .
15 min. palaikyti kambario temp.
Kosioti laaaaaabai plonai , subadyti sakute ir kepti 170 C. karstyje , kol truputi pagels ( tik krasteliai).
BLYNELIU TURI GAUTIS NUO 15 IKI 22 STUKU.(priklausomai nuo skersmens)
Apipjauti blynelius galima ir pries ir po kepimo , kaip juks patogu  ( as pjoviau po kepimo) .


cipciuk, nelabai supratau su tešla g.gif , ten parašyta supilti piena, a iš kur jį paimti jeigu į tešlos ingridientus pienas neieina? blink.gif
Atsakyti
ner atsakymo, kur visos išsilaksčiusios unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 01 12, 15:01)
ner atsakymo, kur visos išsilaksčiusios  unsure.gif  4u.gif


Jei reikia greitos pagalbos - pažiūrėk čia tas pats receptas - reikia 1.5 puodelio pieno (pagal Mišelę 1 st./puodelis = 237 ml). Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 01 12, 15:15)
Jei reikia greitos pagalbos - pažiūrėk čia tas pats receptas - reikia 1.5 puodelio pieno (pagal Mišelę 1 st./puodelis = 237 ml). Sėkmės mirksiukas.gif

ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
ACIU RIMAMI 4u.gif 4u.gif

Tortas " MOCARTAS "

1 tešlai :

150 g. miltų
100 g. sviesto
40 g, cukraus
2 palelius vanilino
ziubsnelį druskos
2 kiaušiniai .

2 tešlai :

4 kiaušiniai
2 šaukstai dideli karsto vandens
100 g. cukraus
1 pokelis vanilino
75 g. miltų
30 g. krakmolo
10 g. kakavos ( aš dejau du didelius šaukštus )
2 saukšteliai kepimo miltelių .

kremui :

50 g. razinų
4 šaukštai romo
3 did. šaukštai zelatinos
750 ml. grietinėles (36 proc. )
100 g. maltų ( smulkintų ) migdolų
1 šaukstelis kakavos
250 ml. rūgščios uogienės ( aš dėjau raudonų ir juodų serbentų )
tarkuoto šokolado drožlių torto kraštam puošti
50 g . mėgstamo alkoholio ( romo)
200 g cukraus .

Tortą dariau 26 cm . skersmens ( autorė nurodė 28 cm .)

TRAPUS SLUOKSNIS :

Suberiame miltus ant stalo , padarome duobutę , i ja iberiamia cukrų , 2 pok. vanilino , druską , įmušame 2 kiaušinius .
Mediniu šaukštu užminkome minkštą tešlą .
Suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą , ir uzminkome tešlą .

Formą išklojame popieriumi , dedame tešlą , ja subadome šakute , kepame jau ikaitintoje orkaitėje 200-220 c. apie 20 min. ( gali prireikti ilgiau ) .

Išlepusi paplotį tuoj pat išimame iš formos , ataušiname .

BISKVITO PARUOŠIMAS :

Į dubenėlį įmušame kiaušinius ipilame karšta vandenį ir plakame tol , kol masė suputos ( 1 min. )
Suberkite cukrų , vaniliną ir dar plakite 2 min.
Miltus , krakmolą , kakavą ir miltelius sukaišome .
Viską minimaliu mikserio greičiu iplakame i kiaušinių masę .

Tešlą supilame i formą ištiesta kepimo popieriumi , kepame 175-200c. karščio orkaitėje , 30-35 min.(ar jau iškepė , patikriname pagaliuku ) .
Biskvitą tuoj pat išimame iš orkaitės , nuimame popierių , ataušiname .
Perpjauname i 2 biskvitus .

KREMO PARUOŠIMAS :


Razinas pamerkeme i romą ( kuo ilgiau , tuo geriau ).
Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje vandens , pašildome , ištirpiname .
Suplakite grietinėlę su cukrumi , plakant po truputi pilkite želatiną .

