QUOTE(Čika @ 2010 06 20, 22:45)
Na jūs man pasakykite, kokia temperatūra yra vaistinės šaldytuve? Juk nežinot tikrai. Be to, ką reiškia iškart įdėčiau į šaldytuvą- juk nesinešiojate šaltkrepšio su savim, kuriame būtų pastovi temp :
Jei taip kaip jūs aprašėte, pvz vakcinas nešiotų po sandelius, kabinetus ir t.t.,kol jos pasiektų skiepų kabinetą,kaip manote, pasikeistų vakcinų savybės?
Be abejonės pasikeistų.
Juk tam ir yra griežti reikalavimai gamybos- sandeliavimo- transportavimo, kad būtų užtikrintas saugumas, veiksmingumas ir t.t.
Jei būsite tik du mėnesius, tai nusipirkit LT du žiedus- jiems nieko nenutiks, per tokį laiką. Tik pasitikslinkit, kokioj aplikos temperatūroj laikyti reikia (na, jei į pietus vykstate
) dėl visa ko.
Na, šiaip turiu mini šaltkrepšį ir taip ketinu juos transportuoti lagamine lėktuvu
Bent jau toks planas A.
Plano B kol kas ir neturiu.
Šiaip, poroj vaistinių klausiau, ar galiu jį gabentis ir kiek laiko jis gali būti nešaltai, o pvz kambario temperatūroj, tai gavau atsakymą: nežinau, gal ir galima
Tai žudo, kai tokios vaistininkės dirba.
Na, o namuose aš visada KŽ nusiperku diena ar dviem anksčiau nei man reikia jį įsidėti. Tai kol iš vaistinės pakylu į 9 aukštą ir įdedu į šaldytuvą, tai manau per nepilną minutę jam nieko nenutinka.