ACIU RIMAMI
Tortas " MOCARTAS "1 tešlai :
150 g. miltų
100 g. sviesto
40 g, cukraus
2 palelius vanilino
ziubsnelį druskos
2 kiaušiniai .
2 tešlai :
4 kiaušiniai
2 šaukstai dideli karsto vandens
100 g. cukraus
1 pokelis vanilino
75 g. miltų
30 g. krakmolo
10 g. kakavos ( aš dejau du didelius šaukštus )
2 saukšteliai kepimo miltelių .
kremui :50 g. razinų
4 šaukštai romo
3 did. šaukštai zelatinos
750 ml. grietinėles (36 proc. )
100 g. maltų ( smulkintų ) migdolų
1 šaukstelis kakavos
250 ml. rūgščios uogienės ( aš dėjau raudonų ir juodų serbentų )
tarkuoto šokolado drožlių torto kraštam puošti
50 g . mėgstamo alkoholio ( romo)
200 g cukraus .
Tortą dariau 26 cm . skersmens ( autorė nurodė 28 cm .)
TRAPUS SLUOKSNIS :Suberiame miltus ant stalo , padarome duobutę , i ja iberiamia cukrų , 2 pok. vanilino , druską , įmušame 2 kiaušinius .
Mediniu šaukštu užminkome minkštą tešlą .
Suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą , ir uzminkome tešlą .
Formą išklojame popieriumi , dedame tešlą , ja subadome šakute , kepame jau ikaitintoje orkaitėje 200-220 c. apie 20 min. ( gali prireikti ilgiau ) .
Išlepusi paplotį tuoj pat išimame iš formos , ataušiname .
BISKVITO PARUOŠIMAS :Į dubenėlį įmušame kiaušinius ipilame karšta vandenį ir plakame tol , kol masė suputos ( 1 min. )
Suberkite cukrų , vaniliną ir dar plakite 2 min.
Miltus , krakmolą , kakavą ir miltelius sukaišome .
Viską minimaliu mikserio greičiu iplakame i kiaušinių masę .
Tešlą supilame i formą ištiesta kepimo popieriumi , kepame 175-200c. karščio orkaitėje , 30-35 min.(ar jau iškepė , patikriname pagaliuku ) .
Biskvitą tuoj pat išimame iš orkaitės , nuimame popierių , ataušiname .
Perpjauname i 2 biskvitus .
KREMO PARUOŠIMAS :Razinas pamerkeme i romą ( kuo ilgiau , tuo geriau ).
Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje vandens , pašildome , ištirpiname .
Suplakite grietinėlę su cukrumi , plakant po truputi pilkite želatiną .
Šį kremą padaliname i tris dalis .
1 kremui :į grietinėlę supilame maltus migdolus ir kakavą , truputi paplakame .
2 kremui :į grietinėlę iplakame išmirkusias razinas kartu su likusiu romu .
3 kremui :į grietinėlę galite ipilti norimo alkoholio ( galima nepilti visai ).
Į formą dedame lakštą trapios tešlos , ant jo užtepame uogiene ( džemą , drebučius ) , dedame kakavinį biskvitą , ant jo kremą su migdolais ir kakava , vėl dedame kakavinį biskvitą , ant jo ,kremą su razinom , ant viršaus - šviesų kremą ( kažkiek pasilikite papuošimui ).
Torto viršų išlyginame , dedame šaltai .
Apstingusį tortą išimame iš formos , šonus apibarstome tarkuotu šokoladu , viršų puošiame pro tutelę su antgaliu .
SKANAUS ....
Aš biskvitus suliejau saldžiu vandenuku ( galima alkoholiu ).