LaVil, o kiek jūs žemės turit?
aš savaitgalį 2 rožes pasodinau - ieną prie elektros stulpo, kitą prie tvoros. tai mb sakė, kad jam kiekvienas augalas apsunkina pjovimą dėl jo iš viso galėtų jokių gėlių nebūti, vien žolė
rožės tokios turėtų būti, jei prigis
o kaip išnaikinti žolę iš trinkelių tarpų? negi peiliu?
QUOTE(muminukas @ 2009 08 09, 13:25)
o kaip išnaikinti žolę iš trinkelių tarpų? negi peiliu?
Muminuk, o jei pamėgintum purkšti roundapu?
Žinau, kad pabarsčius druska irgi dingsta visi augalėliai, o tuo pačiu ir skruzdės (bent jau mums tai aktualu). Bet druska kažkiek ardo betoną, taip pat ir trinkeles.
Gražūs Jūsų "kampeliai". O mes dar savosios "salelės tarp trinkelių" iki galo neapželdinom. Nepatinka man jokie mulčai. Na, nebent akmenukai, bet irgi ne visur. Noriu, kad visą žemę tarp didesnių augalų dengtų šliaužiančių augaliukų kilimas. Sodinau čiobrelius. Jie šiek tiek išsiplėtė nuo pavasario, bet kol kas dar neužpildė viso ploto, kad nesimatytų žemių. Dar noriu sodinti arba nykštukines tujas (little gem ar pan.) arba tas mažutes lėtai augančias eglutes (baltoji eglė). Kol kas dar neapsisprendžiu, kurie augaliukai toje vietoje geriau augtų.
O kol kas pas mus vietoje tų visžalių augalėlių bujoja vaisgina, iš kambario perkeltas smulkiažiedis katiliukas (pirkau papuošti namus žiemą ir net nesitikėjau, kad jis išgyvens - dėl viso pikto nužydėjusį nunešiau į garažą ir retsykiais paliedavau, o pavasarį įkišau į žemę, o po mėnesio buvau apstulbinta visu kupstu mėlynų žiedelių), dar pora krūmelių flioksų ir raudonėliai, krapai (jie ten visai ne į temą, bet kol kas kito žemės lopinėlio nesu pasiruošusi).
AGI, nufotkink
Tai kad nelabai yra ką rodyti - visos daugiametės (vaisgina, flioksai, netgi čiobreliai) nužydėję, o vienmetes aš tik į vazoną pasodinusi ir ant kanalizacijos šulinio dangčio (jis irgi mano "rūtadaržio" viduryje pūpso) uždėjusi. Rudenį mėginsiu į čiobrelių tarpus prikaišioti svogūninių gėlyčių (krokų, narcizų, tulpių), tai tikiuosi, kad vaizdelis bus kiek linksmesnis.
Neturiu per daug laiko gėlėms, bet kartais taip gera grįžus po darbo "rankas sukišti į žemę". Aš taip pailsiu. Todėl ir apie savo daržą, pakeltą lysvę, vis dar svajoju. Nors MB taip ir neprisiruošia sukalti "gardelio" mano lysvei... Gal dar iki rudens kaip nors įveiksiu jį.
O kol kas žadame tvoros tvėrimo darbus pradėti. Nusprendėm, kad iš vienos pusės tempsim kokį paprastą tinklą, kurį gal tujom pavasarį apsodinsim. Dėl "paradinės" pusės vis dar svarstom - Muminuk, ačiū už kalvio kontaktus, pasakė kainas ir kad turi darbų iki lapkričio vidurio. Vis dar svaigstu dėl kaltinės, bet gal jau reikia nusileisti prie ko nors pigesnio...
Neturiu per daug laiko gėlėms, bet kartais taip gera grįžus po darbo "rankas sukišti į žemę". Aš taip pailsiu. Todėl ir apie savo daržą, pakeltą lysvę, vis dar svajoju. Nors MB taip ir neprisiruošia sukalti "gardelio" mano lysvei... Gal dar iki rudens kaip nors įveiksiu jį.