Šį kremą padaliname i tris dalis .

1 kremui :į grietinėlę supilame maltus migdolus ir kakavą , truputi paplakame .
2 kremui :į grietinėlę iplakame išmirkusias razinas kartu su likusiu romu .
3 kremui :į grietinėlę galite ipilti norimo alkoholio ( galima nepilti visai ).

Į formą dedame lakštą trapios tešlos , ant jo užtepame uogiene ( džemą , drebučius ) , dedame kakavinį biskvitą , ant jo kremą su migdolais ir kakava , vėl dedame kakavinį biskvitą , ant jo ,kremą su razinom , ant viršaus - šviesų kremą ( kažkiek pasilikite papuošimui ).
Torto viršų išlyginame , dedame šaltai .
Apstingusį tortą išimame iš formos , šonus apibarstome tarkuotu šokoladu , viršų puošiame pro tutelę su antgaliu .

SKANAUS .... smile.gif

Aš biskvitus suliejau saldžiu vandenuku ( galima alkoholiu ).

user posted image

user posted image



Atsakyti
kaip visada atrodo thumbup.gif ,ta prapjauta gabaliuka labai noreciau suvalgyti smile.gif
Atsakyti
"SLUOKSNIUOTAS KEKSAS " su šokoladu .

275 g. sviesto ( galima ir EVE )
250 g. cukraus
1 pokiukas vanilino
6 kiaušiniai
2 šaukštai romo
150 g. miltų
100g. krakmolo
3 šaukšteliai kepimo miltelių
100 g. juodo šokolado .

Riebalus išsukti iki purumo .
Įmaišyti cukrų , vanilę 2 kiaušinius , 4 trynius ir romą
Po truputi , vis sukant įmaišyti miltų , krakmolo ir kepimo miltelių mišinį .
Baltimus labai gerai išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą .
Kekso formą ( 30 ant 11 cm. ) ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi .
Dėkite 1ar 2 šaukštus tešlos , išlyginkite , kiškite į orkaitę ( 200 c. ) ir kepkite apie 7 min , kol viršus patamsės .
Išimkite , dėkite vėl 1 ar 2 šaukštus tešlos , vėl į orkaitę ......taip visą tešlą .
Kai visa tešla bus susluoksniuota ir viršus parudes, išimkite iš formos , nuimkite popieriu ir dar kiškite į orkaitę , kad apkeptų šonai 10 min.

Šokolada ištirpinkite karšto vandens vonelėje su 5 šaukštais vandens ( pieno ) , pilkite ant kekso , aplyginkite nubėgusį šokoladą , taip aptepdamos kraštus .
Dėkite trumpam šaltai ....puošiame .

Pas mane : cukraus pudra išsukta su kiaušinio baltimu ( kaip meduolių puošimui ) .

Patarimas : dėkite tik po 1 šaukštą tešlos , sluoksneliai bus plonesni , aš skubėjau ( jau buvo 23:30 kai pradėjau ) , tai dėjau po 3 šaukštus tešlos .....isivaizduoju , kaip atrodytu po 1 šaukštą wub.gif

Labai purus , ( vos užpylus kava - momentaliai išsileidžia tongue.gif ) neriebus , ne per saldus keksiukas .

user posted image

user posted image
Atsakyti
Man liko tešlos , tai imaišiau aguonų ir tuo pačiu iškepiai keksiukų tongue.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ir is kur pas jus tiek fantazijos wub.gif
Atsakyti
o ir laiko g.gif
Atsakyti
Ooooooooooo.....man tik produktų duok , tai per naktį galiu varyti lotuliukas.gif ......paskui skambinu marčiai - pusės ir nebelieka doh.gif , o plona kaip nendrė .....va reikia pas draugę važiuoti , bet ji ant šito kanto kieta tongue.gif......kaži ka čia sumeistrauti ? g.gif ( šimtalapio nemoka kepti , ale man jau nusibodo ).
Atsakyti