O kol kas žadame tvoros tvėrimo darbus pradėti. Nusprendėm, kad iš vienos pusės tempsim kokį paprastą tinklą, kurį gal tujom pavasarį apsodinsim. Dėl "paradinės" pusės vis dar svarstom - Muminuk, ačiū už kalvio kontaktus, pasakė kainas ir kad turi darbų iki lapkričio vidurio. Vis dar svaigstu dėl kaltinės, bet gal jau reikia nusileisti prie ko nors pigesnio...
man tai labai gražu tujos tik jas tikriausiai karpyti paskui reikia, o mb nelinkęs į tokius darbus. aš pati tai gyvenime nieko panašaus nesu dariusi, tai net ir nežinau, ar mokėčiau
mums viskas - tvora, vartai ir varteliai (iš viso 20 m) ir balkonas kainavo 7000. tiesą sakant, likę 80 m tvoros kainavo tikrai brangiau, už metrą, nes pernai dar kainos aukštos buvo. o tinklo mb nenorėjo. o kaimynų vien vartai ir varteliai kainavo apie 7000 bet ten labai jau tankiai "grožių" primarmaliuota
faina, kad daug gėlių gali sau leisti man mb burba, kad kiekvienas augalas vejoje jam sunkina pjovimą o kur pirksi svogūnėlių? iš maximų tai labai brangu
mums viskas - tvora, vartai ir varteliai (iš viso 20 m) ir balkonas kainavo 7000. tiesą sakant, likę 80 m tvoros kainavo tikrai brangiau, už metrą, nes pernai dar kainos aukštos buvo. o tinklo mb nenorėjo. o kaimynų vien vartai ir varteliai kainavo apie 7000 bet ten labai jau tankiai "grožių" primarmaliuota
faina, kad daug gėlių gali sau leisti man mb burba, kad kiekvienas augalas vejoje jam sunkina pjovimą o kur pirksi svogūnėlių? iš maximų tai labai brangu
Ar kaimyniu is Naugardiskes yra cia ?
QUOTE(jorke @ 2009 08 14, 22:22)
Ar kaimyniu is Naugardiskes yra cia ?
kad spėju, jog dauguma mūsų kitoje veiverių plento pusėje negu naugardiškės gal tik LaVil kitoje pusėje bet nieko tokio
QUOTE(muminukas @ 2009 08 15, 08:42)
kad spėju, jog dauguma mūsų kitoje veiverių plento pusėje negu naugardiškės gal tik LaVil kitoje pusėje bet nieko tokio
Nu va, maniau kaimyniu rasiu )) nu niekis ir per veiveriu plenta susibegt galim
Penktadienį atsiverčiau "Laikinąją sostinę" ir vos kėdėje neapsiverčiau nuo vienos antraštės "Narsiečiuose neliks žvyrkelių". Deja, perskaičius tekstą iš didelės nuostabos beliko tik mažutė viltis - kalba ėjo tik apie Technikumo gatvę, kurios techninį projektą planuojama baigti jau šių metų pabaigoje, o darbus pradėti 2010 m. Dar viena citata, kuri sukėlė man nuostabą "Keturių eismo juostų gatvę...". Manau, užtektų ten ir 2 juostų (nebent paleistų kokį visuomeninį transportą ta gatve), o likusius pinigėlius galėtų panaudoti kitoms gatvėms asfaltuoti.
Bet čia tik šiaip "pabambėjau" - tegul tik daro...
QUOTE(AGI @ 2009 08 17, 07:26)
Penktadienį atsiverčiau "Laikinąją sostinę" ir vos kėdėje neapsiverčiau nuo vienos antraštės "Narsiečiuose neliks žvyrkelių". Deja, perskaičius tekstą iš didelės nuostabos beliko tik mažutė viltis - kalba ėjo tik apie Technikumo gatvę, kurios techninį projektą planuojama baigti jau šių metų pabaigoje, o darbus pradėti 2010 m. Dar viena citata, kuri sukėlė man nuostabą "Keturių eismo juostų gatvę...". Manau, užtektų ten ir 2 juostų (nebent paleistų kokį visuomeninį transportą ta gatve), o likusius pinigėlius galėtų panaudoti kitoms gatvėms asfaltuoti.
vadinasi, kirs medžius, ar kaip? einu paieškoti nete.
neradau internete